• 22 Μαρτίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 19/3/2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 19/3/2016

ΔΕΥΑ αααα τι πάθαμε!

Πολίτες από το Αχίλλειο και τον Άγιο Δημήτριο, έδωσαν ραντεβού το πρωί της Παρασκευής 18 Μαρτίου έξω από το Δημαρχείο Αλμυρού, ώστε να παραπονεθούν για «φουσκωμένους» λογαριασμούς. Τελικώς συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ Ηλία Δαλακούρα και αναμένονται νέα ραντεβού και εξελίξεις.

Οι λόγοι των αντιδράσεων, λογαριασμοί που χρεώθηκαν σε ένα δίμηνο με την κατανάλωση ολόκληρου του έτους, με αποτέλεσμα να ανέβει η κλίμακα χρέωσης και να φτάνουν λογαριασμοί οικιών στα 500 ευρώ και άνω.

Ο Ηλίας Δαλακούρας δήλωσε στον «Λαό» ότι «οι μετρήσεις είναι σωστές, είμαστε στη διάθεση των καταναλωτών να εξηγήσουμε κάθε λογαριασμό και όπου χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές στις χρεώσεις. Ό,τι βλέπουν στους λογαριασμούς αφορά το 2015 και όχι παρελθόντα έτη.»

Οι παραπονούμενοι συμπολίτες μας, δήλωσαν: το νερό –που δεν πίνεται- ζητάμε να το πληρώνουμε βεβαίως, αλλά με σωστές μετρήσεις και δίκαιες χρεώσεις. Εξάλλου στην περιοχή μας δεν έχουμε ούτε αποχέτευση. Τις επόμενες μέρες θα κάνουμε νέα συνάντηση, να δούμε το θέμα της ποιότητας του νερού και να αρχίσουμε να εξετάζουμε τις επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς. Την επόμενη φορά, ελπίζουμε να ακολουθήσει και το Τοπικό Συμβούλιο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον Πτελεό έγινε συζήτηση μετά από κάλεσμα του Τοπικού Συμβουλίου, για το ίδιο ζήτημα, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους και μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις του Προέδρου του χωριού και του Προέδρου της ΔΕΥΑΑΛ, θα γίνουν κάποιες απαραίτητες διορθώσεις στους λογαριασμούς. Φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει το ζήτημα για καιρό. Αναμένουμε νεώτερα.

 

Μέτρα λαθροϋλοτομίας

Η Φθιώτιδα αποφασισμένη να πατάξει την λαθροϋλοτομία, έλαβε επιπρόσθετα μέτρα, με ομάδες επιφυλακής. Αναγκαίο κακό… και ο Θεός βοηθός.

 

SERA

 

Ο καιρός μας τα έκανε… μούσκεμα

Πλάτανος, Σούρπη και Άγιοι Θεόδωροι, περιορίστηκαν λόγω καιρού για τις καρνιβαλικές τους εκδηλώσεις. Οι Πλατανιώτισσες, τήρησαν μεγάλο μέρος του προγράμματος, κατά το έθιμο του «ανάμματος της φωτιάς», αν και η κακή συνεννόηση, απέτρεψε τα πολύ ωραία πλάνα που κάθε χρόνο σας χαρίζουμε από την εκδήλωση. Οι πολιτιστικοί, προσπαθούν σε δύσκολους καιρούς και η αλήθεια είναι ότι τους έχουμε πολύ ανάγκη!

 

Πα-πα πα!

Γράψαμε διάφορα καρνιβαλικά αστεία την προηγούμενη εβδομάδα και προτείναμε στολές… τελικά όμως το πιο επίκαιρο ήταν το «παπάκι», αφού με τόση βροχή, κάπως έτσι νιώθαμε όλοι μας.

 

Κάτι.. Καμμένου μου μυρίζει

Όταν βλέπεις, κυρία μου, να εμφανίζεται στα μίντια ο Καμμένος με το καλό σακάκι, πρόκειται να γίνει του Καμμένου. Και όπου υπάρχει καμένο, υπάρχει και καπνός και φωτιά.

 

Ο καλός κηπουρός

Ο καλός κηπουρός τον Μάρτιο, δεν ξεχνάει να αλλάξει το χώμα στα λουλούδια του, σε ορτανσίες, πελαργόνια και το παραδοσιακό «σκυλάκι».

 

skylaki 3-2016 e-almyros.gr -1

 

Περαστικά

Οι συνεργάτες της εφημερίδας, ευχόμαστε στον Δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, καλή ανάρρωση και δυναμική επιστροφή στα καθήκοντά του.


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…