• 30 Νοεμβρίου, 2015

Δύσκολα, αλλά …ψύχραιμα – Ο αγώνας Μυρμιδόνων – Δήμητρας από τον Τζώρτζη Τσάτσο

Δύσκολα, αλλά …ψύχραιμα – Ο αγώνας Μυρμιδόνων – Δήμητρας από τον Τζώρτζη Τσάτσο

 

Το τελικό αποτέλεσμα (0-1) ανάμεσα στους ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ και τη ΔΗΜΗΤΡΑ, αποτυπώνει πλήρως το χαρακτήρα της αναμέτρησης. “Σφιχτό”  παιχνίδι, προσεκτικές άμυνες, πολλές μονομαχίες στο κέντρο και λιγοστές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Είχαν όμως γνώση οι φύλακες για την κατάσταση που θα αντιμετώπιζαν. Οι πράσινοι γνώριζαν πως οι γηπεδούχοι, δεν θα είχαν καμία πρόθεση να γίνουν “σάκος του μποξ” μετά την -μεγάλης έκτασης- ήττα της περασμένης Κυριακής και θα εμφανίζονταν πεισμωμένοι και μαχητικοί. Σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν έναν υγιεινό περίπατο.

Οι Ευξεινουπολίτες, στο πρώτο ημίχρονο, δεν άρεσαν. Συνάντησαν πολλά μπλοκ στον άξονα, η ανάπτυξη γινόταν συνεχώς από την αριστερή πλευρά και με τρόπο προβλέψιμο. Ακόμα όμως και όταν “περνούσε” η πλαγιοκόπηση, δεν έφτανε η μπάλα σωστά μέσα στην περιοχή, ώστε να δημιουργηθεί κίνδυνος. Επίσης, έβγαλαν εκνευρισμό στο παιχνίδι τους και δεν έλειψαν οι μεταξύ τους λεκτικές αντιπαραθέσεις που δυσαρέστησαν ακόμη και τους φιλάθλους! Χαρακτηριστικό είναι ότι σε διάστημα δεκαοκτώ λεπτών (11′-29′) αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα …τέσσερις παίκτες της !

Στον αντίποδα, ο Χρήστος Γκάμπας προκαλούσε πονοκεφάλους με τις ενέργειές του στο αριστερό άκρο, ταλαιπωρούσε την άμυνα  και όταν συνέκλινε προς το κέντρο της επίθεσης, ενώ θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στο 24′, όταν το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε, πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαρρή. Αυτή θα ήταν η καλύτερη στιγμή όμως… Στο 42′ ο Ποζιόπουλος με σουτ-βολίδα που βρήκε στη δεξιά συμβολή των δοκών “έγραψε” την κορυφαία φάση του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Δήμητρα εμφανίστηκε πιο συγκεντρωμένη. Το πλασέ του Γκάμπα στο 47′ που κατέληξε άουτ, ήταν ουσιαστικά η τελευταία απειλητική ενέργεια των Μυρμιδόνων. Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου, “πάτησαν γκάζι”, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και βρίσκονταν διαρκώς στην επίθεση. Στο 54′,η εκτέλεση φάουλ του Σιαμέτη είχε αποδέκτη τον Ποζιόπουλο, ο οποίος έκανε μια πολύ δύσκολη γυριστή κεφαλιά, που κατέληξε στην απέναντι γωνία της εστίας του Γώγου, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα!

Από αυτό το χρονικό σημείο και μέχρι τη λήξη, οι γηπεδούχοι έδειχναν επηρεασμένοι από το τέρμα που δέχτηκαν και ανήμποροι να κυνηγήσουν την ισοφάριση. Το 0-1  δεν έμοιαζε να είναι εύθραυστο. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν απόλυτα ελεγχόμενο από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σχετικά δύσκολα αλλά χωρίς μεγάλο άγχος, κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, διατηρώντας και πάλι το “μηδέν” στην άμυνα.

Το ευχάριστο είναι, ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι, εύκολο ή δύσκολο, οι παίκτες παρουσιάζουν μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω από το στόχο. Θέλουν όμως, λίγο βιαστικά, να δείξουν και να βγάλουν πράγματα στο γήπεδο, θέλουν να διώξουν κάθε αμφισβήτηση, θέλουν πάση θυσία να επικρατήσουν και ίσως αυτό τους φόρτωσε με τον εκνευρισμό που είδαμε στο πρώτο ημίωρο.

Το πάθος όμως και η θέληση για τη νίκη είναι αναμφισβήτητα και είναι χρήσιμα εφόδια για τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν.

Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή μας!!!

Στην ομάδα των Μυρμιδόνων, ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα!


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…