• 10 Δεκεμβρίου, 2015

ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΠΑΘΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΕΞΑΚΗ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΠΑΘΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΕΞΑΚΗ

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα την αφιερωμένη στους ανθρώπους με αναπηρία, διοργανώθηκε εκδήλωση από τους εκπαιδευτικούς Λευτέρη Πλαβό και Ελένη Σαλάτα-Μπουρτζή και τους μαθητές της Α΄Γυμνασίου.

Στα πλαίσια των Βιωματικών Δράσεων του μαθήματος της Σχολικής κοινωνικής ζωής της Α΄τάξης του Γυμνασίου Σούρπης προσκλήθηκε στο σχολείο ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα της σπάθης με αναπηρικό αμαξίδιο Γιώργος Αλεξάκης.

Στην αρχή της εκδήλωσης η μαθήτρια Ελισάβετ Χρυσικού αναφέρθηκε στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων και στην Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ. Στη συνέχεια ο σημαντικός Πτελεάτης 34 χρονος αθλητής, που συμμετείχε με την ελληνική παραολυμπιακή ομάδα στους τελευταίους 12ους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2012, μίλησε στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου για το άθλημα της Ξιφασκίας με αμαξίδιο.

Με την βοήθεια του εθελοντή μαθητή Κώστα Κατσαβριά παρουσίασε ένα από τα είκοσι αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο Γιώργος Αλεξάκης, από το 2007 που συμμετέχει σε αγώνες στη σπάθη με αμαξίδιο, έχει κατακτήσει τίτλους σε παγκόσμια, πανευρωπαικά και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ο Δ/ντης του Γυμνασίου- Λυκείου Σούρπης Γιάννης Θεοδώρου,οι καθηγητές και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τον συμπατριώτη μας ξεχωριστό αθλητή Γ. Αλεξάκη για το μάθημα ζωής που παρέδωσε σε όλους, δείχνοντας έμπρακτα ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι απομονωμένοι, αλλά είναι ενεργοί πολίτες.

 


Σχετικά Άρθρα

Φοβερή άμυνα, σούπερ Πελεκούδας και δέκα τρίποντα για τον ΓΣΑ – Σε τρίτο ματς θα κριθεί η πρόκριση / ρεπορτάζ, στατιστική, εικόνες

Φοβερή άμυνα, σούπερ Πελεκούδας και δέκα τρίποντα για τον ΓΣΑ – Σε τρίτο ματς θα κριθεί…

Με φοβερή άμυνα και τον Πελεκούδα να σκεπάζει τα καλάθια με 18 πόντους-10 ριμπάουντ, ο ΓΣΑ…
Χρ. Τριαντόπουλος : Πάνω από 300 εκατ. ευρώ για οριστικές αποκαταστάσεις ζημιών στη Μαγνησία

Χρ. Τριαντόπουλος : Πάνω από 300 εκατ. ευρώ για οριστικές αποκαταστάσεις ζημιών στη Μαγνησία

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, παρουσιάστηκε, υπό τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μουζάκι από τον…
Μαθητές του 3ου Δημοτικού Αλμυρού γνώρισαν… τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Αλμυρού γνώρισαν… τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

«Όπου και να θολώνει ο νους σας μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη»….Οδυσσέας Ελύτης. Κάνοντας εφαρμογή…