- 26 Νοεμβρίου, 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 21-11-2015
Όλων την πόρτα θα κτυπά
τώρα η τρομοκρατία.
Κα τα «γεράκια» θα πουλούν
όπλα, δικτατορία.
Έχω την ταπεινή γνώμη, ότι τα «γεράκια» της παγκοσμιοποίησης (αφού εκείνα εξοπλίζουν τους ισλαμιστές), με το λουτρό αίματος στο Παρίσι, πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, γιατί φέρνουν πιο κοντά τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο και «στρώνουν χαλί» για να επιβάλουν τη δικτατορία τους στους λαούς. Η νίκη τους αυτή ωστόσο, θα αποδειχτεί «πύρρειος», αφού θα φέρει και το δικό τους τέλος συντομότερα και θα απαλλάξει τον πλανήτη μας οριστικά απ’ τα γαμψά τους νύχια. Οι λαοί αφυπνίζονται και, με άνωθεν παρέμβαση και βοήθεια, το ΦΩΣ θα θριαμβεύσει και πάλι, όπως έγινε πολλές φορές στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Στην Ελλάδα επίσης, το «χάσμα που ανοίγει ο σεισμός, θα γεμίσει με άνθη». Έρχονται δύσκολες ώρες, αλλά -στο τέλος- το ΚΑΛΟ θα θριαμβεύσει.
Γράφει, μεταξύ άλλων, στο hellas-now.com, ο Νίκος Χειλαδάκης: «Το χτύπημα αυτό όμως (στο Παρίσι), θα έχει πολύ περισσότερες τραγικές συνέπειες, που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στην χώρα μας, σαν την πρώτη χώρα εισόδου όλου αυτού του όγκου των απελπισμένων μεταναστών. Η Γαλλία ήδη έχει κλείσει τα σύνορα της και σίγουρα θα ακολουθούσουν και άλλες χώρες. Ήδη πολλές βαλκανικές χώρες έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τα σύνορά τους και δεν θα δεχτούν άλλους μετανάστες. Η πολιτική της Μέρκελ καταρρέει μπροστά στην εκατόμβη του Παρισιού. Εμείς τι θα κάνουμε; Θα συνεχίσουμε να είμαστε ξέφραγο αμπέλι και να δεχόμαστε καθημερινά χιλιάδες που θα μας τους στέλνει «πακέτο» η Τουρκία, με το αζημίωτο για την ίδια; Όσοι και να μπορέσουν, από τώρα και στο εξής, με όλες τις δυσκολίες, να προωθηθούν προς την Ευρώπη, που τώρα θα υψώσει τείχη αδιαπέραστα, εκατοντάδες χιλιάδες θα εγκλωβιστούν αναγκαστικά εδώ και τώρα ακόμα πιο πολλοί. Ποιες θα είναι οι συνέπειες, σε μια χώρα ήδη λεηλατημένη από τα εξοντωτικά μνημόνια και πώς θα αντιδράσουν όλοι αυτοί που είναι απελπισμένοι και που μέσα στην απελπισία τους ίσως είναι επιρρεπείς σε ακραίες καταστάσεις; Ποιες θα είναι οι συνέπειες από την τεράστια πολιτιστική και θρησκευτική διαφορά όλων αυτών με τις χώρες που έρχονται; Το αύριο -μετά το Παρίσι- θα είναι για την Ευρώπη πολύ πιο σκληρό από το σήμερα. Το αύριο θα πρέπει να μας κάνει επιτέλους να συνέρθουμε και να δούμε την πραγματικότητα κατάματα, όχι μόνο για την χώρα μας. Η Ευρώπη των ιδεοληψιών μας δεν υπάρχει. Είναι μόνο μια φανταστική και συνάμα βλαπτική ιδεοληψία. Η χώρα μας, να μην έχουμε αυταπάτες, είναι στο επίκεντρο αυτής της «θύελλας» και δυστυχώς τη βρήκε στη χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της. Αλλά όπως λέει ο λαός, κάθε κρίση, (ουδέν κακόν αμιγές καλού), είναι και μια ευκαιρία για το καλύτερο. Εκείνο όμως που απαιτείται είναι να δούμε την πραγματικότητα κατάματα, μακριά από ιδεοληψίες, που τόσο μας έβλαψαν μέχρι σήμερα. Και κυρίως να είμαστε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις.»
