• 9 Δεκεμβρίου, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 5-12-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 5-12-2015

 

Τα δένδρα που στολίσαμε

δεν έχουνε λαμπιόνια,

γιατί αρκετά …ανάβουνε

σε μας, εδώ και χρόνια.

 

Μπορεί ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση να κερδίσουν λίγο χρόνο για τη συνοχή τους και τη συγκράτηση της εύθραυστης πλειοψηφίας των 153 στη Βουλή, μόνο και μόνο γιατί μεσολαβούν οι γιορτές των Χριστουγέννων και πολλά «αγκάθια» νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα μετατίθενται για το Γενάρη. Έχουν όμως μπροστά τους την ψήφιση του προϋπολογισμού και το ασφαλιστικό και (μετά την παταγώδη αποτυχία να συναινέσουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί στην …τραγική σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) η μόνη απόπειρα που απομένει για τον πρωθυπουργό είναι να διασφαλίσει όσο γίνεται το …μαντρί του Σύριζα, για να μην έχει άλλες απώλειες θετικών ψήφων. Το Μαξίμου διαρκώς επαναλαμβάνει (λες και εκπέμπει SOS) ότι όσοι Συριζαίοι εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές, γνώριζαν τις ευθύνες που αναλαμβάνουν, για ψήφιση των εφαρμοστικών διατάξεων του νέου μνημονίου. Ίσως ναι, αλλά κανείς δεν γνώριζε ακριβώς έως πού θα φτάσει ο …εκσκαφέας που θα ξεθεμελιώσει την Ελληνική κοινωνία, στις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς, το χαράτσωμα των αγροτών, το ανελέητο φοροκυνήγι των πάντων κτλ.

 

Των παραπάνω δοθέντων, ουδείς λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα μπορεί να στοιχηματίσει πλέον υπέρ της μακροβιότητας αυτής της Κυβέρνησης, αλλά και να προβλέψει πού θα οδηγήσει η πολιτική αστάθεια, που επικρέμεται σαν «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τα κεφάλια όλων μας. Ο λαός πλέον έχει ξεπεράσει και τα έσχατα όρια της αντοχής του και -το βασικότερο ίσως- θεωρεί μάταιο κάθενέο μέτρο που τον απειλεί, αφού ούτε να πληρώσει έχει πλέον, αλλά ούτε και βλέπει (ούτε καν) να σταθεροποιείται η οικονομία της χώρας ή να διαφαίνεται έστω και η παραμικρότερη σπίθα ανάπτυξης. Η κοινή γνώμη θεωρεί ότι όλα γίνονται για τα συμφέροντα των δανειστών και όσων επιβουλεύονται τα «φιλέτα» της Ελληνικής επικράτειας.

 

«Χάιδεψε» πάλι το ήδη ….χαϊδεμένο της παιδί, τους Τούρκους, η Ευρώπη, προσπαθώντας να δημιουργήσει αντίβαρα στήριξης, στην ορατή απειλή των Ρώσων, κατά της Άγκυρας. Ευτυχώς, δηλαδή, που ο «ξανθός» της Μόσχας δεν χαμπαρίζει από τέτοια τσαλίμια και θα πάρει το αίμα του πίσω, τιμωρώντας τον ύπουλο ρόλο της Τουρκίας στο θέμα των ισλαμιστών, τζιχαντιστών και της τρομοκρατίας. Φυσικά (τελείως …αφύσικα, κατά κυριολεξία) η Ελλάδα είναι απούσα απ’ όλα αυτά, λες και δεν γίνονται στη «γειτονιά» της, δεν απειλείται η ίδια από τα τερτίπια των Τούρκων, δεν διακυβεύονται κρίσιμα θέματα που αφορούντα δικά της συμφέροντα και τη δική της εθνική κυριαρχία. Κι απ’ αυτήν την …ουδέτερη στάση, δεν είναι θέμα αν θα τρίζουν μόνο τα κόκαλα όσων έδωσαν αίμα και αγώνες για να σταθεί όρθιος αυτός ο τόπος. Το θέμα είναι το αν, πώς, πότε και πόσο θα τσακιστούν τα δικά μας κόκαλα.

