• 2 Ιουνίου, 2016

Εγγραφές στο Ειδικό Σχολείο Αλμυρού – Πολλές παροχές – Άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό

Εγγραφές στο Ειδικό Σχολείο Αλμυρού – Πολλές παροχές – Άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό
Προς: Τις οικογένειες παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Δ/ΝΣΗ  Π.Ε. Μαγνησίας

Ειδικό Σχολείο Αλμυρού

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        Σας κάνουμε γνωστό ότι στην πόλη του  Αλμυρό, οδός Φιλελλήνων & οπλ.Βελέντζα,  λειτουργεί  Ειδικό Σχολείο για την εκπαίδευση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών, τα οποία δεν φοιτούν στα γενικά σχολεία της περιοχής μας λόγω των αυξημένων εκπαιδευτικών αναγκών τους, μπορούν να εγγραφούν και να φοιτήσουν στο σχολείο μας. Εγγραφές από 1 έως 21 Ιουνίου.

       Στο Σχολείο λειτουργούν δύο τμήματα, η κατώτερη βαθμίδα και η ανώτερη. Στην κατώτερη βαθμίδα φοιτούν μαθητές που δεν μπορούν  αυτοεξυπηρετηθούν και κοινό τους γνώρισμα είναι η νοητική υστέρηση.  Στη βαθμίδα αυτή  λαμβάνουν χώρα ασκήσεις λεπτής και αδρής κινητικότητας και δραστηριότητες αυτοεξυπηρέτησης που στοχεύουν στο να καταστήσουν ικανούς τους μαθητές, ώστε να ανταποκρίνονται στις καθημερινές βασικές τους ανάγκες. Οι δραστηριότητες  μαθησιακής ετοιμότητας  με τους τέσσερις επιμέρους τομείς, 1. προφορικός λόγος,  2. ψυχοκινητικότητα, 3. νοητικές ικανότητες και  4. συναισθηματική οργάνωση, που πλαισιώνονται από τέσσερα αντίστοιχα εγχειρίδια του Υπουργείου Παιδείας,  με βιβλίο δασκάλου, συνοδευτικές καρτέλες και cd  προσπαθούν να ετοιμάσουν τους μαθητές, ώστε κι αυτοί να ανταποκριθούν στα γνωστικά αντικείμενα.

       Στην ανώτερη βαθμίδα φοιτούν μαθητές  με έντονα προβλήματα κοινωνικοποίησης και με οριακό δείκτη νοημοσύνης  που οφείλεται σε κληρονομικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η βαθμίδα αυτή  επεκτείνεται και σε γνωστικούς τομείς όπως γλώσσα και μαθηματικά. Η γραφή και η ανάγνωση διδάσκεται   με όλες τις  μέθοδους, με πολύ αργούς ρυθμούς και όσο το δυνατόν εξατομικευμένα.

      Σήμερα το σχολείο λειτουργεί με δύο δασκάλους ,μια θέση κοινωνικής λειτουργού, μία θέση λογοθεραπευτή καθώς και μία θέση ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Το σχολείο μας με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι δυνατόν να βοηθήσει σημαντικά μαθητές με δυσκολίες στη μάθηση, όπως δυσλεξία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία κ.λ.π. και μετά από επαναξιολόγηση του ΚΕΔΥΥ  να επιστρέψουν στο γενικό σχολείο .

 Πιστεύουμε ότι  με την αύξηση του μαθητικού δυναμικού θα  επανδρωθεί και με ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό όπως ψυχολόγο, εργοθεραπευτή  κλπ. για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών μας.

Ακόμη υπάρχει λεωφορείο, που μεταφέρει τους μαθητές από και προς τα σπίτια τους με οδηγό και συνοδό.

Τηλέφωνο Ειδικού  Σχολείου: 2422025037

 

Με εκτίμηση

Ο Δ /ντής του Σχολείου

 

Σ.Ευαγγέλου

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …