• 25 Μαΐου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 21/5/2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 21/5/2016

Κυκλοφοριακή υποβάθμιση

Όσο η κυκλοφοριακή υποβάθμιση της κυκλοφορίας του Αλμυρού, συνεχίζεται και παρατείνεται, κατά την βιοκλιματική αναβάθμισή του κέντρου, τα εμπορικά μαγαζιά λιγοστεύουν.  Έκανα μια βόλτα στην Ερμού προ ημερών και στεναχωρήθηκα για την αγορά που δεν θύμιζε τίποτε από αυτήν που γνώρισα όταν μετακόμισα στον Αλμυρό το 2009. Παρακαλώ σας… Τρέξτε να το τελειώσουμε το έργο, τρέξτε!

 

Στα υπόγεια είν’ η θέα

Μερακλωμένος πρέπει να ήταν ο υπεύθυνος του έργου, όταν τοποθετούνταν τα νέα παγκάκια στο κέντρο. Θα άκουγε Καρά, στα υπόγεια ειν’ η θέα… Δεν εξηγείται διαφορετικά, γιατί «κοιτούσαν» προς τα κτίρια και όχι προς τον δρόμο. «Έγραψε» πάλι ο ατακαδόρος Τσιντσίνης όταν του είπα: «Αν είχα σουβλατζίδικο θα ήθελα ένα παγκάκι στραμμένο στο μαγαζί, θα έβαζα και δυο τραπεζάκια μπροστά…» και απάντησε: «Και αν είχες γραφείο κηδειών, θα με έβαζες να αγναντεύω τα φέρετρα;». Ενημερώθηκε ο Δήμαρχος και κατέβηκε επί τόπου να επιμεληθεί σχετικά… Πάλι καλά!

 

Συνεδρίαση στη νοηματική

Αγρίεψαν τα πράγματα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Πέρασε ενάμιση χρόνος από την έναρξη της διοίκησης της Δημοτικής Αρχής και αγανακτισμένοι υπάρχουν εκατέρωθεν για διαφορετικούς λόγους. Στα τελευταία συμβούλια δεν περιορίστηκαν σε λόγια, αλλά άρχισε η… νοηματική μεταξύ άσπονδων φίλων. Που να φτάσουμε στο 4ο έτος και πρώτο προ εκλογών… Μάλιστα, σκέφτομαι να ανεβάζω τα video χωρίς ήχο, ίσως είναι πιο ξεκάθαρες οι προθέσεις, φιλίες και αντιπαλότητες.

 

Ανάποδες λύσεις!

Προσπαθούν ματαίως ο Δήμαρχος και ο αστυνόμος του Δήμου, να «καθαρίσουν» τα πεζοδρόμια από τα αυτοκίνητα. Αναγνώστης μας έστειλε φωτογραφία από νέο μεγάλο πεζοδρόμιο στον Αλμυρό, όπου ΙΧ έχει κλείσει όλο το πλάτος του, με αποτέλεσμα μαθητές δημοτικού που βρίσκονταν σε εκδρομή εκπαιδευτικού περιεχομένου, να αναγκάζονται να προχωρούν στον δρόμο.

Πιστεύω ότι αν τους πούμε να παρκάρουν ελεύθερα, ίσως σταματήσουν… Τι άλλο να γράψουμε;

 

4.500 λόγοι αναξιοπιστίας

Το νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα Σάββατο στη Βουλή, με σκοπό να ψηφιστεί την Κυριακή, αποτελεί κείμενο 4.500 σελίδων. Δεν ξέρω τι ειδικές ικανότητες έχουν οι βουλευτές μας που δεν έχω εγώ… Αλλά μάλλον δεν διαβάζονται 4.500 σελίδες εν μία νυκτί, ούτε στο πιο αισθησιακό ρομάντζο. Θα μου πείτε, τι με κόφτη(ει);

 

Κόφτης

Οργιάζουν στις πλάτες μας οι πολιτικοί, Έλληνες και ξένοι. Οργιάζουν και τα σχόλια για τον κόφτη στους σκιτσογράφους μας. Πολλοί είχαν την έμπνευση να τον παρομοιάσουν με τον Προκρούστη.  Στην ελληνική μυθολογία, ο Προκρούστης ήταν μυθικός ληστής της Αθήνας. Το λημέρι του ήταν στην περιοχή Δαφνί. Προσκαλούσε κάθε διαβάτη να ξαπλώσει σε ένα σιδερένιο κρεβάτι, γνωστό ως Προκρούστειος κλίνη. Αν το θύμα ήταν ψηλό κι εξείχε από το κρεβάτι, ο Προκρούστης έκοβε το περίσσιο τμήμα του σώματός του. Αντιθέτως, αν το θύμα ήταν πιο κοντό, τότε τραβούσε τα άκρα του μέχρι να φτάσουν στο μήκος του κρεβατιού. Ώσπου ο Θησέας στο δρόμο του από την Τροιζήνα για την Αθήνα, κατάφερε να εξουδετερώσει τον Προκρούστη και να τον τοποθετήσει στο ίδιο του το κρεβάτι. Επειδή αποδείχθηκε μεγαλύτερος, ο Θησέας του έκοψε το κεφάλι και τα πόδια, που περίσσευαν.

Δημοσιεύουμε ορισμένα σχετικά σκίτσα.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…