• 12 Ιανουαρίου, 2016

Τρία χρόνια Αλατοστράτα!

Τρία χρόνια Αλατοστράτα!

Η Αλατοστράτα, έκλεισε τρία χρόνια προσφοράς και δημιουργίας, πολιτισμού και έκφρασης. Θυμάμαι τη μέρα που ένα μπουλούκι νέων παιδιών πέρασε την πόρτα των γραφείων μας, σεμνά και δυναμικά συνάμα και μας ενημέρωσε για την έναρξη της δραστηριότητάς της… Δεν άργησε να ακολουθήσει και το Δελτίο Τύπου με το οποίο μας συστήνονταν το οποίο ήταν το εξής:

Τι είναι η “Αλατοστράτα”;

Η ‘’Αλατοστράτα’’ μας είναι μία ιδέα που γεννήθηκε στα πλαίσια μίας ‘’παρέας’’ ανθρώπων, της δικής μας ‘’παρέας’’, με ένα κοινό ενδιαφέρον και έναν κοινό στόχο˙ τη διενέργεια κινήσεων, κάθε είδους, προς βελτίωση της περιοχής Αλμυρού, και κατ’ επέκταση και των κατοίκων της. Πρόκειται για έναν σύλλογο – ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ – όπου όλοι συνεισφέρουμε εξίσου, απορρίπτοντας πάσα μορφή ιεραρχίας. Η δραστηριότητα της ‘’Αλατοστράτας’’ επικεντρώνεται: • Στην ανάπτυξη κάθε μορφής πολιτιστικής δραστηριότητας. • Στη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση εκδηλώσεων ανθρωπιστικής δράσης. • Στην προστασία του περιβάλλοντος. • Στην ανάπτυξη και προώθηση αλληλεγγύης και προσφοράς, και εν γένει δράσης, που διέπεται από συναισθήματα φιλαλληλίας.

Σας καλούμε να στηρίξετε το εγχείρημά μας αυτό, καθώς και τις επόμενές μας δράσεις, και δηλώνουμε με χαρά μας ανοιχτοί για συζήτηση και στήριξη σε κάθε αντίστοιχη δική σας κινητοποίηση.

 

Στα τρία χρόνια που πέρασαν η Αλατοστράτα διοργάνωσε ή και φιλοξένησε πληθώρα εκδηλώσεων. Αυτές ήταν:

2/3/2013 Συναυλία αλληλεγγύης με Θανάση Παπακωνσταντίνου συναυλία αλληλεγγύης, προς ενίσχυση άπορων οικογενειών, τη συναυλία άνοιξε μουσικά ο Φώτης Τάμπας.

8/2014 Η “Αλατοστράτα” (από τη δραστηριοποίησή της στη συλλογή πλαστικών καπακιών) με τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας χάρισαν αναπηρικό αμαξίδιο σε δεκάχρονη μαθήτρια

16/8/2014 Αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη και το ελληνικό έντεχνο τραγούδι με τους Γιώργο Πάγκαλο, Aida, Δημήτρη Καρακώστα και Γιάννη Ευστρατιάδη – Παράλληλη δράση, υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας – Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

24/8/2014 Βασίλης Καζούλης – Φώτης Τάμπας – Αλέξανδρος Τζάνης μας τραγούδησαν ”ό,τι αγαπήσαμε απλά στου νου τη ρότα”.

10-2014 Συμμετοχή στο Φιλανθρωπικό Χορό που διοργάνωσαν όλοι οι Σύλλογοι του Αλμυρού με πρωτοβουλία του «Συλλόγου Φίλων Μουσικής».

20/12/2014 Νίκος Ζιώγαλας – On the road (Παρασκευάς Θεοδωράκης, Δημήτρης Χατζηδημητρίου) στην Αποθήκη Αλατοστράτας

3/1/2015 Μίλτος Πασχαλίδης – Μιρέλα Πάχου, «Αυτοί μου λείπουν πιο πολύ» – Γιάννης Καρβέλης, Γιώργος Αλεξίου Μουσικοί: Δημήτρης Σινογιάννης, Πάρης Περισυνάκης, Δημήτρης Μουτάφης και Ηλίας Δουμάνης, opening act Γιώργος Αλεξίου, Γιάννης Καρβέλης, Χρήστος Ραγκούσης, Κώστας Αναστασάς.

9/1/2015 Γιάννης Πάτρας – Αστρολάβοι με την καινούρια τους δουλειά με τίτλο “Παρασάνταλα”. 13/2/2015 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Συμμετείχαν: Δημήτρης Γούσιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Alina Glushkova, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πρόδρομος Μαρδάκης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ακολούθησε μικρό αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι με τη ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΑΜΑΡΤΖΗ πιανο – φωνη, PIRAS PATRIZIA κιθαρα – φωνη

8/4/2015 Τραγουδάμε για τους αδέσποτους φίλους μας με Θανάση Παπακωνσταντίνου – Ματούλα Ζαμάνη – Γκιντίκι // Αλατοστράτα. Με τη συνδρομή των μουσικών Αλέξανδρου Κτιστάκη, Τάσου Κοφοδήμου, Βασίλη Λεμονιά και Κωσταντή Παπακωνσταντίνου, το συγκρότημα “Γκιντίκι”.

