- 15 Οκτωβρίου, 2015
Η Κολοκυθόπιτα της Γιάννας Ζουμπουρλή – Ράπτη
Στα πλαίσια της συγκέντρωσης τοπικών εδεσμάτων, γλυκών και αλμυρών δημοσιεύουμε τη συνταγή της Γιάννας Ζουμπουρλή – Ράπτη. Θυμίζουμε ότι κάποιες από τις συνταγές θα χρησιμοποιηθούν σε έντυπο για την ντόπια κουζίνα.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθι κίτρινο, 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (περισσότερο το λευκό), 1 κούπα κεφαλογραβιέρα, φέτα 300γρ. τριμμένη με το χέρι, αλάτι (λίγο), πιπέρι άσπρο, 2 κουταλιές τραχανά, λίγο ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ταψί μας τοποθετούμε 2 φύλλα (δεν ξεχνάμε να τα αλείφουμε με λάδι) για βάση και συνεχίζουμε με γέμιση, 2 φυλλα, πάλι γέμιση, δύο φύλλα, και τέλος γέμιση και 2 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα. Αλείφουμε με λάδι και νερό. «Κεντάμε» το φύλλο στις γωνίες, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
Περιμένουμε και την χορτόπιτα κυρία μου… Υπέροχη! Και να φανταστώ ότι συνοδεύονται και τα δυο με κόκκινο κρασάκι! 😉