• 15 Ιουνίου, 2016

Σχόλια 1ης αγωνιστικής Euro από τον Βασίλη Μπάρδα

Σχόλια 1ης αγωνιστικής Euro από τον Βασίλη Μπάρδα
Τελείωσε η πρώτη αγωνιστική στο Euro, πάμε να κάνουμε μια ανάλυση τι είδαμε και τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Καταρχήν θέλω να ξεκινήσω και να σας υπενθυμίσω ότι είχα ”τονίσει” στοιχηματικά  να μείνετε σε ρηχά νερά γιατί θα δούμε πολύ περίεργα πράγματα.

Καμία ομάδα δεν ξεχώρισε, δεν υπάρχει το φαβορί που είναι αχτύπητο, σχεδόν όλα τα ματς κρίθηκαν στο γκολ, μόνο η Γερμανία κέρδισε με 2 – 0 και η Ιταλία Το δεύτερο γκολ το έβαλαν και οι δύο στην λήξη που οι αντίπαλοι ανοίχθηκαν να ισοφαρίσουν.
 Να υπενθυμίσω ότι περνάνε οι δύο πρώτοι και τέσσερις καλύτεροι τρίτοι, αυτό δίνει σε όλες τις ομάδες κίνητρο να χτυπήσουν όχι μόνο τα ματς αλλά και στην ήττα να χάσουν με λίγα τέρματα. Θα γίνουν πολλές ισοβάθμιες και το κάθε γκολ έχει αξία τεράστια. Στα προηγούμενα Euro αν έκανες δυο ήττες ήσουν εκτός, τώρα με αυτό το σύστημα διεξαγωγής υπάρχει πιθανότητα να προκριθείς και με μόνο μια νίκη. Είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχουμε παλιότερα δεδομένα να συγκρίνουμε και πρέπει να είμαστε ακόμα ποιο προσεκτικοί. πάμε να δούμε όμως έναν έναν τους ομίλους.
1ος Όμιλος
Χωρίς να εντυπωσιάσει και με δύο – τρία σφυριγματάκια η Γαλλία πήρε το πολύτιμο τρίποντο. Η Ρουμανία ναι μεν δυσκόλεψε τους τρικολόρ , όχι όμως γιατί είχαν να παρουσιάσουν κάτι το αξιόλογο, απλά οι διοργανωτές είχαν πολύ άγχος. Η Ελβετία κέρδισε την Αλβανια με 1 – 0 με μεγάλη δυσκολία,  παρόλο που ο αντίπαλος έπαιζε με 10 παίχτες. Λογικά θα περάσουν στην επόμενη φάση αλλά δύσκολα θα πάνε παραπέρα. Οι Αλβανοί μαχητές σε άλλο όμιλο ίσως είχαν καλύτεροι τύχη, τώρα παίζουν με τους Γάλλους και λογικά θα ζευγαρώσουν τις ήττες.
Συμπέραμσα : Περιμένω βελτίωση της Γαλλίας και με το σπρώξιμο της διαιτησίας να φτάσει τουλάχιστον εώς τους τέσσερις , οι υπόλοιποι δεν δείχνουν ικανοί να κάνουν την υπέρβαση.
2ος Όμιλος
Τι είχες Γιάννη μου τι είχα πάντα. Τα ίδια και τα ίδια η Αγγλία, ήρθε η ώρα του νησιού, αν όχι τώρα πότε, ποτέ λέω εγώ. Τραγικά λάθη από το Roy Hodgson, δεν είναι δυνατόν ο επιθετικός που είναι 1,90 να χτυπάει τα κόρνερ, δεν είναι δυνατόν να μην παίζει ο  Vardy που πήρε πρωτάθλημα με την Λέστερ και έκανε πάταγο. Η Ρωσία ναι μεν απόσπασε την ισοπαλία αλλά ήταν τραγική, δύσκολα θα προχωρήσει. Στο άλλο ζευγάρι είδαμε τον καλύτερο αγώνα της πρώτης αγωνιστικής. Η Ουαλία με φοβερό πάθος και τον Gareth Bale σε μεγάλα κέφια δείχνει ικανή να κάνει ζημιές, έχει όμως πρόβλημα στην άμυνα, δέχεται με μεγάλη ευκολία ευκαιρίες, η Σλοβακία έχει ταλέντο μπροστά αλλά δυστυχώς έχει δύσκολους χαρακτήρες, μαλώνουν μέσα στο γήπεδο την ώρα του αγώνα, ειδικά ο Βάις, που πέρασε από τον Ολυμπιακό, είναι επίφοβος ανά πάσα στιγμή για κόκκινη κάρτα.
Συμπέρασμα : Έτσι όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής, ομάδες όπως η Αγγλία που σε άλλο Euro μια ισοπαλία θα έφερνε μουρμούρα μεγάλη – πιθανό αποκλεισμό, τώρα όμως ίσως λειτουργήσει υπέρ, διότι προκρίνονται τρεις και λογικά θα περάσει. Επίσης έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αν βάλει μέσα το Vardy και πάψει να χτυπάει τα κόρνερ ο Kane, περιμένουμε να δούμε. Από τους άλλους τρεις μόνο η Ουαλία μπορεί να προχωρήσει, έχει όμως πολλά κενά στην άμυνα για να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση, αν τα διορθώσει τότε αλλάζουν τα πράγματα.
