• 8 Φεβρουαρίου, 2016

«Εν Δράσει»: Να μην πληρώνουν πάγια Δημοτικά τέλη οι αναξιοπαθούντες – έκδοση 6-2-2016

«Εν Δράσει»: Να μην πληρώνουν πάγια Δημοτικά τέλη οι αναξιοπαθούντες – έκδοση 6-2-2016

Την απαλλαγή τους από πάγια Δημοτικά τέλη και τέλος ύδρευσης για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020», αιτείται με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ., η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα «Εν Δράσει», αναφέροντας τα παρακάτω:

«Κύριε πρόεδρε, κύριοι Σύμβουλοι,

Στο εγκεκριμένο και προς υλοποίηση «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014 -2020», στο οποίο η «Εν Δράσει» μαζί με τους οκτώ Δήμους της Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού, τους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων Μαγνησίας είναι μέλος της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ, έχει προχωρήσει η καταγραφή των ωφελούμενων, οι οποίοι για τον Δήμο Αλμυρού ανέρχονται στις 233 οικογένειες.

Με δεδομένη την υπάρχουσα οικονομική και κοινωνική κρίση προκειμένου να συμβάλουμε όλοι μας στην άμβλυνσή της, προτείνουμε κύριε πρόεδρε την απαλλαγή αυτών των οικογενειών, οι οποίοιες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, από την πληρωμή των Δημοτικών Τελών και ΤΑΠ από τους Λογαριασμούς της ΔΕΗ και του παγίου τέλους ύδρευσης από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ.

Μία προσέγγιση των οικονομικών μεγεθών για τον Δήμο Αλμυρού, μας καταδεικνύει ότι, μία φτωχή καταγεγραμμένη οικογένεια του προγράμματος, θα ωφεληθεί για ένα σπίτι 80τ.μ για την απαλλαγή της   από τη ΔΕΗ, των Δημοτικών Τελών, Δημοτικών Φόρων και ΤΑΠ το ποσό των 120 ευρώ ετησίως και για την απαλλαγή του παγίου τέλους ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ το ποσό των 60 ευρώ ετησίως.

Το ετήσιο κόστος για τον Δήμο Αλμυρού από την απαλλαγή των 233 οικογενειών από τα δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους και ΤΑΠ θα ανέλθει στο ποσό των 27.960 ευρώ περίπου και η ΔΕΥΑΛ θα επιβαρυνθεί με ετήσιο κόστος 13.980 ευρώ περίπου.

Κύριε πρόεδρε, με δεδομένο ότι οι οικογένειες αυτές, με μεγάλη δυσκολία ανταποκρίνονται στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΛ, η απαλλαγή τους από τη πληρωμή των παγίων τελών, θα είναι μία σημαντική ανακούφιση γι΄ αυτούς.

Πρέπει δε να λάβετε υπόψη σας, ότι ανάλογο εγχείρημα τελείται από το Υπουργείο Εργασίας και τον Δήμο Αθηναίων για την απαλλαγή των τελών των φτωχών οικογενειών από την ΔΕΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Προς υλοποίηση της παραπάνω πρότασής μας, είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΖΟΥΠΗΣ»


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…