• 9 Δεκεμβρίου, 2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 5/12/2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 5/12/2015

Ομηρικές εποχές…

Όχι του Ομήρου του ραψωδού, αλλά των ομήρων των καιρών. Όμηροι στις δουλειές μας και στα σπίτια μας είμαστε ή έτσι μάλλον μας έχουν κάνει να πιστέψουμε. Ιστορικά, σε εποχές οικονομικής κρίσης, ο άνθρωπος εκμεταλλευόταν τον άνθρωπο όπως μπορούσαν. Έτσι και σήμερα οι ακόμη οικονομικά δυνατοί, κάνουν πάρτι αγνοώντας το επίσης ιστορικά αποδεδειγμένο τέλος που θα συναντήσουν.

 

Συνέχεια τρίγωνου Χάνδακα

Φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει καιρό το θέμα με την κοπή δέντρων στο τρίγωνο Χάνδακα. Αναγνώστης μας, ζήτησε να κοινοποιήσουμε ενστάσεις του. Μας προσκόμισε φωτογραφίες, σχεδιάγραμμα, απόφαση δημοτικού συμβουλίου και δασαρχείου. Όπως μας δήλωσε και αναφέρει η απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, περιγράφονται 6 δέντρα προς κοπή και η θέση τους, ενώ ο αναγνώστης ισχυρίζεται ότι κόπηκαν 29. Φαίνονται οι θέσεις κάποιων στη φωτογραφία. Επίσης, μας γνωστοποίησε ότι ερευνά κατά πόσο το εκκλησάκι γκρεμίστηκε από δέντρο ή κατ’ εντολή. Αναμένουμε εξελίξεις καθώς η αναμόρφωση του τριγώνου σε… κύκλο φέρει αντιρρήσεις και διενέξεις.

 

Αλληλεγγύη

Τα μέλη της Αλληλεγγύης Ευξεινούπολης και φέτος αγωνιούν και προσπαθούν να καλύψουν τουλάχιστον τις διατροφικές ανάγκες των άπορων οικογενειών συμπολιτών για τις γιορτινές μέρες. Ας τους δίνει ο Θεός δύναμη και ας τους δώσουμε όσοι μπορούμε στήριξη σε έργο ή υλικά αγαθά. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας δημοσιεύονται σταθερά στην 21 σελίδα της εφημερίδας μας.

 

Ε.π! Σ.ας Θ.έλω κάτι:

Φόρο τιμής για τις αξίες σου και τα πιστεύω σου… να δώσεις… γιατί για να δώσεις… πρέπει να έχεις… Ήσυχοι κοιμούνται οι “καθαροί” και οι “κακοί”. Λυπάμαι τους “λίγους”… Αυτοί ούτε θα ησυχάσουν, ούτε θα μπορέσουν να αλλάξουν. Οι καλοί και οι κακοί έχουν ψυχή… καλή ή κακή.. Οι λίγοι είναι φτερά στον άνεμο, άδεια σακιά. Συγνώμη για τη φλυαρία μου. Σήμερα έγινα… κακή.

 

Επαγγελματίες προς εξαθλίωση

Αν δεν αρχίζει η εξαθλίωση των κλάδων από τους επαγγελματίες, δεν αρχίζει από πουθενά. Εξηγούμαι. Όταν πλήττονται επαγγελματίες από μια ομάδα ανθρώπων, με χτυπήματα κάτω από τη μέση και πόσο μάλλον για ιδέες τους άσχετες με το επάγγελμά τους, οι υπόλοιποι καλά θα κάνουν να σκεφτούν ότι αργά ή γρήγορα, το κακό θα φτάσει στην πόρτα τους. Όχι για λόγους εκδικητικούς, αλλά γιατί το κακό όταν ριζώνει, απλώνει και κλαδιά. Δυστυχώς ούτε οι δημοσιογράφοι το έχουν καταλάβει αυτό.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …