• 28 Οκτωβρίου, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 24-10-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 24-10-2015

Στο «πόθεν έσχες»

πώς ξεχνούν

κάποια εκατομμύρια;

Να δούμε πώς θα κρύψουνε

και τα τριάντα αργύρια.

 

Το Ελληνικό παράδοξο στη σημερινή διακυβέρνηση: Μας διοικούν υπουργοί που έχουν -κατά κανόνα- εισοδήματα πάνω από το μέσο όρο της μνημονιακής μας φτώχειας, γαλουχημένοι όμως παιδιόθεν με τη λογική και της διαμαρτυρίες της μεταπολεμικής Αριστεράς, που πρέσβευε τον κρατισμό των πάντων και τις κολεκτίβες. Κι εύλογα αναρωτιέται κανείς: Πώς, αυτοί οι άνθρωποι, θα φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη, όταν έμαθαν να θεωρούν τον επιχειρηματία ταξικό τους εχθρό και ν’ αντιμετωπίζουν τη μεσαία τάξη σαν τον άχρηστο παρείσακτο της κοινωνίας; Αλλά και με ποια λογική θ’ απονείμουν κοινωνική δικαιοσύνη, όταν δηλώνουν μεν Αριστεροί, αλλά έχουν δεξιά -δεξιότατη- τσέπη; Και γενικότερα: Ποιος θα καταλάβει (από τους εθνοπατέρες και τις εθνομητέρες μας) τον πόνο του βιοπαλαιστή ή του μικρο-επαγγελματία, όταν οι μισοί και πλέον απ’ αυτούς ήταν και είναι ανεπάγγελτοι;

 

Η επικείμενη επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα είναι ακόμα ένα τράβηγμα από το αυτί και επαναφορά στην πραγματικότητα; Μπα… Η Γαλλία μας αγαπά κι εμείς ανταποδίδουμε με αμυντικές προμήθειες. Οι Γάλλοι θέλουν να μας πάρουν τα τρένα, ενδιαφέρονται για την ενέργεια, τα δίκτυα υποδομών, το νερό, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τους υδρογονάνθρακες. Έτσι στήνονται σήμερα οι διεθνείς φιλίες. Όχι στο τσάμπα, αλλά στο …σχεδόν τσάπα.

 

Έγκριτοι αρθρογράφοι ισχυρίζονται δήθεν ότι «η χώρα διαπραγματεύεται τα ασημικά της πεσμένη στα γόνατα. Πριν από λίγους μήνες της έδειχναν την πόρτα της εξόδου και τώρα της ζητούν να «σκοτώσει» την προίκα της. Και, φυσικά, θα το κάνει.» Άντε, καλέ… Η ιδέα σας είναι… Παλεύουμε για μια ποθούμενη ανάπτυξη, που μάλλον θ’ αρχίσει με το να ξανα-καλλιεργήσουμε …μαρούλια. Αλλά και για τις ποικιλίες, την ποιότητα και τις εξαγωγικές τιμές των μαρουλιών, μπορεί να παρέμβει και πάλι η τρόικα, που καραδοκεί, μη και διασαλευτεί η τάξη (των συμφερόντων της).

 

Ωστόσο, έχει σημασία ποιος διαπραγματεύεται για τα Ελληνικά συμφέροντα… Άλλο π.χ. να παζαρεύει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και άλλο οι για «πρώτη φορά Αριστερά». Μπορεί οι τωρινοί, φερ’ ειπείν, να καταφέρουν να κολλήσουν στις εξαγωγές μαρουλιών και τα …κρεμμυδάκια. Αυτά που θα τους περισσεύουν, εννοείται. Γιατί, τον κύριο όγκο παραγωγής τους θα τον χρειαστούν, για να τσιτσιρίσουν πρώτα εμάς -τους ιθαγενείς- με τα …κρεμμυδάκια.

 

Τρέμουν οι Κυβερνώντες τη μαζική εξέγερση των αγροτών, ως αντίδραση στο τσουνάμι που ετοιμάζεται να πλήξη το αγροτικό εισόδημα. Και διαρρέουν -μέσω του αρμόδιου Υπουργού- κάποιες …φιλόφρονες σκέψεις και σενάρια, όπως π.χ. η σταδιακή αύξηση του τριπλασιασμού εισφορών στον ΟΓΑ, σε βάθος διετίας ή τριετίες, τάχα… Δηλαδή; Υπολογίζουν, ότι σε δυο – τρία χρόνια οι αγρότες θα είναι πιο …πλούσιοι και θα μπορούν να πληρώνουν;

 

Έτσι όπως βλέπω πάντως, να οργανώνουν τη μαζική διαμαρτυρία τους οι αγρότες, προβλέπω Χριστούγεννα με …χιόνια στο καμπαναριό, αλλά και «χιονοστιβάδα» από τρακτέρ να αποκλείουν τις εθνικές οδούς.

 

Μου φαίνεται πως μόνο ο …πατριωτισμός γιατρών και νοσηλευτών κρατάει ακόμη μισο-όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κάθε μέρα και χειρότερα, από ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία. Το δικαίωμα στη ζωή, την περίθαλψη και στην Υγεία, σε λίγο θα ανήκει μόνο σ’ εκείνους που έχουν παχυλό πορτοφόλι, για να πληρώνουν εξ ιδίων, εκεί που το επίσημο κράτος και η κρίση τα έκανε όλα …μαντάρα. Θα έλεγα μάλιστα, πως όσο πιο χοντρά και μεγάλα είναι τα λόγια και οι υποσχέσεις των κρατούντων, που ακούμε, τόσο οι ελλείψεις και η σκληρή πραγματικότητα …εκδικούνται. Αλίμονό μας…

 

Ένα πολύ πιθανό σενάριο, που εξετάστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη, για κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, περιλαμβάνει 16% στα ιδιωτικά σχολεία, επειδή είναι οικογενειακή επιλογή, 6% στα φροντιστήρια (Ξένων Γλωσσών, Μέσης Εκπαίδευσης, Πανελληνίων Εξετάσεων κλπ), επειδή είναι ημιεπιλογή και 0% στους Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία, επειδή είναι «μονόδρομος» για πολλούς που τα παιδιά τους δεν έγιναν δεκτά στις αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες. Ακόμη κι αν εφαρμοστεί τελικά αυτή η πιο ήπια κλιμάκωση, το χαράτσι για τους φτωχούς γονείς (των φροντιστηρίων κυρίως) είναι χαράτσι και μια ακόμη σοβαρή επιβάρυνση στον ισχνό οικογενειακό κορβανά. Εκείνο που εξοργίζει πάντως, είναι ότι η …έμπνευση να μπει ΦΠΑ στην εκπαίδευση δεν είναι απαίτηση των δανειστών -όπως αποκάλυψε ο Μοσκοβισί- αλλά επιλογή της Ελληνικής Κυβέρνησης, που έτσι νόμιζε ότι θα χαρατσώσει τάχα κάποια …πλουτοκρατία. Οι ίδιοι πάντως που σήμερα κυβερνούν εξακολουθούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και προφανώς έχουν περισσότερα όβολα από μας, για να πληρώνουν τα δίδακτρα.

 

Αλλά ο καυγάς δεν γίνεται τόσο για τα ιδιωτικά σχολεία, προφανώς προνόμιο της μεσαίας και άνω τάξης. Γίνεται για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και τα αντίστοιχα προετοιμασίας των παιδιών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπου φοιτά το 95% και πλέον του μαθητικού πληθυσμού της χώρας. Αυτά δεν είναι παιδιά των οικονομικά προνομιούχων. Οι γονείς τους «ματώνουν» ήδη για να ανταποκριθούν σ’ αυτές τις εκτός δημόσιας παιδείας δαπάνες. Κι αν ρωτήσεις τους φροντιστές, το «φέσι» πάει ήδη …σύννεφο, γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Κι έρχονται σε δύσκολη θέση οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων. Γιατί δεν μπορείς να διώξεις ένα παιδί, μόνο και μόνο γιατί δεν πληρώνουν τα δίδακτρα οι γονείς του. Πότε θα καταλάβουν επιτέλους οι εθνοπατέρες μας, ότι η οικονομική κρίση τόσων ετών μας έχει «στεγνώσει» κι έχουμε γίνει όλοι -τουλάχιστον περιστασιακά- …μπατακτσήδες;

 

Κύριε Φίλη, εσείς που μιλάτε για …πενταροδεκάρες με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ξέρετε άραγε κάποιο παιδί που να έμαθε ξένη γλώσσα σε δημόσιο σχολείο;

 

Καταργούν, λέει, μέσω των συγχωνεύσεων των Ταμείων, τις επικουρικές συντάξεις… Γιατί δεν καταργούν -μια και καλή- τους ίδιους τους …συνταξιούχους, να ξενοιάσουμε άπαντες. Κι ας πλήρωσαν, επί πολλά χρόνια, ένα σκασμό εισφορές… Κι ας βγήκαν από νέοι στην αγορά εργασίας, με τους νόμους του κράτους να τους δίνουν «συμβόλαιο», για το πόσα χρόνια θα δουλεύουν, πόσα ένσημα πρέπει να συγκεντρώσουν και σε ποια ηλικία θα βγουν στη σύνταξη. Όταν αυτή η συμφωνία ολικά καταστρατηγείται, για να σωθεί -τάχα- η χώρα, ας προχωρήσουν σε μια πιο «γενναία» εθνοκάθαρση, εξαφανίζοντας τους ηλικιωμένους, χωρίς ντροπή και όνειδος…