11/7/2015 Μουσική βραδιά με τους «Μπρος» Γιώργος Παυλίδης: Κιθάρα, φωνή Μπάμπης Πολιτόπουλος: Μπουζούκι, κιθάρα Σταμάτης Φουσέκης: Κοντραμπάσο

7/2015 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως χάρη στη συμβολή σας, συγκεντρώθηκε ένας τόνος ξηρά τροφή, έχουν γίνει 10 στειρώσεις κι έχουν εξασφαλισθεί 25 εμβόλια, ενώ συνεχίζουν να καλύπτονται τρέχουσες ανάγκες για τα αδέσποτα της περιοχής μας, τις οποίες αναλάβαμε χάριν ιδιωτικών τοπικών πρωτοβουλιών για την περισυλλογή και φροντίδα τους, και τις οποίες σας καλούμε να στηρίξετε. Υπενθυμίζουμε ακόμη, πως στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών της δράσεων, η Αλατοστράτα συνεχίζει να συλλέγει πλαστικά καπάκια κάθε είδους, ώστε να ανταλλαχθούν με αναπηρικά αμαξίδια, και στη συνέχεια να δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.

18/8/2015 Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με τους ΛΑ-ΡΕ, Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης Θανάσης Μπένος μπαγλαμά-φωνή, Δήμητρα Θεοδώρου φωνή- κρουστά, Τάσος Χαλκιάς κιθάρα-φωνή, και στο μπουζούκι-φωνητικά ο Κώστας Μακρής. Ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι “Το γραμμόφωνο”, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Τσιτσάνη, σε στίχους Χρ. Τσέτα και μουσική Τάσου Χαλκιά. Την μουσική παράσταση συνόδευε οπτικοακουστικό υλικό με στιγμές από τη ζωή και την πορεία του μεγάλου λαϊκού συνθέτη και στιχουργού!

8/2015 Συμμετοχή στη διοργάνωση φιλανθρωπικού σκοπού συναυλίας με τους Μαχαιρίτσα – Κότσιρα

19/9/2015 Κώστας Τζιαγκούλας: Μια συναυλία για τους αδέσποτους φίλους // Τριήμερο Φιλοζωικό bazaar Θοδωρής Χριστόπουλος: Πιάνο Ηλίας Βελλής: Μπουζούκι, Λαούτο. Οι τροφές μαζί με μέρος των εσόδων διατέθηκαν για τη στήριξη του έργου του φιλοζωικού σωματείου “Προστασία Αδέσποτων Ζώων”.

3/12/2015 Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ // Ενημέρωση – διάδραση – μουσική Στα πλαίσια της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η Αλατοστράτα με τη συνεργασία εθελοντών ατόμων με πρόβλημα όρασης, διοργάνωσε εκδήλωση-ενημέρωση στην Αποθήκη της Αλατοστράτας, με θέμα “Προσεγγίζοντας τα άτομα με πρόβλημα όρασης” Ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική, με τους Νίκο Μεργιαλή, Νέστορα Κόκκαλη (Μουσικοί Ιχνηλάτες), Παναγιώτη Μπερλή (Διάφανα Κρίνα), και τη συμμετοχή του Δημήτριου Τσακιρίδη στο αρμόνιο, τον Χαρίσιο Γκελή στο βιολί και τον Ηλία Τσιφτσή στο τουμπερλέκι, άτομα με πρόβλημα όρασης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές ο Τσακιρίδης Δημήτριος, αναπληρωτής εκπαιδευτικός μουσικής, και η Ευσταθία Μανιάτη, Δημοτική υπάλληλος στο Δήμο Βόλου, άτομα με ολική απώλεια όρασης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, προβλήθηκε video με θέμα την διεπιστημονική προσέγγιση της τυφλότητας, που επιμελείται και παρουσιάζει ο κοινωνιολόγος Στέργιος Σιούτης, διοικητικός υπάλληλος στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, άτομο με ολική απώλεια όρασης.

19/12/2015 Πάρης Ζίκος στην Αλατοστράτα Νίκος Τσιακαλέας μπάσο Κώστας Όστρακος κρουστά Θάνος Παπανικολάου κιθάρα, σαξόφωνο

2&3/1/2016 Έκθεση Φωτογραφίας στην Αλατοστράτα. Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη της διαφορετικής οπτικής μέσα από διαφορετικές ματιές και η οπτική επικοινωνία. Συμμετείχαν: Αντωνίου Λευτέρης , Λασκαρίδης Μιλτιάδης , Λιλής Αθανάσιος, Παπαβασιλείου Γιώργος.

