• 7 Ιουνίου, 2016

Δράσεις του τοπικού Ερυθρού Σταυρού – έκδοση 4-6-2016

Δράσεις του τοπικού Ερυθρού Σταυρού – έκδοση 4-6-2016

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ο αρχαιότερος και μεγαλύτερος εθελοντικός οργανισμός από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα είναι δίπλα σε κάθε φυσική καταστροφή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό δίπλα σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη δίπλα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καταφτάνουν καθημερινά στη χώρα μας».

Έτσι αρχίζει σχετικό δελτίο Τύπου του Ε.Ε.Σ. (Τοπική Επιτροπή Αλμυρού) και συνεχίζει:

« Η Τοπική Επιτροπή Αλμυρού, πιστή στα Ερυθροσταυρικά ιδεώδη, συνεχίζει και το 2016 το πολυποίκιλο έργο της με διάφορες δραστηριότητες.

 

Πρόγραμμα πρώτων βοηθειών σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

Εθελόντριες της τοπικής επιτροπής Αλμυρού με την εκπαιδεύτρια και νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ. κ Κλητεία Γιαλαμά επισκέφθηκαν τα δημοτικά σχολεία Αμαλιάπολης, το δημοτικό σχολείο Πλατάνου και το 2ο δημοτικό σχολείο Αλμυρού. Παρουσίασαν στα μικρά παιδιά διάφορες περιπτώσεις όπως αντιμετώπιση μιας ρινορραγίας ενός κτυπήματος μιας λιποθυμίας κλπ. και ευελπιστούμε από τον ερχόμενο Οκτώβριο να συνεχίσουμε το πρόγραμμα αυτό και στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μας.

Στη σύντομη παραμονή προσφύγων στην περιοχή μας, ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός με τις εθελόντριες του έδωσε το παρόν από την πρώτη στιγμή, όπου με μεγάλη ευαισθησία προσέφεραν μαγειρεμένα φαγητά διάφορα τρόφιμα νερά φρούτα κλπ .

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προς ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Αγίου , με τη μεγάλη συμπαράσταση των πολλών καλών φίλων της τοπικής επιτροπής του Ε.Ε.Σ Αλμυρού.

Συμμετείχαμε με εθελόντριες στην δοξολογία και παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην περιφορά του Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής και στη λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην εορτή του Αγίου Νικολάου Αλμυρού

Παράλληλα υπάρχει προσφορά των εθελοντριών σε ασθενείς και ανήμπορους συμπολίτες μας, στο σπίτι της Γαλήνης Αλμυρού, Ευξεινούπολης και παρουσία στο γραφείο της τοπικής επιτροπής του Ε.Ε.Σ Όθρυος 18 Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 10-12 π.μ., όπου μπορεί κάποιος να μετρήσει την πίεσή του το σάκχαρό του και να πάρει διάφορες πληροφορίες.

Θα κλείσουμε την ερυθροσταυρική χρονιά με απογευματινή εκδρομή στα Αμπελάκια, που έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά και διαφωτιστικό μιας και εδώ έγινε ο πρώτος συνεταιρισμός της Ελλάδας αλλά και ο πρώτος παγκοσμίως, και βεβαίως μπορεί να σταματάει για καλοκαίρι το γραφείο αλλά η παρουσία των εθελοντριών δεν σταματάει ποτέ προσφέροντας τις υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη.

Εκ της Τοπικής Επιτροπής Ε.Ε.Σ.Αλμυρού»

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…