• 30 Σεπτεμβρίου, 2015

Έναρξη της εκπαιδευτικής – μουσικής χρονιάς του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού και των Χορωδιακών τμημάτων

Έναρξη της εκπαιδευτικής – μουσικής χρονιάς του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού και των Χορωδιακών τμημάτων

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11.30π.μ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού (παλαιό γυμνάσιο), ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα καλλιτεχνική-μουσική χρονιά παρουσία του Καλ/χνικού Διευθυντή κ. Ι. Γράμψα, των Καθηγητών, καθώς και των σπουδαστών, γονέων αλλά και των νέων υποψήφιων μουσικών.

Η επίσημη έναρξη των μαθημάτων θα είναι η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, ενώ εγγραφές θα γίνονται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πληροφορίες κατά τις πρωινές ώρες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παίρνουν στο τηλ. 2422-0-29274 και τις απογευματινές στο τηλ. 2422-0- 22502.

 

Με συνέπεια και προσφορά στον πολιτισμό και την τέχνη, το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού, συνεχίζει και φέτος με την ακούραστη δουλειά του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και την στήριξη των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας του καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού το σημαντικό του έργο στην επιμόρφωση, εκπαίδευση και προετοιμασία των νέων μουσικών.

 

Είναι αναγνωρισμένο από το κράτος παρέχοντας αναγνωρισμένους   τίτλους σπουδών προετοιμάζοντας τις νεότερες γενιές μουσικών σε όλα τα επίπεδα, πάντα από καθηγητές με πολυετή εμπειρία και προσωπική ενεργή δράση. Πιο συγκεκριμένα, τα τμήματα που λειτουργούν είναι:

  • Πιάνου
  • Βιολιού
  • Κιθάρας
  • Ανωτέρων Θεωρητικών & Θεωρητικών
  • Προετοιμασία σε Α.Ε.Ι ( Τμήματα Μουσικολογίας)
  • Μουσικής Προπαιδείας
  • Ηλεκτρικού Αρμονίου
  • Ηλεκτροακουστικής κιθάρας & Μπάσου
  • Μπουζουκιού
  • Μοντέρνων κρουστών – ντραμς
  • Έντεχνου Ελαφρού Ελληνικού & ξένου τραγουδιού
  • Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας με δωρεάν συμμετοχή

 

Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα γνωριμίας με τα όργανα των νέων υποψήφιων αναποφάσιστων σπουδαστών, συμμετοχή σε μουσικά σύνολα, συναυλίες, σεμινάρια και εξετάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Από όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Καλ/χνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, ευχές για μία δημιουργική μουσική χρονιά.

 

 

Την επόμενη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 7.30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού κέντρου Αλμυρού, θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός των Χορωδιακών τμημάτων Ενηλίκων του Δήμου Αλμυρού, της Τετράφωνης Μικτής Χορωδίας Αλμυρού καθώς και της Χορωδίας ΚΑΠΗ.

Στον αγιασμό, μπορούν να παραβρεθούν και οι νέοι υποψήφιοι των τμημάτων καθώς μετά το πέρας , θα είναι δυνατόν να ακολουθήσει ακρόαση από την Μαέστρο κ. Μαριάννα Σαμαρτζή.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Κ. Εσερίδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Μαρία Σταυραντώνη, ο Προϊστάμενος των Χορωδιών κ. Γεώργιος Μπουκουβάλας καθώς και η Μαέστρος κ. Μαριάννα Σαμαρτζή, εύχονται σε όλους καλή Χορωδιακή χρονιά.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…