• 2 Ιανουαρίου, 2016

Μέγας Προφητικός Αλμυριώτικος Καζαμίας 2016

Μέγας Προφητικός Αλμυριώτικος Καζαμίας 2016

Ο Αλμυριώτικος Καζαμίας για το 2016, με δόσεις …τρέλας, γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν ή που ποτέ δεν θα συμβούν ή που διακωμωδούν όσα έγιναν. Με αγάπη και ίσως… χιούμορ!

γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

 

Ιανουάριος

Ακόμα δεν μπήκε η νέα χρονιά και μας πάει, πίτα-πίτα… Οι Σύλλογοι έσπευσαν να κλείσουν όλα τα Παρασκευο-Σαββατοκύριακα και ο Δήμαρχος μέχρι το τέλος του μήνα, ανακοινώνει αντικαταστάτη τον Βαλαμούτη και απουσιάζει για επέμβαση στομάχου για ένα μήνα… λόγω –Βαρυ-στομαχιάς. Πολλές οι πίτες λέμεεε…

 

Φεβρουάριος

Μέχρι την επιστροφή Εσερίδη, ο Βαλαμούτης περνάει με οριακή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, νέο λογότυπο του Δήμου τον… μπαλτά, τυποποιεί το κρέας και «περνάει» την άμεση κοπή όλων των φυλλοβόλων και κωνοφόρων δέντρων, αλλά και την εντός τετραετίας αντικατάστασή τους.

 

Μάρτιος

Το καρναβάλι της Ευξεινούπολης διαφημίζεται και συρρέουν επισκέπτες από όλη την Θεσσαλία. Ατραξιόν και αρχηγός του καρναβαλιού ο τέως αστυνομικός του Δήμου, ο οποίος δεν μιλάει, αλλά σφυράει. Βλέπετε, μετά από συγχαρητήριο χτύπημα του Δημάρχου στην πλάτη κατάπιε τη σφυρίχτρα, αξιοποίησε το δεύτερο πτυχίο του της θεατρολογίας και εργάζεται σε εταιρεία που διοργανώνει εκδηλώσεις υπαίθρου. Μετά τη λήξη της πεντάμηνης σύμβασής του στο Δήμο η θέση έμεινε κενή και για τις παράνομες σταθμεύσεις στην πλατεία, βγαίνει κάθε τέταρτο η Νικολέττα στο μπαλκόνι του Δημαρχείου και σφυρίζει, ενώ με τόξο και βέλη-βεντούζες μοιράζει τις κλήσεις.

 

Απρίλιος

Δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα ο εργολάβος της πλατείας σκάβει το υπόλοιπο της Ερμού, ενώ Μεγάλη Δευτέρα αρχίζει να σκάβει το υπόλοιπο της Βασιλέως Κωνσταντίνου. Ο Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης, ανεβασμένος στο τελευταίο πλακάκι του πεζοδρομίου του μαγαζιού του, αρνείται να το αποχωριστεί, έχει κολλημένη στο κούτελό του την διαβεβαίωση αιρετών ότι δεν θα γίνουν περαιτέρω εργασίες στους δρόμους της αγοράς μας πριν το Πάσχα και φωνάζει Κι-κι-ρί-κου… Κι-κι-ρί-κου…

Μαζί με το Πάσχα έρχονται και Εθνικές εκλογές. Κερδίζει το κόμμα με το σύνθημα «παρ’ το πιο δεξιά» και βεβαίως αυτό είναι το ΣΥΡΙΖΑ, μετά από νέα διάσπαση της κεντρο-αριστερής συνιστώσας. Ο Τσίπρας δέχεται τα συγχαρητήρια μηνύματα των ηγετών άλλων χωρών για την εφευρετικότητα του συνθήματος της εκλογικής εκστρατείας.

 

Μάιος

Καταφθάνει νέος εξοπλισμός στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού από νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Ο Διευθυντής συντάσσει επιστολή προς την Υγειονομική Περιφέρεια με την επισήμανση, «ξεχάσατε να μας στείλετε και τα συνοδευτικά… υπαλλήλους να τα δουλέψουν!»

 

Ιούνιος

Οι πολίτες καλούνται με το νέο εκκαθαριστικό τους να πληρώσουν το 2017 (αφού το 2016 το είχαν προπληρώσει) και έναντι για το 2018. Ρητά αναφέρεται ότι όσοι εκπνεύσουν μέχρι τότε, δεν θα πάρουν επιστροφή!;;;!

