• 9 Δεκεμβρίου, 2015

Χρ. Μπουκώρος για την Ενιαία Ενίσχυση – Τέτοια αξία έχουν οι δεσμεύσεις των Υπουργών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου:

            Για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται έωλες οι υποσχέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχετικά με την πολυαναμενόμενη πληρωμή της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης των παραγωγών. Η προκαταβολή θα πιστωνόταν στους δικαιούχους μέσα στον Οκτώβριο, όπως συνέβαινε παραδοσιακά κάθε έτος. Εντούτοις, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατόρθωσε να καταβληθεί η πρώτη δόση μετά βίας στις αρχές του Δεκεμβρίου και μάλιστα όχι στο σύνολο των δικαιούχων.

Ένας στους τέσσερις αγρότες βρέθηκε εκτός διαδικασίας, καθώς λάθη, προχειρότητες και παραλείψεις στην κατανομή και στον υπολογισμό των προσωρινών δικαιωμάτων έχουν οδηγήσει στον αποκλεισμό από την πληρωμή αρκετούς αγρότες. Συγκεκριμένα, οι νεοεισερχόμενοι στο καθεστώς των επιδοτήσεων, αγελαδοτρόφοι της εντατικής κτηνοτροφίας και όσοι από αυτούς μεταβίβασαν δικαιώματα, βρίσκονται εκτός πληρωμής. Ενώ ερωτήματα γεννώνται και για τον τρόπο υπολογισμού της ενιαίας ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τον κάθε παραγωγό.

Παρά τις αιτιάσεις του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι θα πληρώσει το 90% των δικαιωμάτων μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αρχικά και στη συνέχεια μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, τελικώς προχθές το βράδυ κατέληξε να πληρώνει κάτω από το μισό της ενιαίας ενίσχυσης. Λόγω της απίστευτης αβελτηρίας της Κυβέρνησης, στέρησαν από τους δικαιούχους τη δυνατότητα – ειδικά για φέτος – να πληρωθούν έως τις 30 Νοεμβρίου, όχι το 50% αλλά το 70% της προκαταβολής.

Ο κ. Αποστόλου με δραματική καθυστέρηση εις βάρος των αγροτών αντί του 90% τους δίνει μετά βίας το 50% της ενιαίας ενίσχυσης αφήνοντάς τους αναιτιολόγητα απλήρωτους, θέτοντας ζήτημα για τη βιωσιμότητα τόσων των εκμεταλλεύσεων τους όσο και των οικογενειών τους. Αυτή είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τόση αξία έχουν τα λόγια της και οι δεσμεύσεις της.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…