• 16 Μαΐου, 2016

Ο Π.Ο.Υ. στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για τη διακίνηση ων εμβολίων – έκδοση 14-5-2016

Ο Π.Ο.Υ. στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού  για τη διακίνηση ων εμβολίων – έκδοση 14-5-2016

Στα πλαίσια ενός σεμιναρίου με θέμα την παραλαβή – μεταφορά – διενέργεια εμβολίων που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ΠΟΥ ΕΟΦ ΚΑΙ CCO (cool – clain Organization) επιλέχθηκε το Κ. Υ. Αλμυρού και συγκεκριμένα το τμήμα εμβολίων που απαρτίζεται από τις Επισκέπτριες Υγείας Κεσμετζή Ειρήνη – Ζαχαράκη Ελένη, όπου συμμετέχοντες στο σεμινάριο ονόματα: Arindam Ray, Brian ATUHAIRE, Jonathan ANGEHRN, Hasan GHARIBNAVAZ, Saleh ALRFAEI, Tavek KHARY, Umit KARTOGLU, David ULRICH Pavlos SEISOPOULOS γιατροί, φαρμακοποιοί, επαγγελματίες Υγείας, επισκέφτηκαν το τμήμα εμβολίων στις 12/5/2016.

Οι διευθυντές του Κ. Υγείας κος Γεωργιάδης και οι επισκέπτριες Υγείας Κεσμετζή Ειρήνη, Ζαχαράκη Ελένη έδωσαν πληροφορίες για τη λειτουργία του Κ.Υ. και συζήτησαν μέσω ερωτήσεων – απαντήσεων σχετικά με την κίνηση του τμήματος εμβολίων, την προμήθεια εμβολίων, την συντήρηση τον τρόπο παραλαβής, μεταφοράς και διενέργειας αυτών. Επίσης δόθηκαν στοιχεία και αριθμός παιδιών που εξυπηρετούνται από το Κ.Υ. και κάλυψη του πληθυσμού. Δόθηκαν πληροφορίες επίσης για την υγειονομική περίθαλψη, θεραπεία, πρώτες βοήθειες στην περιοχή του Αλμυρού και στις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι γνώσεις των επισκεπτριών Υγείας και η συνεχής ενημέρωση στα πλαίσια σεμιναρίων δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης σε κανένα σημείο για τη λειτουργία του Κ.Υ. Αλμυρού. Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Υ. ενημερώθηκαν και για τα προγράμματα αγωγής Υγείας  που υλοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στα νηπιαγωγεία, δημοτικά γυμνάσια, λύκεια της περιοχής.

Οι ενημερώσεις αφορούν τις πρώτες βοήθειες, το κάπνισμα, το AIDS, τα ατυχήματα. Ακόμη ενημερώθηκαν για τα προγράμματα που γίνονται για τα άπορα – ανασφάλιστα παιδιά.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι εργασίες των συμμετεχόντων που θα έχουν την μορφή μιας φιλικής έκθεσης θα ανακοινωθούν στο Κ. Υγείας Αλμυρού θα προωθηθούν προς τους αντίστοιχους οργανισμούς και θα βοηθήσουν στην καλυτέρευση των συνθηκών και των πόρων που αφορά την συμβολιστική κάλυψη του πληθυσμού μας.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΥ μας ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και τη συμμετοχή μας, μας έδωσαν μπλουζάκια αναμνηστικά και μας υποσχέθηκαν ότι έως την επόμενη συνάντηση μας που θα γίνει σε ένα χρόνο θα παρακολουθούν τις βελτιώσεις που θα γίνουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και ιδιαίτερα στον τομέα των εμβολίων.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…