• 27 Δεκεμβρίου, 2015

Μέχρι και 20 εκατ. χιόνι μέσα σε Αλμυρό, Ευξεινούπολη, Σούρπη, Παραμονή Πρωτοχρονιάς;

Μέχρι και 20 εκατ. χιόνι μέσα σε Αλμυρό, Ευξεινούπολη, Σούρπη, Παραμονή Πρωτοχρονιάς;

 

Σημαντική μεταβολή του καιρού σε όλη τη χώρα περιμένουμε από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, αρχικά με ασθενείς βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, πάνω από τα 500μ.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος Σταύρος Ντάφης, στο meteovolos.gr, «η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ραγδαία και οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται σε όλο και χαμηλότερα υψόμετρα το βράδυ της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη 31/12 χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές θα σημειώνονται και στα πεδινά / παραθαλάσσια τμήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σε όλο το νομό οι χιονοπτώσεις αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα και ιδιαίτερα πάνω από τα 100 μ. υψόμετρο στην ηπειρωτική Μαγνησία. Στις Β. Σποράδες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα παραθαλάσσια την Πέμπτη, όμως κυρίως ο όγκος χιονιού θα εντοπίζεται πάνω από τα 200 μ.

Στο Βόρειο και Νότιο Πήλιο επίσης οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες από τα 100μ και πάνω, αλλά χιονόστρωση θα σημειωθεί και χαμηλότερα.

Σε Βελεστίνο, Αλμυρό, Ευξεινούπολη, Σούρπη και τριγύρω περιοχές, η χιονόστρωση δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 20 πόντους (από ύψος Βελεστίνου και δυτικότερα η χιονόστρωση αρκετά περιορισμένη). Στο Βόλο παραμονή Πρωτοχρονιάς περιμένουμε χιονόστρωση, όμως το ύψος του χιονιού δεν μπορεί να καθοριστεί από σήμερα, η θερμοκρασία πάντως θα κυμαίνεται γύρω από το 0°C με κατά διαστήματα χιονόπτωση.

Οι θερμοκρασίες την Τετάρτη θα κυμανθούν από +2 έως 12°C στα πεδινά, ενώ την Πέμπτη από -3 έως +2°C.

Στα ορεινά η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει στους -12°C.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, οπότε αναμένεται και απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Βόλου.

Περισσότερα και αναλυτικότερα νέα για τον καιρό στην Μαγνησία αύριο βράδυ 28/12, μετά τις 20:00.»


Σχετικά Άρθρα

Φοβερή άμυνα, σούπερ Πελεκούδας και δέκα τρίποντα για τον ΓΣΑ – Σε τρίτο ματς θα κριθεί η πρόκριση / ρεπορτάζ, στατιστική, εικόνες

Φοβερή άμυνα, σούπερ Πελεκούδας και δέκα τρίποντα για τον ΓΣΑ – Σε τρίτο ματς θα κριθεί…

Με φοβερή άμυνα και τον Πελεκούδα να σκεπάζει τα καλάθια με 18 πόντους-10 ριμπάουντ, ο ΓΣΑ…
Χρ. Τριαντόπουλος : Πάνω από 300 εκατ. ευρώ για οριστικές αποκαταστάσεις ζημιών στη Μαγνησία

Χρ. Τριαντόπουλος : Πάνω από 300 εκατ. ευρώ για οριστικές αποκαταστάσεις ζημιών στη Μαγνησία

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, παρουσιάστηκε, υπό τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μουζάκι από τον…
Μαθητές του 3ου Δημοτικού Αλμυρού γνώρισαν… τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Αλμυρού γνώρισαν… τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

«Όπου και να θολώνει ο νους σας μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη»….Οδυσσέας Ελύτης. Κάνοντας εφαρμογή…