• 4 Δεκεμβρίου, 2015

Ο Αλμυρός τα κατάφερε! Οι απινιδωτές σώζουν ζωές, όταν υπάρχουν!!! – ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!!!!!

Ο Αλμυρός τα κατάφερε! Οι απινιδωτές σώζουν ζωές, όταν υπάρχουν!!! – ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!!!!!

ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΡΔΙΑΣ – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

 

Οι απινιδωτές σώζουν ζωές,   όταν υπάρχουν!!!

 

ΣΤΟΝ    ΑΛΜΥΡΟ    ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!!!!!

 

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

 

Απροσδόκητη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση όλων των πολιτών, συλλόγων και επιχειρήσεων  – ξεπέρασε και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες μας – στην εκστρατεία που ξεκίνησε ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Διευθύντρια και οι μαθητές   του Γυμνασίου Ευξεινούπολης με τη συμβολή του Στρατιωτικού Ιατρού κ. Παρίση Χαράλαμπου να συγκεντρώσουμε χρήματα για να αγοράσουμε τον πρώτο εξωτερικό απινιδωτή και να τον τοποθετήσουμε στο κέντρο της πόλης του Αλμυρού, όπου συχνάζει μεγάλος αριθμός ανθρώπων, για την αντιμετώπιση μιας καρδιακής ανακοπής. Η πρόταση για την οργάνωση αυτής της εκστρατείας έγινε από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Ευξεινούπολης κ. Σιαμέτη Αθανασία και την αγκάλιασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί με χαρά και ενθουσιασμό. Το πρώτο λιθαράκι έβαλαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης με πολύ χαρά. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν στην αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα του εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή για το Δήμο μας, και πρόσφεραν ο καθένας τους για το σκοπό αυτό, ένα χρηματικό ποσό.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ( Σιαμέτη Α., Σταυραντώνη Μ., Πετρά Ε., Καραγιαννοπούλου Μ., Τσιαμανή Ε., Γερούκη Α., Ξυνό Κ., Δρόσου Μ., Διαμαντένια Θ., Γκαραγκούνη Π., Κούτσικου Α., Λάιο Δ., Μπογδανίδου Α., Ζάχου Σ.,Τριανταφύλλου Ο.) τη Μυλωνά Μαρία (υπεύθυνη της καθαριότητας του Γυμνασίου Ευξεινούπολης) που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την κίνηση. Επίσης την εκπαιδευτικό Μηλιώνη Φ. του ΓΕΛ, τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γ/σιου, Τζαφλέρη Χ., Φούντα Γ., Καλτσά Α. και Καλλέ Χ., το Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης, τους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού και τις Νηπιαγωγούς Μάνδαλου Ι., Βασταρδή Μ.Τοπαλίδου Ι., τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και ειδικά τους μαθητές της Στ΄ τάξης που πρόσφεραν από το ταμείο τους χρήματα και τους εκπαιδευτικούς του 5ου Δ. Σ. Ξηρομερήσιου Α., Σέτσικα Ε., Μπομπότη Χ., Ζαβού Ε., Πρίντζιος Δ., Καζή Κ., Αλεξίου Δ., Τσιάτσιος Α., και τη Νηπιαγωγό του 2ου Νηπιαγωγείο Μπόθου Ε.

Ευχαριστούμε πολύ για τη σημαντική προσφορά τους, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλμυρού, την Εταιρεία Μύλοι Λούλη Α.Ε. που πρόσφεραν ένα σημαντικό ποσό στη μνήμη του προέδρου της ΙΟΝ Ιωάννη Κωτσιόπουλου, την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων επαρχίας Αλμυρού, το Τυροκομείο Ρούσσας Α.Ε., την Κτηνοτροφική Μαγνησίας Α.Ε., τον Στρατιωτικό Καρδιολόγο Ιατρό Παρίση Χαράλαμπο, το Λογιστικό Γραφείο Βαλουξή Μαρίας – Αλεξάνδρου Γιώργου, την Ιδιότυπη Μεταφορική Εταιρεία Εθνικών Μεταφορών «ο Αλμυρός», τον Μικροβιολόγο Ιατρό Χατζηδημητρίου Φώτη, τον Στρατιωτικό Ιατρό – Ακτινοδιαγνώστη Καραμπά Νικόλαο, το Φαρμακείο Κοντούρη Κων/να, το Φαρμακείο Φυτιλή Ηλία, την Οδοντίατρο Κούργια Χρυσούλα, το Λογιστικό Γραφείο Φατμελή Bασίλη, τη Φυσικοθεραπεύτρια Τζάμου Μαρίκα, το Φυσικοθεραπευτή Κυρίτση Κων/νο, τον Ορθοπεδικό Ιατρό Αγραφιώτη Νικόλαο, τη Διαμαντή Γεωργία, τον Περπερίδη Δήμο (καφέ Unique), το Βαζούρα Δημήτριο (εμπορία Γεωργικών Μηχανημάτων), τον Μπουρογιάννη Κων/νο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, τη Βουλευτή Μαγνησίας Παπανάτσιου Αικ., τον Σταθακόπουλο Α., την Κουτσουδάκη Ελισάβετ,

