• 1 Φεβρουαρίου, 2016

«Αλληλεγγύη»: Νέα έκκληση για βοήθεια σε τρόφιμα – έκδοση 30-1-2016

«Αλληλεγγύη»: Νέα έκκληση για βοήθεια σε τρόφιμα – έκδοση 30-1-2016

Νέα έκκληση για βοήθεια σε τρόφιμα, από την εφημερίδα μας, η Εθελοντική Ομάδα Αλμυρού «Αλληλεγγύη», που ως γνωστόν δραστηριοποιείται μέσω του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης «η Στάνη», προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα και περισσότερες ανάγκες βοήθειας σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Δευτέρα μοιράστηκαν περίπου 50 σακούλες τροφίμων σε αντίστοιχες οικογένειες, αλλά η ποσότητα δεν έφτασε για να καλύψει και άλλες ανάγκες. Σημειώνεται ότι από καιρό προσφέρθηκαν επτά συμπολίτες, οι οποίοι κάθε εβδομάδα ενισχύουν με χρήματα την αγορά τροφίμων της «Αλληλεγγύης», αλλά φαίνεται πως οι αιτήσεις πληθαίνουν και η συγκεκριμένη φιλότιμη προσφορά τους δεν επαρκεί.

Η συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα, που τα τελευταία χρόνια δρα παράλληλα με το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας ή άλλες μεμονωμένες προσφορές συμπολιτών, έφτασε στο παρελθόν να διανέμει τρόφιμα μέχρι και σε 65 οικογένειες, με τις ανάγκες να αυξάνονται πάντοτε στη χειμερινή περίοδο και να προέρχονται σχεδόν απ’ όλα τα μέρη του Δήμου Αλμυρού.

Οι εθελοντές της δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν τους επαγγελματίες εκείνους και απλούς πολίτες της περιοχής μας, που συχνά προσφέρουν ανώνυμα τη βοήθειά τους, επιδεικνύοντας την κοινωνική τους ευαισθησία. Απλά, τονίζουν ότι το συγκεκριμένο κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να ενταθεί και να πυκνώσει, καθώς οι καιροί δυσκολεύουν για πολλές φτωχές οικογένειες.

Πάντοτε, φυσικά, ισχύει το αρχικό σύνθημα και στόχος της «Αλληλεγγύης»: «Κανένας να μην πεινάσει στον Αλμυρό».

Θυμίζουμε, ότι όσοι θέλουν να προσφέρουν τρόφιμα μπορούν να τα εναποθέτουν σε ειδικό καλάθι για την «Αλληλεγγύη», που υπάρχει στο σούπερ Μάρκετ των Αδελφών Μπούρχα ή να τα φέρνουν στα νέα γραφεία της εφημερίδας μας (πάροδος Μιχοπούλου τηλ. 24220 – 24666) ή κυρίως να επικοινωνούν στα παρακάτω κινητά τηλέφωνα μελών της «Αλληλεγγύης»: 6946 564 475, 6983 517 259 και 6973 577 778.

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …