• 31 Μαρτίου, 2016

Ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης εγκαινίασε την επέκταση του Δικτύου του Φυσικού Αερίου στον Αλμυρό

Ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης εγκαινίασε την επέκταση του Δικτύου του Φυσικού Αερίου στον Αλμυρό

Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Πάνου Σκουρλέτη, στα εγκαίνια της επέκτασης του Δικτύου του Φυσικού Αερίου στον Αλμυρό, είναι ενδεικτική της βαρύτητας που εκτιμά ο Υπουργός ότι έχουν οι ανάλογες επενδύσεις και οικολογικές λύσεις.

Σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, εγκαινίασε αρχικά την εγκατάσταση Φυσικού Αερίου, που έγινε στον Παιδικό Σταθμό Αλμυρού. Μια κίνηση συμβολική, των προτεραιοτήτων του Δήμου, σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις. Στη συνέχεια ακολούθησαν δηλώσεις σε δημοσιογράφους, έξω από το Δημαρχείο Αλμυρού. Ακολούθησε η επίσημη υποδοχή στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με σύντομες ομιλίες του Δημάρχου Δημήτρη Εσερίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΕΠΑ Θεσσαλίας Μπακούρα Λεωνίδα και του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.

Κατά τις δηλώσεις του στους Δημοσιογράφους ο Υπουργός μεταξύ άλλων είπε:

Η επίσκεψή μου σήμερα εδώ σηματοδοτεί τη μεγάλη σημασία που δείχνει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη της επαρχίας, αλλά πιο συγκεκριμένα σήμερα θεωρώ ότι τόσο τα Φάρσαλα όσο και ο Αλμυρός, δίνουν ένα σήμα σε όλη την Ελλάδα, για την ανάπτυξη έργων στον τομέα του Φυσικού Αερίου τα οποία μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για παραπέρα αναπτυξιακές δράσεις… Αυτά τα έργα γίνονται ως επί το πλείστον και συνολικά θα έλεγα από ελληνικές εταιρείες, δίνουν θέσεις εργασίας, με υλικά κατασκευασμένα στην Ελλάδα, καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο λειτουργούν πολλαπλασιαστικά.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, παρέδωσε φάκελο στον Υπουργό σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια του Δήμου που αφορούν το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε την πρόθεση της Περιφέρειας να συνεργαστεί για το καλό της Θεσσαλίας με τις υπηρεσίες του Υπουργείου. Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλίας Μπακούρας Λεωνίδας, αναφέρθηκε στην εξέλιξη του έργου, στην απόδοση και τις ευκολίες που παρέχονται στους πελάτες. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα οφέλη των Δήμων, από τη μεταξύ τους συνεργασία.

Τέλος, ο Υπουργός άναψε τη φλόγα του αερίου, έξω από το Δημαρχείο Αλμυρού, μέσα στους ήχους σειρήνων, βεγγαλικών και χειροκροτημάτων και τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με δεξίωση και πλούσιο μπουφέ που πρόσφερε η εταιρία στους παρισταμένους.

Αίσθηση έκανε στους δημοσιογράφους η αναφορά του κ. Σκουρλέτη ότι “δεν θα πρέπει να προσλαμβάνουμε το τι είναι πραγματικότητα, από την εικονική πραγματικότητα. Διότι αν σε κάτι είμαστε πρωταθλητές στην Ελλάδα είναι η εικονική πραγματικότητα, που καθημερινά προβάλλεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο κάνει πάρα πολύ κακό στην υγεία μας, στην οικονομία μας, στην ψυχολογία μας”, ενώ νωρίτερα ζητούσε κατά τις δηλώσεις του την προβολή των έργων από τους παριστάμενους δημοσιογράφους.

Πριν αποχωρήσει από τον Αλμυρό, ο Πάνος Σκουρλέτης, ενημερώθηκε για το έργο της Αναβάθμισης της πλατείας του Αλμυρού και τα υπόλοιπα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή, καθώς συνομίλησε αρκετή ώρα με τους Αντιδημάρχους του Αλμυρού για θέματα που αφορούν το Υπουργείο που υπηρετεί.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, πολίτης πλησίασε τον Υπουργό, χαρίζοντάς του ένα …κόκκινο στυλό και λέγοντάς του “για να τραβήξετε τις κόκκινες γραμμές στις πλάτες των πολιτών”. Ο Πάνος Σκουρλέτης, χαμογέλασε, δέχθηκε το δώρο και δεν έδωσε έκταση στο γεγονός.

Δημοσιεύουμε το βίντεο των εγκαινίων, αλλά και της αναφοράς περί εικόνικής πραγματικότητας.

 


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…