Και τώρα που σκληρύνουν η στάση τους οι Ευρωπαίοι για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, πώς θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα, που ιστορικά έχει τις «περγαμηνές» του χρήσιμου …ηλίθιου, του αφελούς συμμάχου -αν το προτιμάτε- σε τέτοιες έκρυθμες καταστάσεις. Καλός είναι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες (πολλοί από μας είναι απόγονοι προσφύγων), αλλά πόσο σε βάρος των παιδιών μας, της ελευθερίας μας κτλ. και έως πού;
Αλήθεια, ποια θα είναι η επίσημη στάση της Ελλάδας, τώρα πλέον που τίποτε δεν θα είναι ίδιο στην Ευρώπη, σε σχέση με την πιεστική απειλή της τρομοκρατίας και των «τυφλών» χτυπημάτων της; Τι θα κάνει μια Κυβέρνηση, που εκλέξαμε δυο φορές μέσα σ’ ένα χρόνο, όχι για να κυβερνήσει (ως φαίνεται), αλλά για να …διαπραγματεύεται διαρκώς;
Περίεργο μελέτι ο Έλληνας… Σε λίγο το κακό θα ‘ρθει στην πόρτα μας, ήδη βιώνουμε τα χίλια κακά της μοίρας μας στην καθημερινότητά μας, αλλά πάντοτε έχουμε την «πολυτέλεια» να διχαζόμαστε για ψύλλου πήδημα. Αρκεί να υπάρξει ψύλλος ή ..πήδημα και π.χ. τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα καφενεία, οι καφετέριες, γεμίζουν αντιμαχόμενες «αυθεντίες», που η καθεμιά αντιδράει υβριστικά σε κάθε διαφορετική άποψη, μακριά από την ουσία των πραγμάτων και την οδυνηρή ροή των εξελίξεων.
Υ.Γ. Για το νέο …διχασμό που θα ενσκήψει (μετά τη Γαλλική σημαία στα προφίλ) θα ενημερωθείτε έγκαιρα, για να μη χάσει η «φοράδα …τ’ αλώνι» της.
Φίλη Θεσσαλονικιά απαντάει σε σχόλιό μου στο διαδίκτυο: «Το θέμα δεν ήταν, Γιώργο μου, γιατί έβαλαν τη γαλλική σημαία στο προφίλ τους, οι περισσότεροι. Σωστά έπραξαν… Αλλά 224 ήταν οι Ρώσοι που σκότωσαν οι ίδιοι τρομοκράτες, μόλις 15 μέρες πριν. Άκουσες κανέναν να λέει: «Είμαστε όλοι Ρώσοι»; Είδες να πενθούν τα μνημονιακά βοθροκάναλα, με το ίδιο πάθος που είδαμε να πενθούν για τα χτυπήματα στη Γαλλία; Είδες πορείες πολιτικών ηγετών και άλλων «ευαίσθητων»; Είδες το Facebook να προτείνει να βάλουμε τη ρωσική σημαία στο προφίλ μας; Καταλαβαίνεις, ότι είναι μεγάλοι μαέστροι στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Τα πρόβατα περιμένουν οδηγίες από τα κανάλια των πουλημένων απατεώνων, εφοπλιστών και δημοσιογράφων, για τη στάση και τη γνώμη που πρέπει να έχουν απέναντι στα γεγονότα. Το σύστημα ορίζει τι θα είναι σημαντικό και τι ασήμαντο. 220.000 Σύριοι, εδώ και 4 χρόνια, 429 μωρά στη Γάζα πέρσι, 224 Ρώσοι πριν 15 μέρες, 44 Λιβανέζοι μόλις προχθές…»
Μετά το μακελειό του Παρισιού είναι φως – φανάρι πια ότι όλη η Ευρώπη φοβάται, η Ελλάδα φοβάται. Από εκείνη τη μέρα και μετά (και δεν είναι απλά η ιδέα μου) γίνομαι δέκτης ενός αδικαιολόγητου εκνευρισμού στο περιβάλλον μου στις συνεργασίες μου, μεταξύ φίλων ή …δήθεν φίλων. Ψυχραιμία, παιδιά, γιατί μάλλον έρχονται και χειρότερα…
Επίσημα κάλεσε τις χώρες μέλη της ΕΕ η Γαλλία, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να στείλουν στρατό στην Συρία, μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ζητώντας την ενεργοποίηση του άρθρου 42 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της ΕΕ οφείλουν να στηρίζουν και να βοηθούν ένα άλλο κράτος μέλος σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης σε βάρος του. Πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, αυτό τον καιρό, είναι ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος. Το ερώτημα είναι κατά ποιανού θα εκστρατεύσουν οι Γάλλοι; Κατά του ISIS ή επί τη ευκαιρία κατά της νόμιμης συριακής κυβέρνησης του Μ. Άσαντ;
Δήλωση Πούτιν για τους τζιχαντιστές: «Είναι δουλειά του Θεού, εάν θα τους συγχωρέσει. Δική μου δουλειά είναι να τον …συναντήσουν.»
Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών -γράφει η «Καθημερινή»- έπρεπε να έχει κλείσει. Οι επιπτώσεις της καθυστέρησης που έχει σημειωθεί είναι ήδη πολύ μεγάλες. Οι αγορές θεωρούν ότι η Ελλάδα παρουσιάζει πλέον ευκαιρίες –και στον τραπεζικό τομέα και σε άλλους τομείς– για επενδύσεις. Υπάρχει όμως ακόμη μεγάλη, και δικαιολογημένη, δυσπιστία για το αν η σημερινή κυβέρνηση θέλει και μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κινδυνεύει να είναι το πρώτο αλλά και σημαντικό θύμα των καθυστερήσεων. Οι σκληροί της πλευράς των δανειστών πρέπει να αναλογισθούν τον αντίκτυπο μιας ασυμφωνίας και η κυβέρνηση να κινηθεί πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα.
Από τα πιο νόστιμα: Με την πρόσφατη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης εξασφαλίστηκε πλήρως η …τελευταία μας «κατοικία»….
Οδυνηρό και αναπόφευκτα μοιραίο… Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε κι άλλους νεκρούς φέτος, σε πυρκαγιές από πρόχειρα θερμαντικά σώματα, που γίνονται αιτία θανάτου για τους φτωχότερους, οι οποίοι προσπαθούν να ζεσταθούν με κάθε τρόπο. Γι’ αυτούς τους δυστυχισμένους, ποιος θα κλάψει και ποιος θα πενθήσει;
Τι …πολιτισμένος λαός αυτοί οι Τούρκοι…. Να μην τους βασκάνουμε. Και καλά δεν σεβάστηκαν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας, στο φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων, την περασμένη Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη. Ως φαίνεται, είμαστε ο εφιάλτης στα όνειρά τους… Αλλά ούτε το ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Γαλλίας δεν σεβάστηκαν και οι σκληροπυρηνικοί ζητωκραύγαζαν υπέρ των εκτελεστών. Και να ‘λεγε κανείς ότι δεν έχουν δεχτεί οι ίδιοι -στο πρόσφατο παρελθόν- τρομοκρατικά χτυπήματα; Κακό πράγμα ο θρησκευτικός φανατισμός (οπόθεν κι αν προέρχεται), αλλά και η αμορφωσιά…
Περισσότεροι ή λιγότεροι Αλμυριώτες Νεοδημοκράτες θα ψηφίσουν αύριο, σε σχέση με την προηγούμενη μάχη για την αρχηγία του κόμματος, μεταξύ Σαμαρά και Μπακογιάννη; Αν μπει η νέα αναμέτρηση στο …στοίχημα, τι να το παίξω, για τον Αλμυρό; Over ή under; Μάλλον under, αν και θα έχει χαμηλή απόδοση…
«Δεν χρειάζεται να λες τι ξέρεις, αλλά να ξέρεις τι λες» (Σωκράτης).
Τον άνθρωπο που έχει χιούμορ, μην τον προκαλέσεις να σου μιλήσει σοβαρά. Θα σε συνθλίψει η αλήθειά του.
Όταν κρίνεις κάποιον, δεν καθορίζεις το ποιος είναι. Καθορίζεις το ποιος είσαι.
Η ζωή είναι σαν το χορό… Αν κάνεις ένα λάθος βήμα, δεν τα παρατάς. Συνεχίζεις, σαν να μην έγινε τίποτα.