• 15 Οκτωβρίου, 2015

Η Κολοκυθόπιτα της Γιάννας Ζουμπουρλή – Ράπτη

Η Κολοκυθόπιτα της Γιάννας Ζουμπουρλή – Ράπτη

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης τοπικών εδεσμάτων, γλυκών και αλμυρών δημοσιεύουμε τη συνταγή της Γιάννας Ζουμπουρλή – Ράπτη. Θυμίζουμε ότι κάποιες από τις συνταγές θα χρησιμοποιηθούν σε έντυπο για την ντόπια κουζίνα.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκύθι κίτρινο, 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (περισσότερο το λευκό), 1 κούπα κεφαλογραβιέρα, φέτα 300γρ. τριμμένη με το χέρι, αλάτι (λίγο), πιπέρι άσπρο, 2 κουταλιές τραχανά, λίγο ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο ταψί μας τοποθετούμε 2 φύλλα (δεν ξεχνάμε να τα αλείφουμε με λάδι) για βάση και συνεχίζουμε με γέμιση, 2 φυλλα, πάλι γέμιση, δύο φύλλα, και τέλος γέμιση και 2 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα. Αλείφουμε με λάδι και νερό. «Κεντάμε» το φύλλο στις γωνίες, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.

 

Περιμένουμε και την χορτόπιτα κυρία μου… Υπέροχη! Και να φανταστώ ότι συνοδεύονται και τα δυο με κόκκινο κρασάκι! 😉


Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση με την εμπορική ακόλουθο της Τουρκίας είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Συνάντηση με την εμπορική ακόλουθο της Τουρκίας είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Με την Εμπορική Ακόλουθο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας Dr. Iren Gulcan συναντήθηκε το πρωί της…
Στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Τη Γενική του Συνέλευση πραγματοποίησε την Παρασκευή 4 Απριλίου στις Βρυξέλλες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής…
Μια ιστορία με μέλλον: Το Συνέδριο του Περιφερειακού Τύπου στα Χανιά, εφαλτήριο για την επόμενη μέρα

Μια ιστορία με μέλλον: Το Συνέδριο του Περιφερειακού Τύπου στα Χανιά, εφαλτήριο για την επόμενη μέρα

Τα πεδία εφαρμογής και οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης στη δημοσιογραφία, η ενίσχυση των περιφερειακών εφημερίδων…