• 6 Φεβρουαρίου, 2016

Η τοπική κοινωνία ξεσηκώνεται συνολικά «Νεκρή πόλη» ο Αλμυρός στην πανελλαδική απεργία – Κλιμακώνεται ο αγώνας στα αγροτικά μπλόκα – έκδοση 6-2-2016

Η τοπική κοινωνία ξεσηκώνεται συνολικά  «Νεκρή πόλη» ο Αλμυρός  στην πανελλαδική απεργία – Κλιμακώνεται ο αγώνας στα αγροτικά μπλόκα – έκδοση 6-2-2016

Κυριολεκτικά «νεκρή πόλη» θύμιζε ο Αλμυρός όλο το 24ωρο της περασμένης Πέμπτης, καθώς όλα τα καταστήματά του έκλεισαν, όπως και τα γραφεία του ιδιωτικού τομέα, πλην των μεγάλων σούπερ μάρκετ, κάτι που προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια των συμπολιτών.

Πολλοί δημότες –ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις- συντάχθηκαν στην μοναδική απεργιακή εκδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, με συγκέντρωση και ομιλίες στην Πλατεία και πορεία κατόπιν στο κέντρο της πόλης.

Η συμμετοχή στη γενική απεργία ήταν καθολική, αφού ακόμη και τα σχολεία σχεδόν δεν λειτούργησαν, ενώ σε όλο το διάστημα που μεσολάβησε ως σήμερα συνεχείς είναι οι ομαδικές και ατομικές παραστάσεις συμπαράστασης στους αγρότες, καθώς και ανάλογες επισκέψεις στο μπλόκο των Μικροθηβών.

Εμφαντική ήταν η παρουσία στο Μπλόκο των Μικροθηβών των ταξιτζήδων Αλμυρού και Βόλου.

Πολλοί αγρότες του κόμβου Μικροθηβών, αλλά και πολίτες συμμετείχαν επίσης μεμονωμένα ή με τον συνδικαλιστικό φορέα που ανήκουν στη μαζική συγκέντρωση του Βόλου, όπου η λαοθάλασσα και η θάλασσα ενώθηκε στην παραλία του. Μάλιστα είδαμε εικόνες απείρου κάλλους, όπου Αλμυριώτης ανέβασε στον «κουβά» του μηχανήματός του φίλους, για να διαδηλώσουν… αφ’ υψηλού.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Θεσσαλίας, συμμετείχε με τρία λεωφορεία στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας. Επαγγελματίες από τον Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα έδωσαν ραντεβού με τους αγανακτισμένους συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα, έξω από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, για να ενωθούν αργότερα με το μεγάλο συλλαλητήριο όλων των κλάδων, στο Σύνταγμα.

 

Στο κοινό Δελτίο Τύπου της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αναφέρεται:

Η σημερινή παρουσία τόσων εμπόρων και επαγγελματιών στο συλλαλητήριο των μικρομεσαίων της Αθήνας αλλά και σε αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι ο κλάδος μας έχει φτάσει στο «μη περαιτέρω». Ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες θα αφουγκραστούν τη φωνή των μικρομεσαίων της αγοράς και θα πράξουν τα δέοντα. Όχι άλλη φορολογική ομηρεία! Όχι άλλο ασφαλιστικό αδιέξοδο!

Η ανταπόκριση όλης της χώρας στο κάλεσμα της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και το κλείσιμο των καταστημάτων πλησίασε ποσοστά καθολικής συμμετοχής. Εξίσου μεγάλη απήχηση είχαν και οι κινητοποιήσεις και σε τοπικό επίπεδο όπως μεταξύ άλλων στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στο Ηράκλειο, στη Λιβαδειά, στη Θήβα, στην Έδεσσα καθώς και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους για δυναμική συνέχιση των αιτημάτων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο επόμενο κρίσιμο τρίμηνο, στέλνοντας ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα από τη σημερινή επιτυχή κινητοποίηση του ελληνικού εμπορίου σε όλη την Ελλάδα.

 

Η κάθοδος των Αλμυριωτών

Με σύνθημα «διεκδικούμε την ζωή μας» Αλμυρός και Βόλος, ταξίδεψαν με σκοπό αρχικά τα γραφεία της ΕΣΕΕ, αργότερα να παραδώσουν ψήφισμα στο Υπουργείο Οικονομικών και τελικά να ενωθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο όλων των κλάδων.

Ο «Λαός» ακολούθησε κυρίως για λόγους συμμετοχής στο συλλαλητήριο και σας μεταφέρει το κλίμα.

Το μη… παρέκει… έκδηλο από όλους. Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ήταν γύρω από την οικονομική ασφυξία και την δυσπιστία στην επιτυχία των νέων νομοσχεδίων. Προτάσεις και λύσεις έχουν πλέον οι πολίτες και δεν φοβούνται ακομμάτιστα, να τις διεκδικούν και να τις εκφράζουν. Το ίδιο πρόβλημα, μια έκφραση, μια φωνή. Επαγγελματίες από όλα τα πολιτικά κόμματα και επαγγέλματα ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Μεταξύ αστείου και σοβαρού, στο τέλος του ταξιδιού, φωνάξαμε στον οδηγό… και στους Προέδρους Αλμυρού και Βόλου που μας συνόδευαν: «ήπι, ηπιούμε σας ευχαριστούμε, και αν θα ψηφιστούνε, θα μας ξαναδούνε».

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…