 

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στους παγκόσμιους τελικούς του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs 2015», εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή ήπειρο ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ η εκπληκτική απόδοση των Ελλήνων φοιτητών επισφραγίσθηκε με τη βράβευση του Αθανασίου Πλεξίδα -μέλους της ομάδας- ως καλύτερου αγορητή του διαγωνισμού παγκοσμίως. Στους τελικούς, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ, η Ελληνική ομάδα πρώτα απέκλεισε την πρωταθλήτρια Αφρικής και, στη συνέχεια, αντιμετώπισε στον τελικό, ενώπιον τριών δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, την ομάδα του Πανεπιστημίου του Mississippi. Κρίμα μεγάλο, που αυτά τα λαμπρά μυαλά της νέας γενιάς των Ελλήνων, το πρώτο πράγμα ίσως που θα έχουν να αντιμετωπίσουν στη μετέπειτα καριέρα τους θα είναι η δαμόκλεια σπάθη της ανεργίας.

 

Συγκλονιστικά είναι τα επίσημα στοιχεία, που καταμαρτυρούν μια αύξηση 1.500% !!! για την πορνεία, στην Ελλάδα, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Φτωχές μητέρες που πρέπει να πάνε ψωμί στα παιδιά τους, άπορες φοιτήτριες που θέλουν να συνεχίσουν σπουδές, τοξικομανείς που θέλουν να εξασφαλίσουν τη δόση τους, μετανάστριες που λιμοκτονούν, είναι οι βασικότερες κατηγορίες γυναικών, που επιλέγουν να εκδίδονται επί χρήμασι, σ’ ένα μαύρο κύκλωμα, που δεν παρέχει κανενός είδους κάλυψη και υγειονομική προστασία, ούτε στις ίδιες ούτε στους πελάτες τους. Στους οίκους ανοχής, δηλωμένους ή κρυφούς, οι ταρίφες κάθε επίσκεψης έχουν πέσει πια στα 20 ευρώ, αλλά -αλίμονο- έστω και μια απ’ αυτές καθημερινά είναι ένα υποτυπώδες «μεροκάματο», για τις περισσότερες απ’ αυτές τις δυστυχισμένες. Η κατάσταση έχει εκταθεί τόσο πολύ, που λέγεται ότι έχει ξεφύγει ολωσδιόλου από τον έλεγχο των διωκτικών Αρχών, πολύ περισσότερο από τον έλεγχο των Υγειονομικών Αρχών.

 

Τέσσερα μικρά σκυλάκια, μικρούς ποιμενικούς, προσφέρουν δωρεάν, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, νεογνά της αδέσποτης σκυλίτσας που έχουν περιμαζέψει και συντηρούν. Γέννησε συνολικά εννιά, αλλά απέμειναν τα τέσσερα (πανέμορφα όλα τους και καλοταϊσμένα), που αδυνατούν οι ίδιοι να συντηρήσουν. Όποιος ενδιαφέρεται για ποιμενικούς, ας σπεύσει στο Κέντρο Υγείας.

 

Λόγω ακρίβειας του λαδιού, το γνωστό «βάλε λάδι κι έλα βράδυ» μετατρέπεται σε «βάλε βιτάμ κι έλα κοντά μ’».

 

«Όποιος καπετάνιος παρατεντώνει τα πανιά και δεν λασκάρει καθόλου, ανατρέπει το καράβι» (Ευριπίδης).

 

Λίγη υπομονή ή λήγει η υπομονή;

 

Η χώρα θα μείνει όρθια, γιατί έτσι κοιμάται καλύτερα.

 

«Τα θαύματα αρχίζουν να συμβαίνουν, όταν δίνεις στα όνειρά σου την ίδια ενέργεια που δίνεις και στους φόβους σου».

 

Γιορτάζει ο Πολιούχος μας τη Δευτέρα…. Χρόνια πολλά στις Δημητρούλες και στους Δημητράδες που γιορτάζουν. Και μην ξεχνάτε, ότι η πάνδημη συμμετοχή σας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι μόνο οφειλόμενος φόρος τιμής στους μαχητές του ’40, δεν είναι μόνο μια ευκαιρία εθνική ανάτασης για όλους μας, αλλά και μια πράξη αντίστασης ενάντια σε όσους απεργάζονται την κατάργηση των παρελάσεων. Καλά να περάσετε..


Σχετικά Άρθρα

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…
Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…