Ευχαριστούμε θερμά για τη γενναία προσφορά τους και κάποιους χορηγούς που είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι αλλά θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά την εφημερίδα «Λαό» ( Τσιντσίνη Β.) και τον ηλεκτρονικό τύπο Almyrosinfo

(Αργυροπούλου Α.) για τη συνεχή φιλοξενία και προβολή της προσπάθειάς μας.

Ο πρώτος απινιδωτής σε λίγες μέρες θα είναι στα χέρια μας και θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης μας, με τη συνδρομή όλων σας. Ευχαριστούμε τον κ. Κουτρούμπα Γ. για τη σημαντική προσφορά του. Αλλά και ο δεύτερος απινιδωτής θα είναι στα χέρια μας. Ευχαριστούμε την M. και A. Κυριακού O.E. για τη σημαντική προσφορά της.

Αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση και άλλων πολιτών και επιχειρήσεων της περιοχής μας και ενδεχομένως όλων αυτών που επιμορφώθηκαν στο σεμινάριο για να συνεχίσουμε για τον τρίτο απινιδωτή για την Ευξεινούπολη.

Ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική χορηγία και τη σημαντική προσφορά σας, όλους όσοι συμβάλατε τα μέγιστα στο σκοπό μας και δείξατε ότι, παρά τις δυσκολίες των καιρών, εσείς είστε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και αποδείξατε ότι μπορούμε όλοι μαζί ως ενεργοί πολίτες να συνεργαστούμε, να συμβάλλουμε στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας και να μην περιμένουμε την πολιτεία να κάνει πράγματα για εμάς!!!

Οφείλουμε όμως όλοι μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συντοπίτη μας Ιατρό Καρδιολόγο κ. Παρίση Χαράλαμπο, Δ/ντής Καρδιολογικού Τμήματος 404 ΓΣΝ, Εκπαιδευτή ERC, ο οποίος μας έδωσε την ευκαιρία

να επιμορφωθούμε σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για τη ζωή μας, την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Η έγκαιρη έναρξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και η χρήση απινιδωτή είναι ο

μόνος τρόπος που αποδεδειγμένα αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης του θύματος, της καρδιακής ανακοπής.

Στόχος της προσπάθειάς μας δεν είναι μόνο η προμήθεια των εξωτερικών απινιδωτών αλλά η επιμόρφωση για τη χρήση τους από μια μεγάλη μερίδα πολιτών, γιατί η γνώση είναι δύναμη και σώζει ζωές.

Εάν κάποιοι συμπολίτες μας επιθυμούν να επιμορφωθούν ας δηλώσουν τα στοιχεία τους στη γραμματεία του Δήμου (2422350204 – Δήμου Νικολέτα) ή στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης (2422023262 – Σταυραντώνη Μαρία) ώστε όταν συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός πολιτών, να οργανώσουμε ξανά πιστοποιημένα σεμινάρια BLS/AED υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

 

Με εκτίμηση

                                               Ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Διευθύντρια και οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

                                               O Παρίσης Χαράλαμπος, Δ/ντής Καρδιολογικού Τμήματος 404 ΓΣΝ, Εκπαιδευτής ERC

                                               Πληροφορίες: Σταυραντώνη Μ. – Πετρά Ε. – Σιαμέτη Α.- Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

                                                 Τηλ. Επικοινωνίας : 2422023262

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…