• 16 Νοεμβρίου, 2015

Τσανής Νικος: Δυστυχώς τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν

Τσανής Νικος: Δυστυχώς τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν

Αγαπητοί φίλοι, είναι η τρίτη φορά που δέχομαι προσωπική επίθεση από τον κ. Δήμαρχο Αλμυρού και την δημοτική αρχή με ένα παραλήρημα λασπολογίας ως προπέτασμα απόκρυψης της ουσίας των πεπραγμένων τους.

 

Μετά από επανειλημμένες και διασταυρωμένες καταγγελίες δημοτικών υπάλληλων, έχω την πολιτική και ηθική υποχρέωση ως δημοτικός σύμβουλος να αναδείξω το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η δημοτική αρχή στο προσωπικό του δήμου διαμορφώνοντας μια αφόρητη κατάσταση στο εργασιακό περιβάλλον.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι με την παραμικρή αφορμή αποκαλούνται «άχρηστοι» και «ανεγκέφαλοι». Καλούνται για ψύλλου πήδημα σε απολογία, προσβάλλονται δημοσίως, υβρίζονται ακόμη και πέρα από τα όρια κάθε ηθικής. Συχνά απειλούνται με απολύσεις, στερήσεις μισθών και αναφορές, ενώ παράλληλα καλούνται από την δημοτική αρχή υπάλληλοι να αναφέρουν συναδέλφους τους. Πλέον το κλίμα που διαμορφώνεται δεν συνάδει με την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και το εργασιακό bullying που επικρατεί, αποτελεί εμπόδιο στην δημιουργική απόδοση του προσωπικού.

Προφανώς το συμφέρον των Δημοτών και του Δήμου υπηρετούν η σωστή οργάνωση και το καλό εργασιακό κλίμα ώστε κάθε υπάλληλος να ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση στα καθήκοντά του όπως έχει υποχρέωση. Φυσικά υπάρχουν συγκεκριμένα πλαίσια ώστε να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις σοβαρών λαθών ή εσκεμμένης αδράνειας, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να προσβάλλονται και να ισοπεδώνονται προσωπικές και εργασιακές αξιοπρέπειες ούτε να καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα, όπως καταγγέλλουν αρκετοί εργαζόμενοι .Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων πρέπει να επιληφθούν του θέματος και να βοηθήσουν για την επίλυση του.

Όσον αφορά τις εκφράσεις σε ρεπορτάζ που αναφέρεται στο θέμα για «σεξιστικά σχόλια» ή «ύβρεις με σεξιστικό περιεχόμενο» προφανώς ο συντάκτης δεν υπονοεί (για όσους γνωρίζουν ελληνικά) φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να αποδώσει την αναφορά μου ότι οι υπάλληλοι «προσβάλλονται και υβρίζονται πέρα από τα όρια οποιασδήποτε ηθικής». Για την αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας και απόκρυψης της ουσίας του ζητήματος, με σαφήνεια αναφέρω ότι εγώ δεν έχω γνώση, ούτε φυσικά άφησα να υπονοηθεί ότι γνωρίζω καταγγελίες σχετικές με ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από δήλωση μου στον τύπο αλλά και από την συμμετοχή μου σε ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με το θέμα.

 

Όσον αφορά, όμως, την ουσία του θέματος , το κλίμα τρομοκρατίας στους δημοτικούς υπαλλήλους που προσπαθεί να επιβάλλει η δημοτική αρχή πρέπει να αλλάξει άμεσα γιατί η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Οι κύριοι της δημοτικής αρχής, έχουν γνώση των γεγονότων και οφείλουν, αντί να αναλώνονται σε επιθέσεις λασπολογίας εναντίον μου, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και διαβουλεύσεις ώστε να διαμορφωθεί η οργάνωση και το εργασιακό κλίμα που αρμόζει σε ένα σύγχρονο δήμο. Οι κύριοι της δημοτικής αρχής όταν επικαλούνται το θεσμό της οικογένειας πρέπει να γνωρίζουν ότι οικογένειες έχουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι δημότες και να προσέχουν την συμπεριφορά τους.

Τέλος, επειδή η αλαζονεία και η αμετροέπεια της δημοτικής αρχής δεν έχει όρια, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεται την κριτική όταν γίνεται σε δημιουργικά πλαίσια θέλω να ξεκαθαρίσω δύο ζητήματα.

Πρώτο. Όσο αφορά τον απολογισμό ανέφερα ότι το οικονομικό συμμάζεμα του Δήμου που ισχυρίζεται η Δημοτική αρχή δεν είναι τεκμηριωμένο και περαιτέρω άσκησα κριτική για τις ευθύνες που έχει η ιδία και αφορούν: Την υποβάθμιση της καθημερινότητας του δημότη (καθαριότητα, παραλίες, πάρκα, δρόμοι κλπ). Την συμπεριφορά απέναντι στους δημότες σε θέματα που προκύπτουν (αυθαιρεσία, αυταρχισμός). Την οργάνωση του δήμου (δεν λειτουργεί γραφείο κίνησης και αποθήκη). Την ανυπαρξία πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης και την υποβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής (κλείσιμο ΚΑΠΗ και παιδικού Ευξεινούπολης). Την στήριξη της τοπικής αγοράς και την ανύπαρκτη πολιτική αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Την ισόνομη μεταχείριση των δημοτών σε χρεώσεις (αδικίες σε βάρος των πιο αδύναμων). Την αδράνεια της για την γενικότερη υποβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής (Κέντρο υγείας, αγροτικά ιατρεία) κ.α.

 

Δεύτερο. Για τις επιθέσεις λασπολογίας εναντίον μου οι οποίες για άλλη μια φορά κινούνται πέρα από τα όρια κάθε πολιτικής, ηθικής, και νομικής δεοντολογίας επιφυλάσσομαι να απαντήσω αν χρειαστεί στα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Προσωπικά και πολιτικά δεν με αγγίζουν γιατί ο κοινωνικός, επαγγελματικός και πολιτικός βίος του καθένα μας είναι γνωστός και δεν ανήκω σε κάποιους που ντρέπονται ή προσπαθούν να κρύψουν το παρελθόν τους.

 

Επίσης ενημερώνω τους δημότες, ότι τιμώντας την ψήφο τους, θα βρίσκομαι πάντα απέναντι στην φασίζουσα νοοτροπία της δημοτικής αρχής, των απειλών, των ύβρεων, της Γκεμπελικής λασπολογίας, της αλαζονείας της εξουσίας, της τρομοκράτησης και της ισοπέδωσης των αδύναμων, της λογικής του «αποφασίζουμε και διατάσουμε».

Νίκος Τσανής

Δημοτικός Σύμβουλος Αλμυρού

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …