• 30 Μαΐου, 2016

Αθηνά Υφαντή: Στο απροχώρητο η αδιαφορία για τα αδέσποτα ζώα – έκδοση 28-5-2016

Αθηνά Υφαντή: Στο απροχώρητο η αδιαφορία για τα αδέσποτα ζώα – έκδοση 28-5-2016

Στο προηγούμενο «Δελτίο Θυέλλης» αναφέρατε την επαίσχυντη εγκληματική ενέργεια της φόλας, ως μέσου εξόντωσης αδέσποτων ζώων της πόλης μας, με αποτέλεσμα την αγανάκτηση και τον διασυρμό μας πανελληνίως.

Όσο αφορά τους Καλλικράτειους Δήμους,  η Νομοθεία προβλέπει και επιβάλλει ανάληψη προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων. Στειρώσεις – εμβολιασμοί περίθαλψη, σύσταση και σύγκληση πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης καταφύγιο – άσυλο – υιοθεσίες – συνεργασία με υπάρχον κυνοκομείο.

Από τα ανωτέρω μέτρα ο Δήμος Αλμυρού συνέστησε επιτροπή διαχείρισης, μέχρις στιγμής ανενεργή, αφού ούτε μία φορά δεν λειτουργούσε. Αντίθετα, με πρωτοβουλία κοινωνικών φορέων (Σύλλογος Επαγγελμαβιοτεχνών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Ειδικό Σχολείο, Φιλοζωικός, ιδιώτες) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο (πρόεδρο επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων) στην οποία προτείναμε κάποια μέτρα αντιμετώπισης, που δοκιμάστηκαν με επιτυχία από άλλους Δήμους. Παρ’ όλη την υπόσχεση να υλοποιηθούν ορισμένα από αυτά, επί ένα πεντάμηνο παραμένουν στο Δημαρχιακό τραπέζι. Ούτε το πενιχρό ποσό των 1.000 ευρώ ως πρώτη κίνηση στειρώσεων δεν διετέθη, ούτε οι υποσχέσεις για συνεργασία με το υπάρχον κυνοκομείο, που συνεχίζει στωικά και χωρίς πόρους και βοηθάει να συμβάλει στην περισυλλογή αδέσποτων.

Η ανεξέλικτη διάσταση του θέματος (δεδομένου ότι η θηλυκιά γεννά δύο φορές τον χρόνο) επιβάλλει την προσφυγή σε πλέον δραστικά μέτρα για την κινητοποίηση ευθυνών του Δήμου.

Οι Δημότες δεν είναι επαίτες των δικαιωμάτων τους και οι προεκλογικές δεσμεύσεις όφειλαν να τηρούνται.

Το θέμα εγκατάλειψη τιμωρείται με τσουχτερή χρηματική ποινή και λύνεται με την τοποθέτηση chips, που και εδώ ο Δήμος θα μπορούσε να προμηθεύει έναντι ελάχιστο τιμής.

Το φρικτό και απάνθρωπο έγκλημα της φόλας είναι γνωστό τοις πάσι ότι τιμωρείται με φυλάκιση και υπέρογκη χρηματική ποινή. Άλλωστε κανένα έγκλημα δεν παραμένει αισεί αδιευκρίνιστο.

Να προσθέσω ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης ζωής, αφού οι ασυνείδητοι εγκληματίες τοποθετούν τα μακάβρια όπλα τους σε χώρους που παίζουν μικρά παιδιά.

Ας σκεφθούμε υπεύθυνα και συνειδητά ας αναθεωρήσουμε απόψεις και στάση ζωής. Πολίτες και ο  Δήμος αυτής της πόλης είτε κινούμαστε από φιλοζωικά αισθήματα είτε ενοχλούμαστε και ας ζητήσουμε τις ευθύνες εκεί που αναλογούν.

Η δικαιολογία ότι εγκαταλείπω το κατοικίδιό μου λόγω κρίσης δεν ευσταθεί. Το ζώο μας είναι ζωή και συμβιβάζεται με τις συνθήκες της δικής μας καθημερινότητας, ανταποδίδοντας αφοσίωση και αγάπη.

Τα ζώα δεν φταίνε σε τίποτε είναι θύματα της δικής μας αναλγησίας  και δεν είναι το παιχνίδι που το παιδί μας βαρέθηκε να παίζει και το πετά στα σκουπίδια. Τα ζώα πονούν και υποφέρουν, ίδια και απαράλλαχτα με εμείς. Η αγωγή και ο πολιτισμός ξεκινά από το σπίτι και συνεχίζεται στην εκπαίδευση σχολική. Ευτυχώς ότι στην πόλη μας αρκετοί εκπαιδευτικοί ασχολούνται δραστήρια με το θέμα, ευαισθητοποιώντας και τους μαθητές τους.  Μην μας απαξιώνετε ειρωνευόμενοι τις ενέργειες μας. Πράττουμε αυτό που επιβάλλει ο πολιτισμός σε κάθε είδος ζωής στον πλανήτη μας.

Ευχαριστώ την Εφημερίδα, που πολύ συχνά επισημάνει και συνεργάζεται και αναδεικνύει την αμεσότητα και αναγκαιότητα λύσεων, που συντελούν στην βελτίωση των συνθηκών ζωής μας και αναβάθμισης.


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…