 

Όπως προβλέπουν κορυφαίοι πολιτικοί και οικονομολόγοι, βρισκόμαστε στην απαρχή μιας νέας εποχής της παγκόσμιας ιστορίας, στην οποία μπορεί να μας οδηγήσει το υδρογόνο και οι εφαρμογές του για παραγωγή ενέργειας. Προς τούτο εντυπωσιάζει η εφεύρεση του Έλληνα Πέτρου Ζωγράφου, η συσκευή του οποίου παράγει ηλεκτρισμό, καθώς και υδρογόνο που μπορεί να αξιοποιηθεί ως καύσιμη ύλη, για να τροφοδοτήσει με ενέργεια τον σύγχρονο πολιτισμό, με μοναδικό έξοδο το αθώο και απλό …νερό. Με στοιχεία που βρίσκονται άφθονα στη φύση και συνδυάζονται με τις κατάλληλες ραδιοσυχνότητες, παράγεται αυτό το «θαύμα», που θα φέρει τα πάνω – κάτω στη παγκόσμια ενέργεια και οικονομία.

 

Αξίζει να αναφέρουμε, για όσους δεν το παρακολούθησαν στην τηλεόραση, ότι η σπουδαία αυτή εφεύρεση του κ. Ζωγράφου, στην πέμπτη κατά σειρά σχετική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, τροφοδότησε απρόσκοπτα με ενέργεια παραγόμενη από νερό, ένα βενζινοκινητήρα, καθώς και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, υπό τα βλέμματα επιστημόνων που βρίσκονταν στο πάνελ. Το σημαντικότερο ίσως είναι (κόντρα στην Ελληνική …παράδοση που συνήθως «πνίγει» τους εφευρέτες), ότι σε μία κλειστή σύσκεψη στο Πεντάγωνο, παρουσία του Υπουργού, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επιστημόνων και πολιτικού προσωπικού, ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε τη συσκευή του και αμέσως βρήκε ανταπόκριση, από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία χαρακτήρισε «στρατιωτικό μυστικό» την αρχή λειτουργίας της και ανέλαβε τη διαδικασία να την πατεντάρει παγκοσμίως.

 

Ο Αντώνης Λιάκος, ο πνευματικός μέντορας της Ρεπούση και επικεφαλής για τον ανασχεδιασμό της Παιδείας, «δεξί χέρι» δηλαδή του Υπουργού Φίλη, ο οποίος διορίστηκε και επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος των σχολικών βιβλίων, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες Μακεδονομάχοι έκαναν εθνοκάθαρση κατά Εβραίων και Βούλγαρων και χαρακτηρίζει εθνικιστές τον Μίκη και τον Ρίτσο. Ο ίδιος υπήρξε πνευματικός μέντορας της Ρεπούση, του… συνωστισμού στη Σμύρνη και χαρακτηρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων «ένα πυροτέχνημα που αναδύθηκε μαζί με το Μακεδονικό, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού στη δεκαετία του ‘90»! Είναι αυτός που έχει μιλήσει για «εθνοκάθαρση των Ελλήνων κατά Οθωμανών και Εβραίων κατά την Επανάσταση του 1821 και κατά Βουλγάρων στη Μακεδονία, μετά το 1912», ενώ έχει χαρακτηρίσει το Χορό του Ζαλόγγου και το Κρυφό Σχολειό ως «μεγαλόστομες πατριωτικές ανοησίες». Είναι ο …επιστήμονας που είχε ζητήσει να μη χρησιμοποιείται ο όρος «Μικρασιατική Καταστροφή», διότι θίγεται η αφήγηση των Τούρκων και να αντικατασταθεί ο όρος «Τουρκοκρατία» από τον όρο «πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία». Σ’ αυτή τη χώρα τελικά, που έχουν ήδη διαλυθεί τα πάντα, αν αφήσουμε και την Παιδεία στα χέρια τέτοιων φαιδρών διεθνιστών της …μισής κουταλιάς, θα έχουμε χάσει κάθε ελπίδα…

 

Σε ετοιμότητα, για να αποκρούσει ενδεχόμενη νέα επίθεση χάκερς στα ηλεκτρονικά συστήματα των ελληνικών τραπεζών, βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως αποκαλύπτουν τα «Νέα». Την προπερασμένη Πέμπτη, χάκερς από τη Ρωσία, με το όνομα Armada Collective, επιτέθηκαν στα ηλεκτρονικά συστήματα e-banking τριών ελληνικών τραπεζών και ζήτησαν λύτρα σε bitcoins. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες να τεθούν εκτός λειτουργίας για περίπου μισή ώρα. Έκτοτε, τόσο οι συστημικοί όμιλοι, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκονται σε συναγερμό, για το ενδεχόμενο εκδήλωσης νέας επίθεσης. Όλη αυτή η ιστορία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ότι τάχα πρόθεση των χάκερς είναι να διαγράψουν όλα τα χρέη των Ελλήνων προς τις τράπεζές τους. Λέτε, ανάμεσα στους χάκερς, να υπάρχουν και …καλά παιδιά;

 

Δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας, αφού δεν κυκλοφορεί πια κανείς; Για πολλούς (όσους έχουν ακόμη πινακίδες) τα αυτοκίνητα είναι πια …μουσειακό είδος και η πόλη -ειδικότερα μόλις πέσει το σκοτάδι- μοιάζει έρημη. Κι ευτυχώς που κρατάει λίγο ακόμα ο καιρός… Φανταστείτε να ενσκήψει ο βαρύς χειμώνας και τα χιόνια, τι έχει να ΜΗΝ γίνει…

 

Η απόφαση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (ΕΠΣΘ) να αναδιαρθρώσει από του χρόνου τις κατηγορίες της μπορεί μεν να ανεβάσει την ποιότητα του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο Νομό μας, όπως πολλοί από τους καλά γνωρίζοντες ισχυρίζονται. Αλλά το γεγονός ότι έτσι φέτος θα υποβιβαστούν μοιραία οι μισές περίπου ομάδες και από τους δυο ομίλους της Α’ κατηγορίας, οδηγεί τον ανταγωνισμό μεταξύ τους στα άκρα. Τα πρώτα άσχημα δείγματα αυτού του ανταγωνισμού είναι ήδη ορατά και καταγράφονται (μετά λύπης) στις πρώτες αγωνιστικές, στη συμπεριφορά διοικήσεων, προπονητών και ποδοσφαιριστών, στις «στραβές» διαιτησίες, αλλά -κυρίως- σ’ ένα άχρηστο και αταίριαστο …εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ των αντιπάλων. Όλα αυτά τα «παρατράγουδα» απέχουν πολύ από το σωστό κλίμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και προκαλούν άχρηστες οξύτητες και αντιπαραθέσεις. Ειδικότερα οι ομάδες της περιοχής Αλμυρού, που κατά πλειοψηφία απαρτίζουν τον Β’ όμιλο, πρέπει αλλιώς να δουν τη φετινή χρονική συγκυρία και να μην σπέρνουν κωμικοτραγικούς αθλητικούς «πολέμους», ανάμεσα σε γειτονικά χωριά και πόλεις. Δηλαδή, να μη «βάλουμε μόνοι μας τα χεράκια μας και να βγάλουμε τα ματάκια μας»…. Από αυτή εδώ τη στήλη, καλώ όσους -λίγους ή πολλούς- σκέφτονται υπόγειες διαδρομές και «κολπάκια», για να κρατήσουν την ομάδα τους αθέμιτα στην κατηγορία, να λυπηθούν τουλάχιστον τα νεαρότερα παιδιά, πολλά από τα οποία στελεχώνουν τις περισσότερες τοπικές ομάδες και να μην τους δίνουν λάθος παραδείγματα. Ας κατανοήσουμε όλοι, ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό, μαζικό και το πιο δημοφιλές άθλημα, που πολλές φορές αρκεί για τους εμπλεκόμενους -ακόμη και στους φιλάθλους- η χαρά της συμμετοχής και όχι απαραίτητα οι κίβδηλες νίκες.

 

Τι σόι …κώμα (επίτηδες το ορθογραφικό λάθος: κώμα κι όχι κόμμα) είναι τελικά η Νέα Δημοκρατία; Γάνιασαν να βρουν άκρη με την ημερομηνία του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών (20 Δεκεμβρίου) και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, πάμε για του …χρόνου (10 Ιανουαρίου).

 

Μπαίνουμε σιγά – σιγά στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων… Όχι βέβαια κάτω από τις ιδανικότερες των συνθηκών, αλλά η παράδοση δεν μπορεί ν’ αλλάξει, όπως και η ασυνήθιστη αντοχή που επιδεικνύει διαρκώς ο χειμαζόμενος Έλληνας. Θα γιορτάσουμε λοιπόν καταπώς μπορούμε, μέσα σ’ ένα κλίμα αγάπης και ενότητας, κόντρα σε διχαστικά φαινόμενα που «υπηρετούν» συνήθως οι ηγέτες μας και στις «φωτιές» που ανάβουν οι πόλεμοι στη «γειτονιά» μας και όχι μόνο… Με πολυτιμότερο όπλο την υγεία μας, αλλά και την έμφυτη αισιοδοξία που μας χαρακτηρίζει, θα πορευτούμε (έστω και όπως – όπως), προσδοκώντας να έρθουν σύντομα καλύτεροι καιροί, καλύτερες μέρες, όχι μόνο για μας, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

 

«Οι γυναίκες είναι για να τις αγαπάς, όχι για να τις καταλαβαίνεις» (Oscar Wilde).

 

«Από τότε που ένας άνεμος μ’ εμπόδιζε, μ’ όλους τους ανέμους ταξιδεύω» (Οδυσσέας Ελύτης).


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…