• 15 Οκτωβρίου, 2015

Ζουμπουρλή – Μπιρμπίλη Αναστασία: Κουλουράκια νηστίσιμα με μαρμελάδα και κουβερτούρα

Ζουμπουρλή – Μπιρμπίλη Αναστασία: Κουλουράκια νηστίσιμα με μαρμελάδα και κουβερτούρα

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης τοπικών εδεσμάτων, γλυκών και Αλμυρών δημοσιεύουμε τη συνταγή της Αναστασίας Ζουμπουρλή – Μπιρμπίλη.Θυμίζουμε ότι κάποιες από τις συνταγές θα χρησιμοποιηθούν σε έντυπο για την ντόπια κουζίνα.

ΥΛΙΚΑ

1 Αλεύρι Αλλατίνη, ίσως πάρει λίγο παραπάνω, 1 βιτάμ, 2 κούπες, καλαμποκέλαιο, 2 κούπες ζάχαρη, 2 βανίλιες, 1 μπέϊκιν, μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, λίγο κονιάκ, 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού σόδα την οποία διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού. Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή, χωρίς να τη «δουλέψουμε» πολύ, θέλουμε μόνο να σμίξουν τα υλικά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ καλά. Μετά προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα, τις βανίλιες το κονιάκ. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την τοποθετούμε μέσα σε λεκάνη, ρίχνουμε το χυμό με τη σόδα και μετά το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν. Ψήνουμε στους 180ο C. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα κουλουράκια μέχρι την μέση. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε αντι-κολλητική επιφάνεια. Καλή όρεξη!


Σχετικά Άρθρα

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Πρώτη ημέρα της δράσης  «High School Open Days» στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Πρώτη ημέρα της δράσης  «High School Open Days» στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, εγκαινίασε το πρωί τον θεσμό…
Ψήφισμα Σ. Αγχιαλιτών Αθήνας για τον Γιώργο Διονυσίου – “Σημαντική η πολιτιστική παρακαταθήκη του”

Ψήφισμα Σ. Αγχιαλιτών Αθήνας για τον Γιώργο Διονυσίου – “Σημαντική η πολιτιστική παρακαταθήκη του”

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΓΧΙΑΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου…
Μήνυμα της ΔΕΥΑΑΛ για τις διακοπές νερού

Μήνυμα της ΔΕΥΑΑΛ για τις διακοπές νερού

Η ΔΕΥΑΑΛ απολογείται στους δημότες του Αλμυρού και επικαλείται την κατανόηση των καταναλωτών για την απροειδοποίητη διακοπή…