• 9 Φεβρουαρίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 6/2/2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 6/2/2016

Ε… δεν το καταλάβαμε την πρώτη φορά

Με παλμό και αποφασιστικότητα οι Αλμυριώτες που ταξίδεψαν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, φώναξαν να ακουστούν τα αιτήματα – συνθήματά μας από τα γραφεία της ΕΣΕΕ και μέχρι το Σύνταγμα. Μάλιστα ορισμένοι …αγανακτισμένοι, δεν αρκέστηκαν στην πορεία, και επανέλαβαν τον κύκλο μπροστά από τη Βουλή και με άλλη ομάδα επαγγελματιών και ορισμένοι φοιτητών.

Έτσι, δεν μπορεί κανείς να διαμαρτυρηθεί ότι ο Αλμυρός δεν εκπροσωπήθηκε επάξια..!

 

Απασφαλίστε!

Ακόμη και οι σκύλοι διαδήλωσαν… Στην φωτογραφία μας, δημοσιεύουμε την πανέξυπνη ταμπελίτσα του συμπαθέστατου μούργου!

Jpeg

Μήπως μας μείνουν τα αμελέτητα;

Εμείς παραδώσαμε αιτήματα στο Υπουργείο Οικονομικών… Αλλά πολύ φοβούμαι ότι θα μείνουν αμελέτητα. Είδαμε να διαδηλώνουν κλάδοι επαγγελματιών, που δεν θυμόμασταν ότι υπάρχουν. Όλοι ήταν εκεί. Είναι απαράδεκτο, όταν οι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες, όλο το φάσμα της κοινωνίας διαδηλώνει, να κωφεύει η κυβέρνηση. Αναμένονται εξελίξεις και ο Θεός να βάλει το χέρι του!

 

Μια πικρή φαντασίωση

Λίγο μετά την κρότου – λάμψης και πριν μας …πιπερώσουν, ένας λιγνός, στυλάτος φωτογράφος μπροστά μας με το τριποδάκι του και μια cannon μηχανή έβγαζε φωτογραφίες. Φορούσε μια τραγιάσκα, πάνω από το ξυρισμένο του κεφάλι και προσπαθούσα στον «θόρυβο» της ημέρας να καταλάβω αν ήταν αυτός. Άπλωσα το χέρι μου, αλλά δεν πρόλαβα να φωνάξω… Χρήστο; Μα, δεν μπορούσε να είναι ο συνεργάτης μας, σκέφτηκα λίγο πριν γυρίσει. Δεν πειράζει… κάπου εδώ είναι. Ξέρω ότι μπορεί να καταλάβει, γιατί θα λείψω λόγω ρεπορτάζ από το μνημόσυνό του. Δεν θα με παρεξηγήσει.

– Δεν μας έφυγες, σε θυμόμαστε.

 

Τα εύσημα να δίνονται

Στις 5 Φεβρουαρίου του 1991 το πολεμικό αεροσκάφος C-130 συνετρίβη στο όρος Όθρυς, στη κορυφή Τσατάλι, στα πλαίσια στρατιωτικής αποστολής. Οι απώλειες μεγάλες, 58 σμηνίτες και 5 μέλη του πληρώματος έπεσαν στο καθήκον, 63 ήρωες περνούν στην Αιωνιότητα.

Το μοναδικό δελτίο τύπου που λάβαμε ήταν της Τ.Ο. Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής και μάλιστα με τη δέσμευση να δενδροφυτεύσει άμεσα, ως ελάχιστη ένδειξη Τιμής, το χώρο που βρίσκεται έξω από το μνημείο, δια της τοποθετήσεως 63 δενδρυλλίων, τα οποία και θα συμβολίζουν τις 63 Υπερήφανες ψυχές των Ελλήνων νέων που χάθηκαν στις παγωμένες πλαγιές της Όθρυος.

 

Φωτιά στα μπατζάκια μας

Ας ελπίσουμε ότι τελικώς, οι φήμες περί μεταφοράς του Πυροσβεστικού Σταθμού Αλμυρού, εκτός πόλης, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος την Άνοιξη. Σε χρόνο ρεκόρ, στα τελευταία περιστατικά, επιχειρεί με επιτυχία, όπως σε οικία που στην κουζίνα της έπιασε φωτιά την περασμένη εβδομάδα. Αναμένουμε οι αιρετοί να πάρουν θέση σχετικά και να ζητήσουν να παραμείνει εντός πόλης.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…