• 16 Απριλίου, 2016

Πρωτεσίλαος – Μυρμιδόνες 6-0, Αγχίαλος – ΓΣ Αλμυρού 1-0, Άθλος – Αχιλλέας 2-1, ΕΜΑ – Απόλλων 1-2

Πρωτεσίλαος – Μυρμιδόνες 6-0, Αγχίαλος – ΓΣ Αλμυρού 1-0, Άθλος – Αχιλλέας 2-1, ΕΜΑ – Απόλλων 1-2

Με φυσιολογικά και μάλλον αναμενόμενα αποτελέσματα έκλεισε η αγωνιστική χρονιά για τις ομάδες στης περιοχής μας στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΘ, το Σάββατο 16 Απριλίου, καθώς μόνο η Δήμητρα και ο Αίαντας αγωνίζονται μεταξύ τους αύριο Κυριακή, σ’ ένα αγώνα αδιάφορο βαθμολογικά, αφού οι θέσεις κατάταξης έχουν ήδη κριθεί, μετά και τον υποβιβασμό της ΕΜΑ.

Το μόνο αφύσικο ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα του ΓΣΑ, την ώρα που ο αντίπαλός τους στα μπαράζ Ηρακλής κέρδιζε εκτός έδρας την Α.Ε. 2002 με το εντυπωσιακό 3-7.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι Πρωτεσίλαος – Μυρμιδόνες 6-0, Αγχίαλος – ΓΣ Αλμυρού 1-0, Άθλος – Αχιλλέας 2-1, Μικροθήβες – Απόλλων 1-2.

 

Δυο κρίσιμα αγωνιστικά ερωτηματικά απαντήθηκαν στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΘ.

Το πρώτο έχει να κάνει με τον φετινό «πικρό» υποβιβασμό της Δήμητρας Ευξεινούπολης και το δεύτερο με το γεγονός ότι ξεκαθάρισε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής του Α’ ομίλου, που θα αντιμετωπίσει τις επόμενες μέρες τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού, σε διπλό αγώνα μπαράζ, προκειμένου να αναδειχτεί ο φετινός πρωταθλητής της κατηγορίας, για να συμμετάσχει το Μάιο στα μπαράζ που οδηγούν στη Γ’ Εθνική, με αντιπάλους τους πρωταθλητές Λάρισας, Πιερίας και Καρδίτσας.

Πρόκειται για τον Ηρακλή Βόλου, που «κλείδωσε» και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλό του.

Τα δύο παιχνίδια ανάμεσα σε Ηρακλή και ΓΣ Αλμυρού θα διεξαχθούν πιθανόν την προσεχή Τετάρτη 20 και την Κυριακή 24 Απριλίου. Εκκρεμεί να γίνει μεθαύριο Δευτέρα η κλήρωση για την έδρα στο πρώτο και στο δεύτερο ματς, ενώ η ομάδα μας ζητάει την ομόθυμη συμπαράσταση και παρουσία των ντόπιων φιλάθλων και στους δυο αγώνες, για να ξεπεράσει επιτυχώς κι αυτό το εμπόδιο.

Το πρόγραμμα αύριο Κυριακή 17/4 περιλαμβάνει μόνο τις αναμετρήσεις Σκόπελος – Διαγόρας και Δήμητρα – Αίας.

 

Αγχίαλος – ΓΣ Αλμυρού 1-0

Μάλλον στον Ηρακλή και το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι μπαράζ την Τετάρτη είχαν το μυαλό τους οι παίκτες του ΓΣΑ και ηττήθηκαν (δεύτερη συνεχόμενη ήττα μετά το ματς με τον Πρωτεσίλαο) από τις ΦΘ Αγχιάλου, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Απριλίου με 1-0.

«Χρυσή» νίκη για τους γηπεδούχους, που υποσκέλισαν την ΕΜΑ και σώθηκαν, ενώ οι γείτονές τους υποβιβάζονται στο Β’ κατηγορία, αφού ηττήθηκαν στην έδρα τους από τον Απόλλωνα Καναλίων με 1-2.

Το γκολ που εξασφάλισε την παραμονή μπήκε στο 55’ με σουτ του Μούσα μέσα από την περιοχή, που εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των κυανολεύκων.

Οι Αλμυριώτες έπαιξαν με αλλαγές στη σύνθεσή τους, είχαν την κατοχή της μπάλας, κάποιες χαμένες ευκαιρίες κι ένα δοκάρι στο 10’ σε φάουλ που εκτέλεσε ο Κρανάς.

ΓΣ Αλμυρού (προπονητής Λευτέρης Καλογήρου): Τσιλίγκος, Ράπτης, Παυλίδης, Ξηρομερήσιος, Τσιάτσιος (53’ Κοντοβάς), Κρανάς, Θωμαΐδης, Αντζούρης (66’ Λιόλιος), Μαλισσιόβας, Χειλάς (78’ Σπύρου).

 

Πρωτεσίλαος – Μυρμιδόνες 6-0

Μονόλογος του νικητή ήταν το παιχνίδι στον Πτελεό, ανάμεσα στον Πρωτεσίλαο και τους Μυρμιδόνες, με τους νικητές  να πετυχαίνουν 6 γκολ και να χάνουν κι άλλες ευκαιρίες για σκοράρισμα.

Το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό, με πλασέ του Παπαδόπουλου σε τετ α τετ, μετά από ασίστ του Μαρικλέιν.

Το 2-0 με πλασέ του Τσιλαφάκη στο 52’.

Το 3-0  από τον Παπαδόπουλο, σε φάση – καρμπόν, όπως το πρώτο γκολ.

Ο συγκεκριμένος στράικερ, με 25 τέρματα φέτος αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ και στους δυο ομίλους της Α’ κατηγορίας.

Το 4-0 στο 62’ από προσωπική ενέργεια του Τσιλαφάκη.

Το 5-0 στο 69’ με κεφαλιά του Μαρικλέιν και το 6-0 στο 82’ με πλασέ του ίδιου παίκτη.

Στο 16’ δοκάρι, με εκτελεστή τον Γιάννη Παναγιώτου.

Ο προπονητής των Φτελιανών Μιχάλης Ανδρωνάς, με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, ευχαριστεί τους ποδοσφαιριστές του, τη Διοίκηση και τους φιλάθλους του Πρωτεσίλαου, που συνεργάστηκαν μαζί του όλη τη χρονιά σαν μια οικογένεια και κατάφεραν να έχουν μια αξιόλογη παρουσία. Εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι και στον ΓΣΑ να κατακτήσει την άνοδό του στη Γ’ Εθνική.

Πρωτεσίλαος (προπονητής Μιχάλης Ανδρωνάς): Τίτας, Σούσκο (λ.τ. 55’ Μιχόπουλος), Σιαμανίκος (68’ Κόρκος Θ.), Κόρκος Κ., Χριστέλος, Γ. Παναγιώτου (59’ Κραβαρίτης), Παπαδόπουλος, Τσιλαφάκης, Μαρικλέιν, Λεϊμονής, Χ. Παναγιώτου.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…