- 15 Οκτωβρίου, 2015
Ζουμπουρλή – Μπιρμπίλη Αναστασία: Κουλουράκια νηστίσιμα με μαρμελάδα και κουβερτούρα
Στα πλαίσια της συγκέντρωσης τοπικών εδεσμάτων, γλυκών και Αλμυρών δημοσιεύουμε τη συνταγή της Αναστασίας Ζουμπουρλή – Μπιρμπίλη.Θυμίζουμε ότι κάποιες από τις συνταγές θα χρησιμοποιηθούν σε έντυπο για την ντόπια κουζίνα.
ΥΛΙΚΑ
1 Αλεύρι Αλλατίνη, ίσως πάρει λίγο παραπάνω, 1 βιτάμ, 2 κούπες, καλαμποκέλαιο, 2 κούπες ζάχαρη, 2 βανίλιες, 1 μπέϊκιν, μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, λίγο κονιάκ, 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού σόδα την οποία διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού. Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή, χωρίς να τη «δουλέψουμε» πολύ, θέλουμε μόνο να σμίξουν τα υλικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ καλά. Μετά προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα, τις βανίλιες το κονιάκ. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την τοποθετούμε μέσα σε λεκάνη, ρίχνουμε το χυμό με τη σόδα και μετά το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν. Ψήνουμε στους 180ο C. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα κουλουράκια μέχρι την μέση. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε αντι-κολλητική επιφάνεια. Καλή όρεξη!