• 15 Απριλίου, 2016

Η στοχοποίηση της «Εν Δράσει» και του προέδρου της από τον Δήμαρχο Αλμυρού Κο Εσερίδη

Η στοχοποίηση της «Εν Δράσει» και του προέδρου της από τον Δήμαρχο Αλμυρού Κο Εσερίδη

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Εν Δράσει σχετικά με στήριξη προς τον Πρόεδρό της για τη “ρήξη” του με τον Δήμαρχο Αλμυρού:

 Το Δ.Σ. με αφορμή τα δημοσιεύματα στον σημερινό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, για ρήξη του Δημάρχου Αλμυρού Κου Εσερίδη με τον Δ/ντή Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού (Προέδρου του Δ.Σ της Εν Δράσει), συνήλθε έκτακτα σήμερα 13-04-2016 και κάνει γνωστά προς όλους τα κάτωθι:

Η οργάνωσή μας ιδρύθηκε την 05/01/2005 από εθελοντές και ενεργούς πολίτες μετά από ιδέα και πρόταση του σημερινού προέδρου μας Καραζούπη Χρήστου, η οποία προέκυψε από την συμμετοχή του ως εθελοντής στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Μεταξύ των άλλων οι βασικοί στόχοι και σκοποί της Εν Δράσει βάσει και του καταστατικού μας είναι:

Η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος (φυσικού, αστικού, πολιτιστικού, κοινωνικού, ανθρωπογενούς)…………..

Πιστοί στις καταστατικές μας αρχές στην δωδεκάχρονη πορεία μας, καταφέραμε μέσα από τη συνεχή δράση μας και εθελοντική προσφορά, ενάντια τις περισσότερες φορές σε τεράστια συμφέροντα, να γίνουμε αποδεκτοί στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και αξιόπιστος συνεργάτης του ιδιωτικού και δημοσίου φορέα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις δράσεις μας:

-Δημιουργία γηπέδων γκολφ, μονάδας αφαλάτωσης, τουριστικών καταλυμάτων και άλλων εγκαταστάσεων στις Νηες. Με τις καθοριστικές παρεμβάσεις μας στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, προστατεύθηκε αυτό το μνημείο φυσικού κάλλους, αλλά το κυριότερο αποδείχτηκε με δύο πορίσματα της Κτηματικής Υπηρεσίας ότι η έκταση των 3000 στρεμμάτων που πουλήθηκε από την Εκκλησία είναι δημόσια (πεδίο λαμπρό στη Δημοτική Αρχή για αξιοποίηση, προς όφελος των Δημοτών).

-Προστασία του ρέματος Ξηριά από λύματα, απόβλητα, καταπατήσεις, μετά από παρέμβαση μας στην Εισαγγελία Βόλου.

-Κατασκευή υπαίθριας Σκακιέρας- Θεάτρου και Δραιζινοποδηλάτου για διασκέδαση των μικρών και μεγάλων φίλων στο Δάσους Κουρί.

-Ανάδειξη ιστορικού μονοπατιού της Όθρυς (Βρύναινα- Πλάτανος) μήκους 9 χ.λ.μ

-Προστασία και ανάδειξη της Όθρυος (λαθροϋλοτομία, λεηλασία βοτάνων, προληπτικές περιπολίες για φωτιές, πραγματοποίηση ημερίδων, συνεδρίων κ.λ.π.)

-Ανάδειξη του θέματος για την αποξήλωση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, της COSMOTE στη κεντρική πλατεία της VODAFON και WIND στη οδό Θερμοπυλών ( έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και τρία χρόνια για την αποξήλωσή τους !!!!!)

-Προστασία αιγιαλού (έχει γίνει παρέμβαση από την Εν Δράσει και άλλες δύο οργανώσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τις δραστηριότητες των ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ Α.Ε , στον πανέμορφο όρμο Λαδικού στις Νηές)

-Ανασκαφή και ανάδειξη σε συνεργασία και με την επιστασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων, του Αρχαίου Θεάτρου των «Φθιωτίδων Θηβών», του Βυζαντινού Κάστρου Πτελεού και άλλων μνημείων σ΄ όλη τη Μαγνησία.

-Παρέμβαση στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό κατά της διαφθοράς για την κατασπατάληση των Ευρωπαϊκών Πόρων και διενέργεια ανάκρισης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

-Υπέροχες Συναυλίες για την πανσέληνο (Καβαδίας κ.λ.π)

Από την ενδεικτική αυτή αναφορά των δράσεων μας, στη μικρή μας κοινωνία και στους κατοικούντες την Ιερουσαλήμ, γίνεται πασιφανές γιατί συνδέθηκε, η μεγάλη κοινωνική δράση και εθελοντική προσφορά του προέδρου μας από τον Δήμαρχο Αλμυρού, με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα ως Δ/ντή Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού, τα οποία κατά γενική ομολογία όλων των συμπολιτών μας, ασκεί άψογα.

Διαβεβαιώνουμε δε όλους ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα με μεγαλύτερη θέληση και πίστη τον αγώνα για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, έτσι όπως μας επιτάσσει το συμφέρον των συμπολιτών μας και μόνο, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις οργανωμένων και μη συμφερόντων.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι για τη δράση μας και την εθελοντική προσφορά μας, πορευόμαστε πάντα με τη ρήση του ΜΠΡΕΧΤ: «Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις, εάν δεν αγωνιστείς είσαι σίγουρα χαμένος»

Τα μέλη του Δ.Σ

Καραμπάσης Αλέξανδρος (Αντιπρόεδρος), Ζώγας Γεώργιος (Γραματέας), Κοντούρης Χρήστος (Υπεύθυνος Οικονομικού), Ακριβόπουλος Ευάγγελος (Μέλος).

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…