• 15 Οκτωβρίου, 2015

Η Κολοκυθόπιτα της Γιάννας Ζουμπουρλή – Ράπτη

Η Κολοκυθόπιτα της Γιάννας Ζουμπουρλή – Ράπτη

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης τοπικών εδεσμάτων, γλυκών και αλμυρών δημοσιεύουμε τη συνταγή της Γιάννας Ζουμπουρλή – Ράπτη. Θυμίζουμε ότι κάποιες από τις συνταγές θα χρησιμοποιηθούν σε έντυπο για την ντόπια κουζίνα.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκύθι κίτρινο, 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (περισσότερο το λευκό), 1 κούπα κεφαλογραβιέρα, φέτα 300γρ. τριμμένη με το χέρι, αλάτι (λίγο), πιπέρι άσπρο, 2 κουταλιές τραχανά, λίγο ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο ταψί μας τοποθετούμε 2 φύλλα (δεν ξεχνάμε να τα αλείφουμε με λάδι) για βάση και συνεχίζουμε με γέμιση, 2 φυλλα, πάλι γέμιση, δύο φύλλα, και τέλος γέμιση και 2 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα. Αλείφουμε με λάδι και νερό. «Κεντάμε» το φύλλο στις γωνίες, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.

 

Περιμένουμε και την χορτόπιτα κυρία μου… Υπέροχη! Και να φανταστώ ότι συνοδεύονται και τα δυο με κόκκινο κρασάκι! 😉


Σχετικά Άρθρα

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…
Ο Περιφερειάρχης κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

Ο Περιφερειάρχης κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

Δημ. Κουρέτας: «Η Θεσσαλία τιμά τον Αλ. Παπαδιαμάντη, την ιστορία και την κληρονομιά της» Σπουδαίοι άνθρωποι…