• 7 Μαρτίου, 2016

Θραύση έκανε ο Αλμυρός στο Βουκουρέστι… – Video – έκδοση 5-3-2016

Θραύση έκανε ο Αλμυρός στο Βουκουρέστι… – Video – έκδοση 5-3-2016

Στο Βουκουρέστι, 25 έως και 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Romexpo».

Το Δήμο Αλμυρού εκπροσώπησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γεώργιος Γιαννιός και η κ. Μίνα Τελκή, τουριστικός πράκτορας, αμφότεροι μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου μας, της οποίας ηγείται η κ. Μαρία Σταυραντώνη, εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας, πολιτισμού και Τουρισμού. Θέμα της συμμετοχής του Δήμου Αλμυρού, ήταν ο Θρησκευτικός Τουρισμός και διερευνητικά, οι προοπτικές ανάπτυξης και προβολής του τόπου μας, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου και συνεχίζει:.

«Η αποστολή μας συμμετείχε – φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Δήμου Βόλου, Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, Δήμου Νοτίου Πηλίου, Ένωση Ξενοδόχων Βόλου και Πηλίου, κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας που προηγήθηκε, με την διανομή φυλλαδίου, το οποίο παρουσίαζε τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής Αλμυρού και το οποίο επιμελήθηκαν οι συμμετέχοντες στην εν λόγω έκθεση. Επίσης, στο ίδιο περίπτερο προσφέρθηκαν μοναστηριακά προϊόντα προς τους επισκέπτες (λ.χ. τσάι – προσφορά του κ. Γεωργίου Μυλωνά, λικέρ, γλυκά του κουταλιού, κ.α.). Επιπλέον, δυναμική υπήρξε και η συμμετοχή του Δήμου μας στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη διάθεση του ως άνω φυλλαδίου και με το φυλλάδιο που περιέχει τα αξιοθέατα της περιοχής μας.

Οι συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης παραβρέθηκαν και στα δύο περίπτερα. Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 14.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τύπου της έκθεσης, η παρουσίαση του Ν. Μαγνησίας από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γεώργιο Ζαφείρη. Κατ’ αυτή, ο Αρχιμ. Γεώργιος Γιαννιός, παρουσίασε τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής του Αλμυρού, του Πηλίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος γενικότερα, με έμφαση στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγίας Ξενιάς, λόγω της κατοχής της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, η οποία αποτελεί μοναδικό κειμήλιο για την Ορθοδοξία, με σημαντικό αριθμό επισκεπτών – προσκυνητών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από ομόδοξες χώρες του εξωτερικού.

Tο Περιφερειακό Τμήμα χορού Αλμυρού του ΛΕΒ υποστήριξε την όλη προσπάθεια και παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της περιοχής μας, ενώ ο κ. Βασίλειος Ασδεράκης, πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου παρέθεσε μπουφέ με τοπικά εδέσματα, κρασί και τσίπουρο.

Κατά τη διάρκεια τη έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις – προγραμματισμένα ραντεβού με τον υπεύθυνο του Τμήματος Διορθόδοξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Ρουμανίας, με κληρικό του Πατριαρχείου Ρουμανίας – προϊστάμενος του Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βουκουρεστίου, ελληνομαθής κληρικός, στέλεχος του Πατριαρχείου Ρουμανίας, με τον υπεύθυνο του Γραφείου Θρησκευτικών Περιηγήσεων του Πατριαρχείου Ρουμανίας, με την διευθύντρια δια βίου μάθησης, απασχόλησης, εμπορίου και τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την Γραμματέα οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, με την αντιδήμαρχο πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Kavarna Βουλγαρίας, με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πολιτισμού της Μολδαβίας, με tour operators του Βουκουρεστίου, και με το γραφείο Attika Travel, γραφείο γενικού τουρισμού, το οποίο ανήκει στον συντοπίτη μας κ. Δημήτρη Γερακούδη και θα πραγματοποιεί με έναρξη το Πάσχα, back to back οδικές εκδρομές από τη Ρουμανία στη Μαγνησία και στην πόλη του Αλμυρού.

Η αποστολή κατάφερε, μέσα από την παρουσίαση του Θρησκευτικού Τουρισμού, ν’ αναδείξει τα μοναδικά θρησκευτικά μνημεία – προσκυνήματα της περιοχής μας και τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Δήμους μας.

Ο Δήμος Αλμυρού είναι ένας προορισμός από μόνος του! Το παραδέχτηκαν όλοι όσοι ενημερώθηκαν για το Δήμο μας! Βρισκόμαστε στην καρδιά της Ελλάδας, με την Όθρυ, να είναι η γενέτειρα των Ελληνικών φύλων, το βουνό των Τιτάνων, με την πλούσια μυθολογία, τα Ζηρέλια, φαινόμενο μοναδικό στην Ελλάδα, το δάσος Κουρί, μοναδικό στα Βαλκάνια, τα μοναστήρια – προσκυνήματά μας, με εξέχουσα θέση το Μοναστήρι της Κάτω Παναγίας Ξενιάς με την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου, το παραλιακό μας μέτωπο, τα μονοπάτια, τα φαράγγια, τα σπήλαια, όπως και πολλά άλλα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, έστω και στα πλαίσια συνεργασίας, τα οποία μειώνουν το κόστος, ο Δήμος θα προσπαθήσει να συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκθέσεις – εκδηλώσεις, ώστε μέσα από τη δυναμική του παρουσία να γίνει γνωστός, μιας και ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και ένας από τους σημαντικότερους τρόπους ανάπτυξης της περιοχής μας.»

 

Το video προβολής του Δήμου μας. (σσ. δημιουργήθηκε υπό πίεση χρόνου -2 απογεύματα δουλειάς-, αλλά με αγάπη… το επόμενο υποσχόμαστε να είναι το καλύτερο της Θεσσαλίας 😉 )

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…