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων η ομάδα «ΠΕΛΙΤΙ» διοργανώνει εκδρομή στην ύπαιθρο με θέμα «πώς να μαζεύετε ραδίκια και άλλα χόρτα, προτείνουμε γκουρμέ συνταγές, με λεμόνι, αν σας βρίσκεται!

 

Ιούλιος

Για τα μπάνια του Λαού, επιστρατεύονται κάθε είδους αγροτικά οχήματα, τα οποία παραλαμβάνουν πριν τις πρωινές εργασίες τους παραθεριστές και επιστρέφοντας από τα χωράφια, παίρνουν πάλι τους λουόμενους, μέχρι το κέντρο του Αλμυρού.

 

Αύγουστος

Η Σταυραντώνη κάνει αίτηση ώστε ο Αλμυρός να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021 και καλεί εκπροσώπους χωρών από όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτό τον σκοπό η Θεατρική Ομάδα Σούρπης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Μουσικής, ανεβάζει διασκευή του Κουρέα της Σεβίλλης με κύριο όργανο το μπουζούκι, σατιρίζοντας το κούρεμα χρεών που δεν έγινε ποτέ. Οι Σαρακατσαναίοι διαμαρτύρονται, γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε κλαρίνο και ο… Γκόβαρης.

 

Σεπτέμβριος

Ο Χρήστος Καραζούπης τρώει τα κόκκινα παπούτσια του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο πολυθεσίτη του Αλμυρού Ευθύμιο Ζιγγιρίδη (Πρόεδρος Καππαδοκών Αργιλοχωρίου, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Κώστα Αγοραστό, μέλος στο Δ.Σ. του Γηροκομείου και της ΕΚΠΟΛ, αντιπρόεδρος στις επιτροπές της Περιφέρειας «πρόταση ζωής» και στα «ευρωπαϊκά προγράμματα»). Μετά μιας εβδομάδας ο Χρήστος ιδρύει ένα Σύλλογο, που συμπεριλαμβάνει το Δίκτυο Συλλόγων, που συμπεριλαμβάνει την Εν Δράσει, που στηρίζονται από τον Δήμο σε προγράμματα. Μετά δυο εβδομάδων ο Αγοραστός τοποθετεί διαμεσολαβητή της Περιφέρειας με τους Συλλόγους τον Ευθύμη Ζιγγιρίδη.

 

Οκτώβριος

Ιδρύεται νέος συνδικαλιστικός φορέας για τους κτηνοτρόφους του Αλμυρού, από νέους που στρέφονται σε τυποποιήσεις προϊόντων και υποπροϊόντων. Ο νέος Σύλλογος γίνεται πρότυπο για την Ελλάδα και δημιουργούνται οι πρώτες αγρο-τουριστικές φάρμες, όπως και φάρμες ιππασίας. Τα άλογα αντικαθιστούν τα μηχανάκια και τα μηχανάκια τα ποδήλατα, η πλατεία αναμορφώνεται και δημιουργείται χώρος σταυλισμού.

 

Νοέμβριος

Αρχίζει ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός νωρίτερα από ποτέ, η Ζουμπουλία καλείται άλλη μια φορά από τον Δήμαρχο Αλμυρού για το άναμμα του δέντρου. Τα φώτα αρχίζουν από το Δασαρχείο και τελειώνουν στο νεκροταφείο Ευξεινούπολης και κατά το πρώτο άναμμα, γίνεται γενική συσκότιση, όταν επανέρχεται ο φωτισμός, ο Βαλαμούτης κρέμεται από το κεντρικό καλώδιο κρατώντας την ένωσή του.

 

Δεκέμβριος

Ο πόλεμος Τουρκίας – Ρωσίας, εμπλέκει την Ελλάδα, οι Έλληνες συσπειρώνονται, οι Αλμυριώτες αγαπιούνται, ο Χατζηκυριάκος αγκαλιάζει τον Τσούτσα και ο Γκόβαρης τον Τσανή, ενώ προσεύχονται στο καταφύγιο για τους νέους μας που σφυροκοπούν τον εχθρό. (άσχετο: οι σειρήνες δεν ακούστηκαν ποτέ). Η Ελλάδα δέχεται τη βοήθεια και ευλογία των άνωθεν και δεν κατακτάται ούτε μια σπιθαμή γης. Αναγεννάται.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…