 

Φιλοξενίες – παραχώρηση χώρου

21&22/7/2014 Θεατρική Παράσταση «Αχ, Μαρία», Κεραμιδόγατοι

20/9/2014 Ο Γιάννης Σπανός δίνει πνοή ζωής στα παιδιά – μουσική παράσταση “Άσπρα καράβια τα όνειρά μας”, με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Μαζί του, η Πένυ Ξενάκη, ο Κώστας Τζιαγκούλας και ο Κοσμάς Κοκόλης.Τα έσοδα θα διατέθηκαν εξ ολοκλήρου σε οικογένειες παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες. Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

30/3/2015 Beauty Η Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη παρουσιάζει το μηχανημα υψηλης τεχνολογιας κατα της κυτταριτιδας ”P.R.CELL 2G”-BODY SCULPTING, καθως και την προηγμενη εταιρεια καλλυντικων” YOUTH LAB”.

12/4/2015 Δημήτρης Ζερβουδάκης – Αντιναρκωτικό μέτωπο Αλμυρού, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Αλμυρού, Συναυλία κατά του bullying, opening Φώτης

19/06/2015 Μουσικές εξετάσεις Ωδείου Αλμυρού

3/11/2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τρίτη 3/11/2015 πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη της Αλατοστράτας η συνάντηση μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων της ευρύτερης περιοχής με σκοπό τη γνωριμία και την ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις των ειδικών εκπαιδευτικών μονάδων του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας και του Ι.Α.Α.Α. Βόλου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από Ι.Α.Α.Α..Βόλου – Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Παράρτημα 7ου Γυμνασίου Ι.Α.Α.Α.Βόλου, σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, το γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το Παράρτημα του Γυμνασίου Ν.Αγχιάλου Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας. Ο Νίκος Μεργιαλής, ο Παναγιώτης Μπερλής με του Μουσικούς Ιχνηλάτες, ανταποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα των διοργανωτών, εμπλούτισαν μουσικά την εκδήλωση. Στη συνέχεια το μικρόφωνο πέρασε σε μαθητές της περιοχής οι οποίοι αυτοσχεδίασαν μουσικά σε ρυθμούς hip hop.

27/12/2015 A NIGHT FOR THE RAMONES – Los Almiros Rockradio Συμμετείχαν: BRAINDRAIN (RAMONES TRIBUTE)-ΑΘΗΝΑ, BIRTHDAY KICKS-ΛΑΡΙΣΑ, BAND FATALE-ΒΟΛΟΣ 5/1/2016 Φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση μαθητών ΓΕΛ Αλμυρού Μουσική εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό. Διοργάνωση: Μαθητές ΓΕΛ Αλμυρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων ΓΕ.Λ και την κοινότητα “Πελίτι” Πραγματοποιήθηκε live συναυλία από το συγκρότημα του ΓΕ.Λ και έπειτα ακολούθησε DJ set.

 

Εμπνεόμαστε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια των νέων της περιοχής μας, πόσο μάλλον όταν γίνεται με τόσο πρωτοποριακό τρόπο και με τόσο εξαιρετικές επιλογές. Με τη σειρά μας ευχόμαστε στα μέλη της Αλατοστράτας καλή συνέχεια σε πολλά έτη ακόμη και ξέρουν πλέον ότι θα είμαστε για λίγο ή πολύ σε κάθε εκδήλωσή τους κοντά τους.

Ακολουθεί ευχαριστήριο σημείωμα της Αλατοστράτας:

Με αφορμή τη συμπλήρωση των τριών (3) χρόνων της Αλατοστράτας, και το αφιέρωμα αναδρομή της εφημερίδας «Λάος του Αλμυρού» στις δράσεις της, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο την προσπάθειά μας όλο αυτό τον καιρό. Ευχαριστούμε όσους είτε με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις, είτε με την ηθική υποστήριξη, στηρίζουν την αποθήκη της Αλατοστράτας ως ένα ΜΗ εμπορικό πολυχώρο πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης. Ευχαριστούμε όσους πιστεύουν σε αυτή την ιδέα και το εκφράζουν, το εισπράττουμε και είναι η δύναμη ώστε να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες του εγχειρήματος. Ευχαριστούμε όσους συλλόγους, συλλογικότητες και φυσικά πρόσωπα επέλεξαν τον χώρο της αποθήκης για να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις τους, πιστοί στα ιδεώδη της προσφοράς στον πολιτισμό, της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού.

ΑΛΑΤΟΣΤΡΑΤΑ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…
Αγραφιώτης – Παπούτσια και ρούχα για τις σπορ στιγμές σας

Αγραφιώτης – Παπούτσια και ρούχα για τις σπορ στιγμές σας

Δεκαετίες ντύνουμε τις σπορ στιγμές σας με αθλητικά παπούτσια και είδη ρουχισμού. Επιλέγουμε άνετα και επώνυμα…