• 15 Οκτωβρίου, 2015

Ζουμπουρλή – Μπιρμπίλη Αναστασία: Κουλουράκια νηστίσιμα με μαρμελάδα και κουβερτούρα

Ζουμπουρλή – Μπιρμπίλη Αναστασία: Κουλουράκια νηστίσιμα με μαρμελάδα και κουβερτούρα

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης τοπικών εδεσμάτων, γλυκών και Αλμυρών δημοσιεύουμε τη συνταγή της Αναστασίας Ζουμπουρλή – Μπιρμπίλη.Θυμίζουμε ότι κάποιες από τις συνταγές θα χρησιμοποιηθούν σε έντυπο για την ντόπια κουζίνα.

ΥΛΙΚΑ

1 Αλεύρι Αλλατίνη, ίσως πάρει λίγο παραπάνω, 1 βιτάμ, 2 κούπες, καλαμποκέλαιο, 2 κούπες ζάχαρη, 2 βανίλιες, 1 μπέϊκιν, μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, λίγο κονιάκ, 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού σόδα την οποία διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού. Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή, χωρίς να τη «δουλέψουμε» πολύ, θέλουμε μόνο να σμίξουν τα υλικά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ καλά. Μετά προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα, τις βανίλιες το κονιάκ. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την τοποθετούμε μέσα σε λεκάνη, ρίχνουμε το χυμό με τη σόδα και μετά το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν. Ψήνουμε στους 180ο C. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα κουλουράκια μέχρι την μέση. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε αντι-κολλητική επιφάνεια. Καλή όρεξη!


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…
Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…