• 8 Νοεμβρίου, 2015

Δήμητρα Ευξεινούπολης – Διαγόρας 1-1

Δήμητρα Ευξεινούπολης – Διαγόρας 1-1

Ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσει η Δήμητρα (και μάλιστα στην έδρα της) κόντρα στο Διαγόρα Στεφανοβικείου, έληξε τελικά ισόπαλο με 1-1, μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών των γηπεδούχων, οι οποίοι κυριάρχησαν των αντιπάλων τους.

Ειδικότερα μετά το πρώτο 20λεπτο του αγώνα, οι «πράσινοι» βρήκαν τα πατήματά τους στο χορτάρι και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, πιέζοντας τον Διαγόρα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 10, από μια στημένη φάση και κεφαλιά σχεδόν εξ επαφής.

Η ισοφάριση ήρθε σχετικά γρήγορα για τη Δήμητρα, στο 36’, μετά από ωραία, ομαδική επιθετική ενέργεια, σουτ του Ποζιόπουλου, απόκρουση και γκολ του Φιλατζικιώτη στην επαναφορά.

Ο προπονητής της Δήμητρας Κώστας Μπράτσος δηλώνει ότι, ανεξάρτητα από την άδικη απώλεια των 2 βαθμών, έμεινε ευχαριστημένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και την απόδοση των παικτών του.

 

Δήμητρα: Γκιούρκης, Νικηφοράκης, Ξηρομερήσιος, Επίσκοπος, Μπέης (46’ Βογιατζής), Θωμαΐδης, Φιλατζικιώτης, Παυλίδης, Ποζιόπουλος (78’ Παρίσης), Σιαμέτης (60’ Μαστακούλης), Μαντάρας.

 

 

“Χ”ΤΥΠΗΣΕ  ΔΟΚΑΡΙ… (1-1)

Οι εκτιμήσεις του αγώνα από τον Τζώρτζη Τσάτσο

Δεν κατάφερε η Δήμητρα να καταβάλει το φιλοξενούμενο Διαγόρα, στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση έμελλε να χαρίσει συγκινήσεις από το 2ο μόλις λεπτό, καθώς οι φιλοξενούμενοι απείλησαν άμεσα την εστία του Γκιούρκη, έπειτα όκεφαλιά του Γαλογαύρου που πέρασε άουτ.

Τελικά, οι πράσινοι δεν απέφυγαν την ..ψυχρολουσία! Στο 14′ και πάλι από εκτέλεση κόρνερ, ο Λουφόπουλος εκμεταλλεύτηκε τη στιγμιαία αδράνεια της άμυνας, σημειώνοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και με ορθολογική ανάπτυξη, αλλά και υπομονή στο παιχνίδι, έφταναν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 36′ χάθηκε το “τόπι”… Μια φανταστική σειρά από πάσες είχε αποδέκτη το Φιλατζικιώτη, που με δυνατό συρτό σουτ, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Βουραζέρη, γράφοντας το 1-1!

Οι Ευξεινουπολίτες, στην τελευταία χρονικά επίθεση του πρώτου μερους, ζήτησαν πέναλτι. Ο Χολέβας, σαφώς και βρήκε τη μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, όμως ο διαιτητής κ. Κούστας εκτίμησε ότι επρόκειτο για ακούσιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε το ίδιο σκηνικό. Ο Διαγόρας παραχώρησε πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρο αμυντικό προσανατολισμό, ώστε να “κλειδώσει” την ισοπαλία. Όπου όμως αποτύγχαναν οι αμυντικοί του Στεφανοβικείου, βοηθούσαν τα… δοκάρια!! Ο Μαντάρας (75′) στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, είδε να σταματά η προσπάθεια του στο δεξί δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Βουραζέρη.

Το τελικό 1-1, σαφώς και αφήνει μια πικρή επίγευση στους γηπεδούχους.

Μιας και βρισκόμαστε στην πρώτη μόλις  αγωνιστική του πρωταθλήματος, κάθε αξιολόγηση της αγωνιστικής εικόνας της Δήμητρας, θεωρώ ότι θα είναι άστοχη. Φυσικά, υπάρχουν εμφανή θετικά στοιχεία, όπως και αδυναμίες, αλλά είναι πολύ νωρίς για κάθε σοβαρή εκτίμηση.

Το μεγάλο τεστ αντοχής, καλείται να δώσει το συγκρότημα του Κώστα Μπράτσου, σε μόλις μια εβδομάδα στο “Αθ. Ραγάζος”, κόντρα στον πρωταθλητή Γυμναστικό.

Πλέον, η προσοχή όλων, στρέφεται στο “Classico”…

Τζώρτζης Τσάτσος


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…