• 22 Δεκεμβρίου, 2015

Παράδοση απινιδωτών από το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στον Δήμο Αλμυρού

Παράδοση απινιδωτών από το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στον Δήμο Αλμυρού

Οι απινιδωτές  σώζουν ζωές, όταν υπάρχουν!!! Στον Δήμο  Αλμυρού από σήμερα υπάρχουν!!!

Η   ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!! ΤA XEΡΙΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ!!

 

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού οργανώθηκε μια συγκινητική εκδήλωση από την εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, στην οποία φάνηκε   πως όταν η τοπική κοινωνία ενώνει τις δυνάμεις της για την ωφέλεια των συμπολιτών μας, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Παρά τις δυσκολίες των καιρών, η τοπική κοινωνία έδειξε ότι είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και απέδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε ως ενεργοί πολίτες να συνεργαστούμε, και να υλοποιήσουμε πράγματα για εμάς, χωρίς να περιμένουμε την πολιτεία.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες προφύλαξης αλλά και άμεσης επέμβασης για την πρόληψη της Υγείας κάθε συμπολίτη μας, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, για χρήση από συμπολίτες μας σε περίπτωση ανάγκης, μιας καρδιακής ανακοπής. Απροσδόκητη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση όλων των πολιτών, μαθητών, συλλόγων και επιχειρήσεων   – ξεπέρασε και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες μας – στην   εκστρατεία αυτή που ξεκίνησε με τη συμβολή και πολύτιμη βοήθεια του Στρατιωτικού Ιατρού κ. Παρίση Χαράλαμπου. Η πρόταση για την οργάνωση αυτής της εκστρατείας έγινε από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Ευξεινούπολης κ. Σιαμέτη Αθανασία (η οποία ευαισθητοποιήθηκε πολύ μετά την επιμόρφωσή της στο σεμινάριο) και την αγκάλιασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί με χαρά και ενθουσιασμό. Το πρώτο λιθαράκι έβαλαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης με πολύ χαρά. Με τη βοήθεια όλων καταφέραμε να αποκτήσουμε τρεις απινιδωτές (τον έναν τον προσφέρει η ΣΟΒΕΛ) και είμαστε αρκετά κοντά για να αποκτήσουμε και τον τέταρτο απινιδωτή για να τοποθετηθεί στο Κέντρο της Σούρπης. Πιστεύουμε ότι με την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών κοινοτήτων της Σούρπης και της τοπικής κοινωνίας να συμπληρώσουμε πολύ σύντομα το απαιτούμενο ποσό, ώστε να αποκτήσει και η Σούρπη έναν απινιδωτή».

Ο Στρατιωτικός Καρδιολόγος ιατρός κ. Παρίσης Χαράλαμπος  συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης για την επιτυχία της εκστρατείας της και ενημέρωσε το κοινό για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και  έδειξε πως λειτουργούν οι απινιδωτές.

Το προεδρείο του δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Γυμνασίου Ευξεινούπολης παρέδωσε στο Δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη Δημήτριο τους απινιδωτές για τον Δήμο μας. Ο Δήμαρχος βράβευσε τους μαθητές με μια τιμητική πλακέτα για την σημαντική τους προσπάθεια.

Στο τέλος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τίμησαν όλους τους χορηγούς με μια τιμητική διάκριση, τον Δήμαρχο Αλμυρού Εσερίδη Δ., τον Στρατιωτικό Ιατρό Παρίση Χ., την Βουλευτή Μαγνησίας Παπανάτσιου Α., τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ Δαλακούρα Η., την Εταιρεία ΣΟΒΕΛ Α.Ε., την Ελαιουργική Μαγνησίας Κουφάκης Μ., τον Κυνηγετικό Σύλλογο Επαρχίας Αλμυρού, την Εταιρεία Μύλοι Λούλη Α.Ε., την Εταιρεία Ρούσσα Α.Ε., την Εταιρεία Κτηνοτροφική Μαγνησίας Α.Ε., την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Αλμυρού, τον Ζιγγιρίδη Ε. GB Horizons, τον Κουτρούμπα Γ., την Κ. και Μ. Κυριακού Ο.Ε., την Εφημερίδα “O Λαός του Αλμυρού” (Τσιντσίνη Β.) και τον Ηλεκτρονικό Τύπο “Almyrosinfo” (Αργυροπούλου Α.) για τη φιλοξενία τους και τη συνεχή στήριξη της προσπάθειάς μας όλο αυτόν τον καιρό, τους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού και την νηπιαγωγό τους κ. Μπόθου Α., τους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού και τις νηπιαγωγούς κ. Μάνδαλου Ι., κ. Βασταρδή Μ., κ. Τοπαλίδου Ι., τους μαθητές του 1ου Δ. Σ., του 3ου Δ. Σ., του 5ου Δ.Σ. Αλμυρού, τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού και του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, τους Ιατρούς, Γυναικολόγο Γεωργαντζή Δ., Μικροβιολόγο Χατζηδημητρίου Φ., Στρατιωτικό Ακτινοδιαγνώστη Καραμπά Ν., Ορθοπεδικό Αγραφιώτη Ν., την Οδοντίατρο Κούργια Χ., τους   Φαρμακοποιούς   Κοντούρη Κ.   και Φυτιλή Η., τους Φυσιοθεραπευτές Κυρίτση Κ. και Τζάμου Μ., τα Λογιστικά Γραφεία Βαλουξή Μ.- Αλεξάνδρου Γ., Φατμελή Β., Μπέκα Κ., τον Τσιάπρα Δ. (Υγρά Καύσιμα), την Εταιρεία Ι.Μ.Ε.Ε.Μ. “O Αλμυρός”, την Εταιρεία NORTH IT. COUSULTING.AE (Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, εκπρόσωπος. Καρακίτσιος Δ.), τον Κατσαούνη Δ. (Ανθοπωλείο), τον Βαζούρα Δ. (Αγροτικά Μηχανήματα), τον Περπερίδη Δ. (καφέ Unicke), τον Μαρμαγκιώλη Α. (ουζερί), τους ΑΦΟΙ Μπούρχα (Σούπερ Μάρκετ), την Ανδρωνά Ο. (Παιδικά Ρούχα), τον Αλεξίου Α. (Τύπωσέ το), τον Βέτσικα Δ. (Ψιλικά- Είδη Περιπτέρου), την Διαμαντή Γ., την Μπουκώρου-Πανάγου Μ., την Κουτσουδάκη Ε. Τραπεζική Υπάλληλο, τους Στρατιωτικούς Μπουρογιάννη Κ., Σταθακόπουλο Α., τον Ορειβατικό Σύλλογο Αλμυρού, τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, την Α.E. Δήμητρα Ευξεινουπόλεως, τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δ.Σ. Αλμυρού, του 3ου Δ.Σ. Αλμυρού, του Δ.Σ. Ευξεινούπολης, τους εκπαιδευτικούς του 5ου Δ.Σ. Αλμυρού, Αλεξίου Δ., Ζαβού Ε., Καζή Κ., Μπομπότη Χ., Ξηρομερήσιου Α., Πρίντζιο Δ., Σέτσικα Ε.,  Τσιάτσο Α., τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, Καλλέ Χ., Καλτσά Α., Τζαφλέρη Χ., Φούντα Γ., τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, Μυλωνά Μ.(υπεύθυνη κυλικείου), Γερούκη Α., Γκαραγκούνη Π., Διαμαντένια Θ., Δρόσου Μ., Ζάχου Σ., Καραγιαννοπούλου Μ., Καραπτσιά Α., Κούτσικου Α., Λάιο Δ., Μηλιώνη Φ., Μπογδανίδου Α., Ξυνό Κ., Πετρά Ε., Τριανταφύλλου Ο., Τσιαμανή Ε., Σιαμέτη Α., Σταυραντώνη Μ. και ευχαρίστησαν και τους ανώνυμους χορηγούς για τη σπουδαία αυτή προσφορά τους στο συνάνθρωπο και στη ζωή.

Οφείλουμε όμως όλοι μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συντοπίτη μας Στρατιωτικό Ιατρό Καρδιολόγο κ. Παρίση Χαράλαμπο, Δ/ντή Καρδιολογικού Τμήματος 404 ΓΣΝ, Εκπαιδευτή

ERC, ο οποίος μας έδωσε την ευκαιρία να επιμορφωθούμε σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για τη ζωή μας, την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Στόχος μας επίσης είναι, αφού έχουμε πλέον αποκτήσει τους απινιδωτές, να παροτρύνουμε πολλούς συμπολίτες μας να επιμορφωθούν στη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και στην ΚΑΡΠΑ.

Όσοι ενδιαφέρεστε,   μπορείτε να δηλώνετε τα στοιχεία σας στη Γραμματέα του Δημάρχου κ. Δήμου Νικολέτα, στο τηλ. 2422350204, είτε στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στο τηλ. 2422023262 και όταν συμπληρωθεί ο ανάλογος αριθμός μπορεί να οργανωθεί το επόμενο πιστοποιημένο σεμινάριο BLS/AED υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) σε συνεργασία με τον κ. Παρίση.

 

 

                                   Η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

                                  Ο Παρίσης Χ., Δ/ντής Καρδιολογικού Τμήματος 404 ΓΣΝ,

                                     Εκπαιδευτής ERC.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…
Ο Περιφερειάρχης κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

Ο Περιφερειάρχης κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

Δημ. Κουρέτας: «Η Θεσσαλία τιμά τον Αλ. Παπαδιαμάντη, την ιστορία και την κληρονομιά της» Σπουδαίοι άνθρωποι…