• 15 Φεβρουαρίου, 2016

Δραματική έκκληση της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. για το μεγάλο όγκο οφειλών νερού – έκδοση 13-2-2016

Δραματική έκκληση της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ.  για το μεγάλο όγκο οφειλών νερού – έκδοση 13-2-2016

Σοβαρό ταμειακό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού, η γνωστή Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ., εξ αιτίας των πολλών οφειλών που αντιμετωπίζει εκ μέρους των καταναλωτών της.

Όπως δηλώνουν στο «Λαό» ο Πρόεδρός της Ηλίας Δαλακούρας και ο Διευθυντής της Επιχείρησης Κωνσταντίνος Μπέκας, το 60% των 12.000 καταναλωτών του διευρυμένου Δήμου έχει ανεξόφλητους λογαριασμούς, είτε από πραγματική αδυναμία πληρωμής είτε από αδιαφορία εξόφλησης εκείνων που πραγματικά μπορούν να πληρώνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι 185 καταναλωτές οφείλουν ποσά άνω των 500 ευρώ ο καθένας.

Τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. αναφέρουν ενδεικτικά, ότι μεγαλύτεροι Δήμοι έχουν αναλογικά ν’ αντιμετωπίσουν λιγότερα «βερεσέδια» στις καταναλώσεις, απ’ όσες σήμερα ο Αλμυρός. Π.χ. στο Δήμο Βόλου οφείλονται 2 εκατ. ευρώ, στη Λάρισα 1 εκατ. περίπου, αλλά δεν δικαιολογείται στο μικρότερο Αλμυρό οι οφειλές να είναι ήδη 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. έχει πλέον μόνιμο τεχνικό συνεργείο που προβαίνει σε διακοπές παροχών νερού, αλλά επιστατεί και κατόπιν στην εύρυθμη λειτουργία των υδρομετρητών, αφού πολλοί είναι εκείνοι οι δημότες που επανασυνδέουν παράνομα και αυθαίρετα την παροχής τους.

Για λόγους κοινωνικής πολιτικής, οι υπεύθυνοι της Επιχείρησης, φροντίζουν να διακανονίζουν τις οφειλές νερού των οικονομικά αδύναμων, αλλά δυστυχώς κι αυτή η αποπληρωμή σε δόσεις σπάνια υπηρετείται με συνέπεια.

Ο κ. Δαλακούρας πάντως τονίζει, ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και, αν κλιμακωθεί, η ΔΕΥΑΑΛ δεν θα μπορεί να επιτελέσει στο μέλλον το έργο της ούτε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του διευρυμένου Δήμου. Γι’ αυτό και ήδη σκληραίνει τη στάση της έναντι όσων οφείλουν λογαριασμούς νερού και προβαίνει ήδη σε συνεχείς διακοπές νερού.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…