• 24 Φεβρουαρίου, 2016

700 μερίδες φαγητού μοίρασαν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι – Παραδόθηκαν τα πρώτα τρόφιμα που συλλέξαμε στα γραφεία μας

700 μερίδες φαγητού μοίρασαν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι – Παραδόθηκαν τα πρώτα τρόφιμα που συλλέξαμε στα γραφεία μας

Επισκεφθήκαμε τα ΣΕΑ Αλμυρού, όπου τελικώς έχουν περάσει 11 λεωφορεία εκ των οποίων οι επιβάτες των εννέα παραμένουν, ενώ αναμένουμε τουλάχιστον άλλα τρία τις επόμενες ώρες.

Περίπου 700 μερίδες φαγητού μοίρασαν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι Αλμυρού, τις οποίες παρασκεύασαν στην 111 Π.Μ. στρατιώτες, μετά από συνεννόηση του Δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και του Διοικητή Κελλάρη Κωνσταντίνου.

Έκκληση προς εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, κάνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με επιστολή της που δημοσιεύουμε παρακάτω, με σκοπό “να σταθεί η κοινωνία μας αλληλλέγγυη προς τους πρόσφυγες και μετανάστες”.

Κατά την επίσκεψή μας διανείμαμε ατάκτως, όσα συγκεντρώσαμε στα γραφεία μας, από αναγνώστες και εθελοντές που προσέτρεξαν και μας έφεραν βρεφικές κρέμες και γάλα, χυμούς και μπισκότα, ρούχα και παπούτσια. Η απειρία μας να διαχειριστούμε το πλήθος, την ανάγκη του κόσμου, διορθώθηκε από τους ψυχραιμότερους των μεταναστών, οι οποίοι και βοήθησαν.

Επιστρέφοντας ο γιός μου από το σχολείο μου έδωσε τα δυο δίχτυα πορτοκάλια που τους μοίρασαν στο σχολείο, ώστε να τα δώσουμε με τα υπόλοιπα τρόφιμα. Το ένα άνοιξε στην προσπάθεια να το δώσουμε και χύθηκαν τα πορτοκάλια μέσα στο αυτοκίνητο, το άλλο το πήρε ένας Σύριος, και προς τιμήν του, το άνοιξε και τα μοίρασε στον κόσμο. Οι υπόλοιποι περίμεναν όπως μαζεύαμε τα πορτοκάλια να τα δώσουμε.

Μια Σύρια μου εξήγησε ότι όσοι δεν τους λήστεψαν, ή δεν έχασαν στη θάλασσα τα υπάρχοντά τους, έχουν χρήματα. Εγώ έχω, μου είπε. Όμως με αυτά πρέπει να φτάσω μέχρι τους συγγενείς μου στην Γερμανία και είναι μαζί με τις τσάντες που βλέπεις όλα μου τα υπάρχοντα. Με αυτά τα χρήματα πρέπει  να επιβιώσουμε μέχρι να βρούμε δουλειά, ώστε να χτίσουμε μια νέα ζωή μακρυά από τον πόλεμο.

Ανάμεσά τους πολλοί ακρωτηριασμένοι, τραυματίες πολέμου… Ένα χρονιάρικο, με τα πόδια του σε γύψο… Είδαν πολλά τα μάτια μας… Χθες, μας περιέγραφαν εθελοντές, τελείωσαν τα δοχεία φαγητού και μοίραζαν μακαρόνια σε σακκούλες…!

Οι εθελοντές που προσέτρεξαν και ο Δήμος κάλυψαν τις ανάγκες των μεγάλων. Τα βρέφη δεν καλύφθηκαν. Είναι πολλά τα μικρά παιδιά. Χρειάζονται γάλα για νεογέννητα και για βρέφη λίγων μηνών, βρεφικές κρέμες, νερό, μήλα, πορτοκάλια.

Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε τρόφιμα στο γραφείο μας, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι πρέπει να γίνεται διαλογή και να διανέμονται οργανωμένα και με πολλούς εθελοντές.

 

Και η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ συμπαραστάθηκε στους μετανάστες χαρίζοντας 500 φιάλες γάλα προκειμένου να χορηγηθούν, τόσο στους ενήλικες όσο και στα μικρά παιδιά. Σε αίτημα του Πρόεδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρη Κουτσούκο και της Πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ, κα Κοτινά Μαρία, που θέλησαν να αγοράσουν γαλακτοκομικά είδη από την ΕΒΟΛ, προκειμένου να τα χορηγήσουν στους μετανάστες, η ΕΒΟΛ προσέφερε και αυτά τα είδη δωρεάν, προκειμένου οι Πρόεδροι να ξοδέψουν αυτά τα χρήματα για άλλα είδη διατροφής.

 

 

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πάνω από 300 ΑΝΘΡΩΠΟΙ (πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά) βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη ΣΕΑ Αλμυρού (θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή) μέχρι να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Ειδομένη. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση που είναι δίπλα μας, απλώνουμε το χέρι του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Καλούμε τον κάθε εκπαιδευτικό, μαθητή, γονέα να συνεισφέρει ότι μπορεί (μεμονωμένα ή οργανωμένα) αυτά που έχουν τώρα ανάγκη οι πρόσφυγες: συσκευασμένα τρόφιμα, γάλα σε σκόνη, νερό, είδη υγιεινής. Τα είδη αυτά θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Ιατρείο, Σκενδεράνη 11 (Δίαυλος) Τετάρτη – Παρασκευή 3μμ-6μμ. Οι σχολικές μονάδες μπορούν να συνεννοούνται με το ΔΣ της ΕΛΜΕ για την έγκαιρη ανταπόκριση.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συνάνθρωπό μας, στον κάθε άνθρωπο που διώκεται και κινδυνεύει η ζωή του, έξω και πέρα από κάθε ρατσιστική και ξενοφοβική αντίληψη.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…
Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…