• 9 Οκτωβρίου, 2015

2Η ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ – ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ

2Η ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ – ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ

Τη Δευτέρα 5-10-2015 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού οι δράσεις σχετικά με τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό του Ειδικού Σχολείου (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αλμυρού, καθώς και γονείς των δύο σχολείων.

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα.  Ο Πιερ ντε Κουμπερτέν, ο οποίος αναβίωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες, θεωρούσε ότι η ευγενής άμιλλα προάγει τη σωστή κρίση και την καλή διαγωγή και τόνιζε ιδιαίτερα τη σημασία του “ευ αγωνίζεσθαι”.

Ο απώτερος σκοπός των εκδηλώσεων είναι η επαφή με τα Ολυμπιακά ιδεώδη τα οποία αναφέρονται σε αρχές και αξίες όπως η ευγενής άμιλλα ( ευ αγωνίζεσθαι) , η ισότητα, η αλληλεγγύη, η συναδέλφωση και η ειρήνη. Με αυτές τις αξίες ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός εμπλούτισε τον αθλητισμό και τον προήγαγε σε μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος, εξευγενισμού και σύσφιξης των ανθρώπινων σχέσεων.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και οι μαθητές συμμετείχαν στο γιορτασμό της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με τις παρακάτω δράσεις:

  1. Παρουσίαση – Ομιλία με θέμα: «Ολυμπιακοί αγώνες». (Τσιλιού – Μελέτη Αποστολία)
  2. Προβολή video, σχετικών με τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες.
  3. Δημιουργία αφισών από τους μαθητές σχετικών με τους Ολυμπιακούς αγώνες.
  1. Πραγματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων στο Στάδιο Αλμυρού, στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αλμυρού.

Στο Στάδιο Αλμυρού οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παρέλαση τμημάτων των δυο σχολείων (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και 3ου Δημοτικού) και την είσοδο της Ολυμπιακής σημαίας. Στη συνέχεια διαβάστηκε ο όρκος των Ολυμπιακών αγώνων. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Δ/ντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού κ. Μυλωνάς Γεώργιος.

Οι μαθητές συμμετείχαν στα παρακάτω παιχνίδια:

Α΄ Τάξη: Αν όλα τα παιδιά της Γης.

Β΄ Τάξη: Τρέχουμε για την Ειρήνη.

Γ΄ Τάξη: Μαθαίνουμε τα αθλήματα.

Δ΄ Τάξη: Ειρήνη – Φιλία – Αγάπη- Ευ Αγωνίζεσθαι

Ε΄ Τάξη: Αγώνας δρόμου για άτομα με προβλήματα όρασης.

ΣΤ΄ Τάξη: Σκυταλοδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες των μεγάλων τάξεων (Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄) αγωνίστηκαν στον δρόμο των 50 μ., ενώ τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στο μήκος και στο ακόντιο. Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε αγώνα τιμήθηκαν με στεφάνι ελιάς.

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…