• 27 Οκτωβρίου, 2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 24/10/2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 24/10/2015

Με θέα στη λίμνη

Ετοιμοπαράδοτα τα πολυτελή διαμερίσματα και καταστήματα στο κέντρο του Αλμυρού, με θέα τη λίμνη… Ποια λίμνη; Αν στρίψετε σε μέρα βροχής από Βασιλέως Κωνσταντίνου στην Αργυροπούλου θα καταλάβετε… Μην το τολμήσετε με μηχανάκι ή ποδήλατο… γιατί και στις δυο περιπτώσεις η λίμνη θα αποκτήσει «παπάκι».

 

Αγιόπαιδα

Η Δήμητρα Ευξεινούπολης, σε καλή συνεργασία με την ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευξεινούπολη, μετά από την παραίνεση του πατέρα Γιαννιού, εκκλησιάστηκε με σημαντική συμμετοχή παικτών, την περασμένη Κυριακή. Αναμένονται και άλλες επισκέψεις στον οίκο του Θεού. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί προσευχήθηκαν, για να αρχίσει πλέον το πρωτάθλημα… και οι προσευχές έπιασαν… Όπως πάντοτε άλλωστε. Χρόνια Πολλά στη Δήμητρα για την ονομαστική της εορτή… πολλά γκολ…!!!

 

Μια σοβαρή λέξη

Η λέξη «όχι» είναι μια λέξη σοβαρή. Απόλυτη. Για κάποια πράγματα όμως, δεν υπάρχει δεύτερη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. ΟΧΙ στα ναρκωτικά. ΟΧΙ στο εμπόριο λευκής σαρκός. ΟΧΙ στην ενδο-οικογενειακή βία. ΟΧΙ στο bullying. ΟΧΙ στους πολέμους. ΟΧΙ στις εξαρτήσεις.

Ίδιας σοβαρότητας είναι και η λέξη «ναι». Καθορίζει τη ζωή μας και τις επιλογές μας το ίδιο. Όσο πρέπει να στηρίζουμε και να λέμε τα «όχι» μας, το ίδιο πρέπει να θυμόμαστε τέτοιες μέρες ότι πρέπει να στηρίζουμε και να προσέχουμε τα «ναι» μας. Ειδικά οι μικρότεροι και έφηβοι… προσοχή… με το «όχι» μπορεί να χάσετε μια ευκαιρία, αλλά με το λάθος «ναι» πιο αθόρυβα μπορεί κανείς να καταστρέψει τη ζωή του.

 

Αγέλες εν δράσει

Οι αγέλες των αδέσποτων στον Αλμυρό αυξάνονται. Οι οικογένειες που δεν μπορούν να συντηρήσουν τα οικόσιτα ζώα επίσης αυξήθηκαν και αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που εγκαταλείπουν την προσπάθεια της φροντίδας τους. Πρωτεύει η στήριξη των ανέργων και οικογενειών που χρειάζονται βοήθεια, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί κονδύλι για τη στείρωση τουλάχιστον των αδέσποτων. Η τήρηση της νομοθεσίας, επίσης είναι απαραίτητη, αφού η φιλοζωϊκή συνείδηση σταματάει στα κουταβάκια…

 

Τα καθαρά να φοβάστε

Τα καθαρά τρακτέρ να φοβάστε, κύριοι του Κοινοβουλίου… Τα λερωμένα δουλεύουν και παράγουν… Τα καθαρά ετοιμάζονται για εκδρομή… Τα ραντεβού δόθηκαν στην Εθνική και ψυχανεμίζομαι ότι οι τρόποι περιορισμού τους που σχεδιάζετε, θα αποτύχουν στην καταστολή, αλλά θα καταφέρουν την περαιτέρω κινητοποίηση και οργάνωση των δικαιωματικά διαμαρτυρόμενων αγροτών.

 

ΕΣΠΑ

Το νου σας… Τα νέα ΕΣΠΑ κυκλοφορούν και στις επιχειρήσεις που αντέχουν και προσπαθούν στη μεταποίηση, στους νέους επαγγελματίες και γενικότερα στους επιλέξιμους κλάδους στηρίζουν και βοηθούν σημαντικότατα… Ας μη χαθεί ευρώ από τον Αλμυρό μας, από τις υγιείς επιχειρήσεις μας. Επιδοτεί 10% επιπρόσθετα για όσους στηρίζουν την εργασία. Ετοιμάζουμε σχετικό ένθετο στο επόμενο φύλλο με λεπτομέρειες των προγραμμάτων… μην το χάσετε…

 

Μια μέρα νωρίτερα

Την επόμενη εβδομάδα η εφημερίδα του «Λαού» θα κυκλοφορήσει κατ’ εξαίρεση μια μέρα νωρίτερα …λόγω χαράς.

Μέχρι τότε, Βασίλη μου, …ασκήσεις θάρρους και οι δυο!

 

 


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…