• 6 Απριλίου, 2016

Σεβασμός στην Πλατεία – Από τον αναγνώστη μας Δημήτρη Σταυροθεόδωρο – έκδοση 2-4-2016

Σεβασμός στην Πλατεία – Από τον αναγνώστη μας Δημήτρη Σταυροθεόδωρο – έκδοση 2-4-2016

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή:

Εμείς, οι Αλμυριώτες είμαστε από τους λίγους τυχερούς Έλληνες που, εν μέσω κρίσης, εξελίσσεται η βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής μας πλατείας και των περιμετρικών της δρόμων. Είναι ένα θαυμάσιο έργο, που κάποιοι πάσχισαν να το εντάξουν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για έργο που θα ομορφύνει την πόλη μας και θα αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής μας. 

Όμως δυστυχώς, ενώ το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και η υπομονή μας στα όριά της, καθότι δυσκολεύονται οι εμπορικές συναλλαγές, οι περιπατητικές μας κινήσεις και οι δημόσιες εκδηλώσεις, υπάρχουν μερικοί ασυνείδητοι οδηγοί οχημάτων Ι.Χ. που σταθμεύουν αυτά στα ημιτελή πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να τα καταστρέφουν εν τη γενέσει τους.

Τα έργα έχουν ξεκινήσει πριν ενάμιση περίπου χρόνο και έχουν σημειωθεί πολλά κρούσματα. Εις μάτην αρκετοί συμπολίτες μας, που σέβονται τα έργα, κάνουν ευγενείς συστάσεις, αλλά πολλές φορές όχι μόνο δεν εισακούγονται, δέχονται και αρνητική συμπεριφορά.

Καλό θα είναι οι ενεργοί πολίτες, να συνεχίζουν να καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές ασυνείδητων οδηγών και οι τοπικές Αρχές να ανταποκρίνονται για να προστατευθεί το έργο.

Με την ευκαιρία, σημειώνω ότι στους ανακατασκευασμένους δρόμους, γύρω από την πλατεία, γίνονται τραγικά τεχνικά λάθη. Τοποθετούνται φρεάτια όμβριων σε ακατάλληλα σημεία, με αποτέλεσμα τα στάσιμα νερά να μην απορροφώνται και να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.

Επίσης, βαρέα εργολαβικά οχήματα, πριν ακόμη τελειώσει το έργο, επιφέρουν στο οδόστρωμα περίξ της πλατείας που επιστρώθηκε πρόσφατα με πλακίδια, σοβαρές ζημιές, με τη δημιουργία καθιζήσεων. Αυτό οφείλει η εργολαβία να το προσέξει ιδιαίτερα και να αποκαταστήσει τις φθορές τώρα, γιατί αργότερα με την παράδοση του έργου δεν θα είναι εφικτό. Οι δε τεχνικές υπηρεσίες, πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις του έργου εν την γενέσει τους,για να μη βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να παραλάβουν -στο τέλος- ελαττωματικό έργο.

Ο συμπολίτης

Δημήτρης Σταυροθεόδωρος


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…