• 23 Δεκεμβρίου, 2015

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΤΟ ΕΑΚΚΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΤΟ ΕΑΚΚΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ

Την Παρασκευή 18/12/15 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του ΓΕΛ Αλμυρού στο χώρο του Γυμνασίου που στεγάζεται εντός του ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας. Συγκεκριμένα, δύο τμήματα του σχολείου (Β2 και Γ1) με υπεύθυνες αντίστοιχα τις εκπαιδευτικούς Μπούτα Αγορίτσα, οικονομολόγο και Γλώσσα Ελένη, φιλόλογο και τη διευθύντρια του ΓΕΛ Αλμυρού Μαρδάκη Χρυσάνθη, Κοινωνιολόγο, μετέβησαν στο χώρο του Γυμνασίου. Η εν λόγω επίσκεψη συνδέθηκε με τις θεματικές ενότητες «παραβατικότητα» και «νόμοι- ποινές» που εντάσσονται αντίστοιχα στην ύλη της Πολιτικής Παιδείας Β΄ Λυκείου και της Νεοελληνικής Γλώσσας Γ΄ Λυκείου.

Το προσωπικό του ιδρύματος και οι νεαροί κρατούμενοι μας υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, αφιερώνοντάς μας τραγούδια που συγκίνησαν, καθώς κι ένα θεατρικό που χάρισε γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Μουσικό σχήμα, αποτελούμενο από μαθήτες του σχολείου μας, επένδυσε την εκδήλωση με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ τα δώρα που ανταλλάχθηκαν και ο διάλογος που ακολούθησε δημιούργησαν κλίμα επικοινωνίας, αλληλεγγύης και ατμόσφαιρα ανάλογη των ημερών που έρχονται.

 

ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ

Στην εποχή των πολλών προκλήσεων που ζούμε, αποτελεί εφόδιο για τους νέους η καλλιέργεια ανθρωπιστικής συνείδησης. Η καταπολέμηση των ρατσιστικών αντιλήψεων και της περιθωριοποίησης, η αποχή από πάσης φύσεως αποκλεισμούς, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η διαλλακτικότητα και, εν τέλει, η ανθρωπιά αμβλύνουν τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας και τιμούν την ανθρώπινη ιδιότητά μας. Άλλωστε, είναι ιδιαίτερα επωφελές οι μαθητές να αποκτήσουν προσωπική εικόνα ενός χώρου μη οικείου σε αυτούς.

Ευχαριστούμε την διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κα Σαμαρά, καθώς και τη διευθύντρια του γυμνασίου Κα Ρούσση που μας δέχτηκαν και μας έδωσαν τη δυνατότητα αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας. Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά τους υπεύθυνους του Δήμου Αλμυρού, οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί μας με προθυμία προκειμένου να καταστεί δυνατή η μετακίνηση των μαθητών μας.

  Η Διευθύντρια

  Μαρδάκη   Χρυσάνθη     ΠΕ10

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…