• 4 Ιουλίου, 2016

Αλμυρός: Αλλαγές στην κυκλοφορία- ταχύτητα 20 χλμ και 10λεπτη στάθμευση – έκδοση 2-7-2016

Αλμυρός: Αλλαγές στην κυκλοφορία- ταχύτητα 20 χλμ και 10λεπτη στάθμευση – έκδοση 2-7-2016

Διαβούλευση και νέα μελέτη για το κέντρο του Αλμυρού

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε διαβούλευση για την κυκλοφοριακή μελέτη του κέντρου του Αλμυρού. Αντικείμενο της παρούσας Τεχνικής Έκθεσης – Μελέτης είναι η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχουν τεθεί αρχικά και που θα  προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού» που χρηματοδοτείται. Η περιοχή παρέμβασης με τα νέα αστικά βιοκλιματικά πρότυπα έχουν προκύψει από τη μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2008 και την έκδοση των απαραίτητων κανονιστικών αποφάσεων από τα Δημοτικά συλλογικά όργανα. Έτσι λοιπόν όλη η περιοχή παρέμβασης χαρακτηρίζεται ως «περιοχή ήπιας κυκλοφορίας».

Γενικά, η δημιουργία τέτοιων περιοχών είναι μια τεχνική κυκλοφορίας που συνδυάζει τη συνύπαρξη οχημάτων, πεζών και ποδηλάτων στον ίδιο κυκλοφοριακό χώρο. Στόχος είναι η μείωση των οχλήσεων που προκαλεί η κυκλοφορία των οχημάτων, η μείωση των ατυχημάτων, η αύξηση του ζωτικού χώρου και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Υλοποιούνται κυρίως με αυστηρούς τεχνικούς περιορισμούς στην κίνηση και στάθμευση οχημάτων με αύξηση πρασίνου και με διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, των ποδηλάτων και των άλλων ευπαθών ομάδων και ευάλωτων χρηστών των οδών.

Έγινε σαφές από τις υπηρεσίες και μετά από γόνιμη συζήτηση, ότι η επιτρεπόμενη ταχύτητα των οχημάτων είναι τα 20χλμ και ότι θα επιτρέπεται η 10λεπτη στάθμευση αποκλειστικά, όπως και ότι απαγορεύεται η διέλευση για τα φορτηγά άνω των 5 τόνων.

Ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Εστίασης Κώστας Μπουρλής, ζήτησε εξηγήσεις για τους τέσσερις μόνο κάδους απορριμμάτων σε όλη τη «νέα πλατεία», να αλλάξουν οι τετραγωνισμένες επικίνδυνες θέσεις στάθμευσης «σπάζοντας» τις γωνίες και μια σταθερή θέση στάθμευσης 24ωρη για τα φορτηγά που ανεφοδιάζουν τα καταστήματα.

Ο Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Παναγιώτης Μπούντης, παρέδωσε τις προτάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης, οι οποίες είναι:

  • Οργάνωση νέων σημείων για οργανωμένο πάρκινγκ
  • Αλλαγή της κυκλοφοριακής ροής επί της οδού Αργυροπούλου με κατεύθυνση από την οδό Αχιλλέως προς την οδό Β. Κωνσταντίνου με στόχο την αποσυμφόρηση της οδού Μιχοπούλου και Αχιλλέως και την άμεση πρόσβαση στο κέντρο.
  • Να οριοθετηθεί στους μεγάλους κόμβους το κομμάτι της κυκλοφορίας, ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα και το άναρχο παρκάρισμα.

 

Πολλοί πολίτες εξέφρασαν και άλλα παράπονα ή αιτήματα, που αφορούσαν τις αλλαγές και το έργο, αλλά όχι απαραίτητα στο θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής. Αναμένονται σχετικά νέες διαβουλεύσεις.

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…