• 3 Μαΐου, 2016

Ο Ευθύμιος Ζιγγιρίδης για την «Πρόταση Ζωής» – έκδοση 28-4-2016

Ο Ευθύμιος Ζιγγιρίδης για την «Πρόταση Ζωής» – έκδοση 28-4-2016

Αποκλειστική συνέντευξη στο «Λαό του Αλμυρού» παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος της «Πρότασης Ζωής» Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι στόχοι και το κοινωνικό έργο του συγκεκριμένου φορέα στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας.

Η συνέντευξη του κ. Ζιγγιρίδη έχει ως εξής:

 

Ποια είναι η σχέση σας με τον φορέα Πρόταση Ζωής;

Ανέλαβα τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου στην Πρόταση Ζωής στα τέλη του 2015. Μέλημα μου είναι να γνωστοποιήσω σε όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας τις δράσεις και τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχει ο φορέας μας. Θεωρώ σημαντικό σε μια εποχή όπου τα κοινωνικά προβλήματα μαζί με την οικονομική δυσπραγία μαστίζουν τον τόπο μας να μπορεί κάποιος φορέας να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του προς όφελος του ευρύτερου πληθυσμού.

 

Ποιος είναι ο σκοπός της Πρότασης Ζωής;

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Μαγνησίας “Πρόταση Ζωής” παρέχει έγκυρη ενημέρωση σε θέματα πρόληψης και οικογένειας. Κατόπιν ραντεβού μπορεί o ενδιαφερόμενος να συμβουλευτεί το επιστημονικό προσωπικό σε ατομική συνάντηση ή να πάρει μέρος στις ομάδες γονέων, που θα τον/την βοηθήσουν  να ανταποκριθεί καλύτερα στο γονεϊκό του/της  ρόλο και να βρει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν αυτόν/αυτήν  και την οικογένειά του.

 

Μέχρι σήμερα ποια η σχέση της Πρότασης Ζωής με τον Αλμυρό;

Οι δράσεις του φορέα μας δεν είναι ευρέως γνωστές στην επαρχία Αλμυρού. Ένα ή δύο  σχολεία  στην πόλη του  Αλμυρού  έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της Πρότασης Ζωής. Εχοντας επισκεφθεί αρκετά χωριά και κωμοπόλεις των Καποδιστριακών Δήμων της περιοχής μας,  παρατήρησα ότι ο φορέας δεν ήταν γνωστός στην πλειοψηφία του κόσμου. Στόχος μου είναι να γνωστοποιήσω σε όλους τους δυνητικά ενδιαφερόμενους φορείς όπως σχολεία, σύλλογοι γονέων κτλ  τις προσφερόμενες δωρεάν υπηρεσίες του φορέα.

 

Τι κινήσεις γίνονται για την περαιτέρω αξιοποίηση αυτής της Υπηρεσίας στην περιοχή μας;

Στα πλαίσια διαφημιστικής εκστρατείας την οποία έχω αναλάβει, έχω ήδη επισκεφθεί μεταξύ άλλων σχολείων της Μαγνησίας τη Σούρπη και  το Αχίλλειο, συνομιλώντας με τους προέδρους των κοινοτήτων, καθώς επίσης με τους Διευθυντές των σχολείων και τους προέδρους των συλλόγων  γονέων και κηδεμόνων. Εχουμε δρομολογήσει σε κάποιες περιπτώσεις και είμαστε σε διαδικασία δρομολόγησης σε κάποιες άλλες,  επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω σε κοινωνικά θέματα τα οποία αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, όπως συμπεριφορές παιδιών προς τους γονείς, συμπεριφορές εκπαιδευτικών προς τα παιδιά, θέματα πρόληψης εξαρτητικών συμπεριφορών των παιδιών. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφθώ την πλειοψηφία των  σχολείων στην περιοχή μας προκειμένου να δώσουμε την δυνατότητα στον κόσμο της επαρχίας Αλμυρού να κάνει χρήση των δωρεάν υπηρεσιών μας.

 

Σε ποιές περιπτώσεις επικοινωνούν οι πολίτες με την ποιότητα ζωής;

Οι υπηρεσίες του φορέα μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς ,σχεδιάζοντας και υλοποιώντας  σεμινάρια εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα γραφεία Αγωγής  Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε υλικά που στοχεύουν στην πρόληψη ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς, μέσω της αντιμετώπισης των αιτιών που οδηγούν στη χρήση και εξάρτηση.

Επιπλέον χρήση των υπηρεσιών μας γίνεται από τους γονείς πραγματοποιώντας ομιλίες και οργανώνοντας ομάδες γονέων διάρκειας 8-10 εβδομαδιαίων συναντήσεων που στοχεύουν μεταξύ άλλων στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας και στην ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου.

Επίσης χρήση μπορεί να γίνει από τα παιδιά ή τους εφήβους είτε με τη μορφή  ατομικής συμβουλευτικής είτε οργανώνοντας  ομάδες εφήβων στοχεύοντας σε ψυχολογικά ή κοινωνικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.

Τέλος χρήση των υπηρεσιών μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε πολίτη θεωρεί ότι αισθάνεται την ανάγκη να συμβουλευτεί σε ατομικό επίπεδο το επιστημονικό προσωπικό του φορέα μας.

 

Τα στοιχεία επικοινωνίας για την άμεση εξυπηρέτησή τους ποια είναι;

Οι πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του φορέα θα επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του φορέα στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Ελ. Βενιζέλου 7 – Δημητριάδος Τ.Κ. 383 33 Βόλος, τηλ. 2421 38.030, Fax: 24210 38.0950

Email: protzois@otenet.gr, www.protasizois.gr

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…