• 9 Ιανουαρίου, 2016

Αχιλλέας – ΓΣΑ 0-7, Πρωτεσίλαος – Αγχίαλος 3-0 και Άθλος – Δήμητρα 1-2

Αχιλλέας – ΓΣΑ 0-7, Πρωτεσίλαος – Αγχίαλος 3-0 και Άθλος – Δήμητρα 1-2

 

Τα φαβορί έκαναν «ποδαρικό» στο 2016 και στους τρεις αγώνες που έγιναν στο Β’ Όμιλο της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΘ, κατά την 8η αγωνιστική, την πρώτη της νέας χρονιάς.

Τα αποτελέσματα ήταν Αχιλλέας – ΓΣΑ 0-7, Πρωτεσίλαος – Αγχίαλος 3-0 και Άθλος – Δήμητρα 1-2 και ας δούμε αναλυτικά τον καθένα από τους παραπάνω αγώνες.

 

Άθλος – Δήμητρα 1 – 2

Τυπικά φιλοξενούμενη η Δήμητρα, με τον Κυριάκο Κοκκινάκη για πρώτη φορά στον πάγκο της και τον Χρήστο Γκάμπα να κάνει πετυχημένο ντεμπούτο και να δημιουργεί το δεύτερο γκολ, κέρδισε δύσκολα ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο, όταν ήταν καλύτερη και είχε τις ευκαιρίες.

Μια φάση στο 81ο λεπτό σημάδεψε τον αγώνα κι έφερε τον Άθλο και τον προπονητή του Μπάμπη Ζέρβα σε θέση έντονης διαμαρτυρίας, καθώς δεν δόθηκε πέναλτι, αν και αρχικά …δόθηκε -μετά από υπόδειξη του βοηθού-, αλλά ο διαιτητής ανακάλεσε την αρχική του απόφαση, για να καταλήξει τελικά -μετά από μεγάλη καθυστέρηση και εκατέρωθεν διαμαρτυρίες- σε …ελεύθερο. Προηγήθηκε σουτ του Μπιρμπίλη που χτύπησε στο χέρι του Βογιατζή, το οποίο όπως ισχυρίστηκαν οι «πράσινοι» ήταν κολλημένο, αλλά οι του Άθλου αντέτειναν ότι η μπάλα είχε πορεία προς το τέρμα.

Η Δήμητρα προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με προβολή του Βογιατζή, για να ισοφαριστεί στο 34’ από σουτ του Νικολάου, μετά από άστοχη έξοδο του Σαρρή

Στο 39’ ο Σιαμέτης, με συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι, πέτυχε το νικητήριο γκολ των  Ευξεινουπολιτών, μετά από ωραία ενέργεια του Γκάμπα, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και μετά πάσαρε στον σκόρερ.

Ενώ το παιχνίδι ήταν ζωηρό στο α’ ημίχρονο, αντίθετα στο β’ μέρος οι ομάδες έδειξαν κουρασμένες.

Άθλος (προπονητής Μπάμπης Ζέρβας): Μέμμος, Δημόπουλος, Ξυνός, Δάρας, Κουτρογιάννης, Καραδήμας, Τσεκρέζι (56’ Φάτσης), Φωτιάδης (75’ Μπιρμπίλης), Νικολάου, Κακλιάς, Ξηροκώστας (69’ Επίσκοπος).

Δήμητρα (Προπονητής Κυριάκος Κοκκινάκης): Σαρρής, Τσέργας, Κόκκαλης, Ξηρομερήσιος (46’ Μπέης), Βογιατζής, Παυλίδης Κ., Μαστακούλης (67’ Πιπινής), Ποζιόπουλος, Γκάμπας Χ., Φιλιτζικιώτης, Σιαμέτης (90’ Ματθαιόπουλος).

(Πληροφορίες για το ρεπορτάζ και η φωτογραφία από τον Τζώρτζη Τσάτσο).

 

Πρωτεσίλαος – ΑΣ Αγχίαλος 3 – 0

Μόνο στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε να φορτσάρει ο Πρωτεσίλαος, για να κερδίσει την Αγχίαλο στον Πτελεό, σ’ έναν ήσυχο αγώνα, χωρίς τραυματισμούς και καλή διαιτησία.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4ο λεπτό ο Τσιλαφάκης με σουτ, για να ακολουθήσουν δυο γκολ του Παπαδόπουλου, ένα στο 29’ με κεφαλιά και το 3-0 στ 85’ με σουτ.

Πρωτεσίλαος (προπονητής Μιχάλης Ανδρωνάς): Τίτας, Χασιώτης, Μιχόπουλος, Σιαμανίκος, Κραβαρίτης, Κόρκος Κ., Παναγιώτου Γ. (69’ Λεϊμονής), Παπαδόπουλος, Τσιλαφάκης, Σούσκο (60’ Μαρικλέιν), Παναγιώτου Χ. (80’ Λάμπος).

 

Αχιλλέας – Γ.Σ. Αλμυρού 0 – 7

Σ’ έναν αγώνα που το κλίμα ήταν εξ αρχής συγκινησιακά φορτισμένο, λόγω της ονοματοθεσίας του γηπέδου σε «Δημοτικό Γήπεδο Αχιλλείου Αποστόλης Πλασταράς», λίγο μέτρησε το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο ομάδων είναι γνωστή και φάνηκε και το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου.

Ο αξέχαστος ποδοσφαιριστής Αποστόλης Πλασταράς, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα, τιμήθηκε από τη γενέτειρά του, το Αχίλλειο και τον Αχιλλέα, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, αλλά και από το Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού, αφού ο ικανότατος στράικερ έγραψε κι εκεί τη δική του ιστορία, τιμώντας και με το παραπάνω τη φανέλα των κυανόλευκων του Αλμυρού.

Κατά τα άλλα, μόνο για την ιστορία, αναφέρουμε τους σκόρερς του παιχνιδιού και τη σύνθεση του νικητή:

Τα γκόλ πέτυχαν στο 5’ ο Βούλγαρης Π., στο 9’ ο Κοντοβάς, στο 36’ ο Αντζούρης, στο 53’ Βούλγαρης Ν., 71’ Κοντοβάς, 83’ Χειλάς και 88’ Αντζούρης.

ΓΣΑ (προπονητής Λευτέρης Καλογήρου): Πλακαρός, Φαράντος, Παυλίδης, Πλαβός, Σπύρου, Τσιάτσιος, Αντζούρης, Μαλισσόβας (58’ Κυριάκος), Βούλγαρης Ν. (61’ Χειλάς), Βούλγαρης Π. (61’ Κρανάς), Κοντοβάς.

 

*Την προσεχή Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο ΓΣΑ δίνει κρίσιμο αγώνα κυπέλλου στο Βελεστίνο, κόντρα στο Ρήγα Φεραίο, ενώ την επόμενη Κυριακή 17/1 υποδέχεται στον Αλμυρό για το πρωτάθλημα τον ισχυρό φέτος Απόλλωνα Καναλίων.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…