• 7 Ιουνίου, 2016

Την Αμαλιάπολη «ακουμπάει» το Jet Raid Greece – έκδοση 4-6-2016

Την Αμαλιάπολη «ακουμπάει» το Jet Raid Greece – έκδοση 4-6-2016

Από τις 13 έως και 19 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Akropolis jet Raid Greece, το οποίο και θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή από το λιμάνι του Βόλου προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, με τη συμμετοχή 30 περίπου χωρών (Νέα Ζηλανδία, Νότιος Αφρική, Καναδάς κλπ) και όσοι το επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα στην θάλασσα!

Ως προς το αγώνισμα στην ουσία πρόκειται για μια περιπέτεια, μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες και τα σκάφη καθώς η… περιπέτεια δεν εξελίσσεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από την ακτή, όπως οι συνηθισμένοι αγώνες close course (κλειστής πίστας) αλλά πραγματοποιείται στην ανοιχτή θάλασσα.

Μέσα από τις κουραστικές διαδρομές, οι αναβάτες και τα πληρώματα θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα μαγευτικά τοπία και τις κρυμμένες ομορφιές της Μαγνησίας.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου, το Jet Raid, θα περάσει από τον όρμο της Μιτζέλας.

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Jet Sport (Hellenic Jet Sports Boating Association) ιδρύθηκε στα τέλη του 2008 από αθλητές του θαλάσσιου μηχανοκίνητου σπορ των personal watercraft που έχουν διακρίσεις στον Ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο υδάτινο στίβο. Αθλητές με μοναδική πείρα, γνώσεις και διάθεση που αποκτήθηκε όχι μόνο στο αθλητικό στίβο, αλλά και με τη συνεχή ενημέρωση και προσωπική επαφή με τους διοργανωτές του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, των Τελικών του Παγκοσμίου και φυσικά τους κατασκευαστές. Είναι οι ίδιοι αθλητές που “έφεραν” τους κανονισμούς και την τεχνογνωσία των αγώνων στην Ελλάδα, με στόχο να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν το σπορ των personal watercraft (κοινώς jet ski), προσελκύοντας νέους αθλητές και δημιουργώντας τις απαραίτητες προδιαγραφές, σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Λιμενικής Αστυνομίας, για την τέλεση των αγώνων και υγιή προώθηση του σπορ.

Η καλλιέργεια των αγώνων στους Δήμους και τις Κοινότητες των εκάστοτε περιοχών -που πραγματοποιούνται οι αγώνες- συντελεί στην πρόοδο της Αθλητικής Παιδείας και του “ευ αγωνίζεσθαι” της νεολαίας.

Όραμα του Πανελλήνιου Ομίλου Jet Sport είναι η Πανελλαδική εξάπλωση του σπορ και η ασφαλή χρήση των personal watercraft από τους αναβάτες κάθε φύλου και ηλικίας.


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…