• 21 Ιουνίου, 2016

Ο ΟΠΑΠ χορηγός των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων – έκδοση 18-6-2016

Ο ΟΠΑΠ χορηγός των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων – έκδοση 18-6-2016

Οι μετεγγραφές και αποδεσμεύσεις ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών

Ο ΟΠΑΠ με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί την έναρξη τον Ιούλιο χορηγικού προγράμματος στήριξης των ποδοσφαιρικών Ενώσεων

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ:

«Ο ΟΠΑΠ, για ακόμη μία φορά, στέκεται αρωγός του ελληνικού ποδοσφαίρου και ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Υποστήριξης τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την κρίσιμη και δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το πρόγραμμα στηρίζει έμπρακτα περισσότερα από 3.000 τοπικά σωματεία, τα οποία είναι το κύτταρο του ποδοσφαίρου στη χώρα και αποτελούν μέλη των 53 Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Με γνώμονα τη δέσμευση της εταιρείας για τη συνεχή ποιοτική αναβάθμισή του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής των αθλητικών δραστηριοτήτων, το Πρόγραμμα Υποστήριξης καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων όπως αθλητικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, καθώς και ασφαλιστική κάλυψη των παικτών κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων.

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης θα ξεκινήσει τον Ιούλιο 2016 και σε αυτό θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, των οποίων τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχουν εκκρεμή νομικά κωλύματα.

 

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.- ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. στη συνεδρίαση της Πέμπτης 19.05.2016 (Νο56) συζήτησε σχετικώς και οριοθέτησε τις περιόδους εγγραφών – μετεγγραφων των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών για την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017 ως ακολούθως :

Αποδέσμεση : Από 01.07 έως 31.08.2016

Υποσχετική : Από 01.07 έως 31-08-2016 και από 01.01 έως 31.01.2017

Μετεγγραφή : Από 01.07 έως 31.10.2016 και από 01.01 έως 31.01.2017

Επανεγγραφή : Από 01.09 έως 31.10.2016 και από 01.01 έως 28.02.2017

Πρώτη εγγραφή : Από 01.07.2016 έως 30-04-2017

Οι ως άνω περίοδοι θα ενταχθούν οργανικά στον Κανονισμό ιδιότητας και Μεταγραφών (Παράρτημα Β – Ερασιτέχνες Ποδοσφαιριστές) και θα ισχύουν από 01.07.2016.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε εν΄όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, κάνει γνωστό στα ενδιαφερόμενα σωματεία της και στους ποδοσφαιριστές που επιθυμούν να προμηθευτούν τα νέα έντυπα μεταβολών να απευθύνονται από σήμερα στις τοπικές Ενώσεις που ανήκουν!

ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Παράλληλα η διοργανώτρια επισημαίνει ότι στον κανονισμό ιδιότητας και μετεγγραφών της ΕΠΟ, είναι ενεργοποιημένη διάταξη που επισημάνει ότι, ποδοσφαιρικά σωματεία που έχουν οφειλές προς την οικεία ΕΠΣ ή την ΕΠΟ δεν μπορούν να αποδεσμεύσουν την φετινή μετεγγραφική περίοδο 2016-17 αλλά ούτε και να προχωρήσουν σε μετεγγραφές – παραχωρήσεις παικτών.

Αυτό πρακτικά, σημαίνει ότι ποδοσφαιριστές της χώρας μας μένουν …έγκλειστοι σε σωματεία τους – ακόμη και να έχουν συμφωνήσει να μείνουν ελεύθεροι – μέχρι αυτά να τακτοποιήσουν τα χρέη τους τα οποία τις περισσότερες φορές αντιστοιχούν σε πρόστιμα!

Και για την ακρίβεια αυτό προέρχεται βάση του άρθρου 15, παράγρ. 14 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών – Παράρτημα Β’ Διατάξεις Εφαρμογής Κανονισμών ΕΠΟ για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές: “Δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιαδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές τα σωματεία εκείνα που οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο στις υπερκείμενες αρχές (Ε.Π.Σ. – ΕΠΟ)”.

Τέλος, οι Ενώσεις έχουν προχωρήσει και σε επίσημη ανακοίνωση για την τακτοποίηση τέτοιων οφειλών από σωματεία της δύναμής τους, προκειμένου αυτά να έχουν την οποιαδήποτε μετεγγραφική δραστηριότητα (είτε να δώσουν, είτε να πάρουν, κ.τ.λ.).


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…