3ος Όμιλος
Εδώ είδαμε την χειρότερη ομάδα μέχρι στιγμής του Euro την Β. Ιρλανδία. Μηδέν πάθος – μηδέν δημιουργία – μηδέν πιθανότητες να προχωρήσουν. Η Γερμανία  ναι μεν κινδύνεψε με την Ουκρανία, αλλά για άλλη μια φορά πήρε το αποτέλεσμα. Οι Ουκρανοί είναι αρκετά δυνατή ομάδα και από αυτό τον όμιλο θα περάσει σίγουρα ένας τρίτος. Η Πολωνία κέρδισε με μεγάλη ευκολία, κακώς δεν κυνήγησε ένα δεύτερο τέρμα, είπα και προηγουμένως θα έχουμε πολλές ισοβαθμίες και το κάθε γκολ είναι σαν μια ράβδος χρυσού.
Συμπέρασμα : Τα Πάντσερ δεν τρομάζουν όπως στο Mundial, έχουν όμως τον τρόπο να φτάσουν στα ημιτελικά και με τον Νόιερ να μην δέχεται γκολ με τίποτα είναι ικανή να πάρει το τρόπαιο. Πολωνία και Ουκρανία άφησαν πολύ καλή εικόνα, μπορούν να προχωρήσουν αλλά το πολύ μέχρι τους ”8”.
4ος Όμιλος
Τις καλύτερες εντυπώσεις από όλες τις ομάδες άφησαν οι Κροάτες, φοβερό κέντρο, σοβαρή στην άμυνα, δείχνουν ικανοί για μεγάλα πράγματα. Η Τουρκία θα παλέψει με τους Τσέχους για την τρίτη θέση που ίσως δώσει εισιτήριο πρόκρισης. Η Ισπανία έπαιξε πάρα πολύ καλά, δημιουργεί πάρα πολλές φάσεις, δυσκολεύεται όμως στο γκολ.
Συμπέρασμα : Οι Κροάτες είναι ικανοί για πολύ μεγάλα πράγματα. Η Ισπανία έχει πρόβλημα στην αριστερή πτέρυγα, ο Νολίτο είναι λίγος, καλύτερα να ξεκινήσει με Πέδρο, λογικά τετράδα και βλέπουμε.
5ος Όμιλος
Δεν υπήρχε έντυπο που να μην πρότεινε το Βέλγιο  για κατάκτηση και το Λουκάκο πρώτο σκόρερ. Δεν μπόρεσα να καταλάβω ποτέ το λόγο και μετά την πρώτη αγωνιστική συνεχίζω να μην το κατανοώ, λίγα πράγματα οι κόκκινοι διάβολοι. Οι Ιταλοί σταθερή αξία, βαριά φανέλα και άμυνα μπετόν. Ιρλανδία και Σουηδία έμειναν στο 1 – 1 και απογοήτευσαν και οι δύο, δεν έδειξαν τίποτα, ίσως έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι κανείς από τους δύο δεν ήθελε πρώτα να χάσει και μετά να διεκδικήσει την νίκη.
Συμπέρασμα : Εδώ ισχύει ότι και με την Αγγλία, δηλαδή αν περνούσαν δύο ομάδες το Βέλγιο που πολλοί περίμεναν μέχρι και κατάκτηση θα είχε μεγάλο πρόβλημα, τώρα ναι μεν μπορεί να προκριθεί αλλά δεν δείχνει ικανή στα νοκ αουτ να κερδίσει Γαλλία – Γερμανία – Κροατία – Ισπανία – Ιταλία, ούτε την φανέλα έχει. Η Σκούντρα Τζούρα  για ακόμα μια φορά απέδειξε γιατί είναι μεγάλη ομάδα, θα προχωρήσει αρκετά στην διοργάνωση, οι άλλες δύο ομάδες δεν έχουν τύχη, εκτός και αν ξυπνήσει ο Ίμπρα.
6ος Όμιλος
Ο πιο μπερδεμένος όμιλος. Η πρωτάρα Ισλανδία εντυπωσίασε αλλά μέχρι που μπορεί να πάει? Η Αυστρία δεν δικαιολόγησε με τίποτα τις καλές εμφανίσεις στα προκριματικά. Η Ουγγαρία κέρδισε με 0 – 2 αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Η Πορτογαλία κόλλησε στο 1 – 1 με την Ισλανδία, είχε τις φάσεις να κερδίσει αλλά θα μπορούσε και να χάσει, περιμένουμε.
Συμπέρασμα : Αν δεν φορμαριστεί ο Ρονάλντο, δεν θα μπορέσει η Πορτογαλία να προχωρήσει παραπάνω από τους 8. Θα ήταν καλύτερα να έχει και τον Κουαρέσμα βασικό, αλλά τα κολλήματα του Σάντος ίσως στοιχίσουν στου Πορτογάλους. Αυτός τους έκανε ομάδα και τους έφερε ως εδώ αλλά αυτός είναι που τους κρατάει και δεν τους βοηθάει να κάνουν το κάτι παραπάνω, τον ξέρουμε και από το πρωτάθλημα μας τις εμμονές που έχει. Από τις άλλες τρεις ομάδες δεν μπορώ να δω κάτι.

Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…