• 20 Οκτωβρίου, 2015

Αμαλιάπολη: Οικοδομικός Συνεταιρισμός για πλοιάρχους – έκδοση 20-10-2015

Αμαλιάπολη: Οικοδομικός Συνεταιρισμός για πλοιάρχους – έκδοση 20-10-2015

Την ίδρυση ενός νέου παραθεριστικού οικισμού στην Αμαλιάπολη, για τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, προβλέπει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που ήδη εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας πρόσφατα.

Ο οικισμός, που η υλοποίησή του αναμένεται να δώσει ισχυρή προοπτική ανάπτυξη στο πανέμορφο θέρετρο του Αχιλλείου και της γύρω περιοχής, θα εκταθεί σε 122 στρέμματα στη θέση Χωραφιά και θα περιλαμβάνει118 κατοικίες καθώς και οικοδομήσιμα γήπεδα για την κατασκευή κοινωφελών και άλλων λειτουργιών, όπως ΥΜΤ ηλεκτρικής ενέργειας, πολιτιστική εγκατάσταση και εμπορικό κατάστημα καθημερινής εξυπηρέτησης.

Η μελέτη προβλέπει ακόμη τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου, με ελεύθερους χώρους πρασίνου, τη διαμόρφωση πλατείας, δρόμων, πεζοδρόμων, χώρων στάθμευσης, παιδικών χαρών, ανοιχτών χώρων αθλοπαιδιών.

Το ποσοστό των κοινόχρηστων – κοινωφελών χώρων θα ανέρχεται τουλάχιστον στο 50% της πολεοδομούμενης έκτασης, το οδικό δίκτυο δεν θα υπερβαίνει το 18% της πολεοδομούμενης έκτασης», ενώ προβλέπονται μεγάλες ανοιχτές επιφάνειες στάθμευσης πλησίον των κοινωφελών και ειδικών χρήσεων χώρων.

Ο μέσος συντελεστής δόμησης των οικοπέδων δεν θα υπερβαίνει το 0,3, ενώ η μέγιστη δομούμενη επιφάνεια / οικόπεδο για κατοικίες των μελών του ΠΟΣΠΕΝ δεν θα υπερβαίνει τα 120 τ.μ.

Η μελέτη προβλέπει τουλάχιστον 1 θέση στάθμευσης ανά κατοικία εντός του οικοπέδου. Σε ό,τι αφορά το δίκτυο ύδρευσης, σύμφωνα με τη σχετική βεβαίωση της ΔΕΥΑ Αλμυρού, δεν υφίσταται σήμερα δημοτικό δίκτυο που να φτάνει μέχρι την περιοχή του Συνεταιρισμού, ώστε να υπήρχε δυνατότητα τροφοδοσίας του νέου οικισμού ΠΟΣΠΕΝ από το δίκτυο ύδρευσης της Αμαλιάπολης.

Το δίκτυο αυτό, στην περίπτωση που κατασκευαστεί μέχρι τα όρια του νέου οικισμού, θα εξυπηρετήσει σημαντικά καλύπτοντας της ανάγκες ύδρευσης αυτού. Γι’ αυτό το λόγο, ο Συνεταιρισμός θα υλοποιήσει εσωτερικά του οικισμού και μέχρι το όριό του την κατασκευή του αγωγού μελλοντικής σύνδεσης με την Αμαλιάπολη.

Το ίδιοι ισχύει και για την αποχέτευση των ομβρίων υδάτων, η απορροή των οποίων θα γίνεται αρχικά με δίκτυο ανοιχτών τάφρων ορθογωνικής ή τραπεζοειδής διατομής, στη συνέχεια με φρεάτια υδροσυλλογής, έπειτα τα όμβρια θα παροχετεύονται σε συλλεκτήριους σωληνωτούς αγωγούς για να καταλήξουν στους από δέκτες που είναι τα παρακείμενα ρέματα ανατολικά και δυτικά του οικισμού.

Σχετικά με τα στερεά απορρίμματα που παράγονται κατά τη λειτουργία του οικισμού είναι απορρίμματα αστικού τύπου και η αποκομιδή τους θα γίνεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…