• 29 Σεπτεμβρίου, 2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 26/9/2015

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 26/9/2015

Να το γράψω… να μη το γράψω…

Παίζω την κολοκυθιά τις τελευταίες μέρες… αφού τουλάχιστον για τα δικά μου κριτήρια… συμπαθείς μεν… γκαφατζήδες δε, έκαναν ατόπημα σε σχόλιο. Είναι από αυτά που θες να κάνεις καλό και τελικά κάνεις κακό… Για «Πίτσες και κόκα κόλες…» έλεγε το σχόλιο –έτσι ξεκινούσε- και εγώ ξεστρίφτηκα να γελάω (όπως έλεγε και η γιαγιά) ενθυμούμενη το ανέκδοτο με τα στρουμφάκια. Δεν το ξέρετε; Είναι αυτό που ρωτάει «Τι είπε η Στρουμφίτα όταν είδε τα υπόλοιπα στρουμφάκια να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι δίπλα από το Στρουμφοχωριό;». Η απάντηση από κοντά, μας διαβάζουν και ιερωμένοι!

 

Κορυφαίο σχόλιο

Άλλα λέει η κοινωνία κερία μου στους δρόμους…, άλλα «λέει» η κάλπη. Μα πως γίνεται αυτό;

Αυτή ήταν η ερώτησή μου σε φίλο, ο οποίος με μια σχετική ευκολία μου απάντησε.

  • Γίνεται… Γιατί η νέα κυβέρνηση εκλέχθηκε ακριβώς γιατί ο κόσμος ΔΕΝ ψήφισε. Αφού δεν ήθελε ούτε αυτούς που είχαν κυβερνήσει, ούτε όσους θα έμπαιναν στην Βουλή, απείχε πανηγυρικά.

Ναι αλλά, εσύ κυρά μου, που γκρινιάζεις καθημερινά και δεν ψήφισες, δεν συμμετείχες από θέση εκλόγιμη ή ψηφοφόρου, πώς θες να αλλάξουν τα πράγματα… με την αρνητική σου σκέψη; Με το κουτσομπολιό; Από την πολυθρόνα; Η το facebook?

 

Λουκουμάκι για τον πόνο του άλλου

Πάντως, πολλοί δεν μπορούμε να καταπιούμε ακόμη το αποτέλεσμα. Φίλος Συριζαίος, μου είπε: Καταλαβαίνω, γι’ αυτό κερνάω λουκουμάκια από την Κυριακή για τον πόνο του άλλου…

Όσο για τους Συριζαίους… τους αναγνωρίζεις από μακριά… πετάνεεε. Πώς έλεγε η διαφήμιση με τη σερβιέτα; «Όταν φοράω always, περπατάω και πετάω.»

 

Παρομοίως

Αλλεργία με πιάνει για όσους διαμαρτύρονται για την πόλη μας, τον Αλμυρό μας, αλλά δεν ενεργούν. Βλέπω π.χ. εκδηλώσεις σημαντικές, είτε με εξαίρετους καλλιτέχνες, είτε ενημερωτικές ημερίδες με επιστήμονες, που πηγαίνουν άκλαφτες… Και οι διοργανωτές κατηγορούν τους Αλμυριώτες… «Δεν στηρίζει ο Αλμυρός» Λένε. Ναι, αλλά εσύ που το λες αυτό, πήγες στην εκδήλωση του άλλου συλλόγου; Στήριξες κάποιον πολιτιστικό, να περάσεις έστω για 10 λεπτά να δώσεις το παρόν; Αλλά και εσύ που γκρινιάζεις «δεν γίνεται τίποτε αξιόλογο στον Αλμυρό», γιατί δεν ήσουν εκεί σε καμία από τις εκδηλώσεις; Μήπως παρακολουθείς από Παβαρότι και πάνω;

Διαφωνώ. Γίνονται «πράγματα» στον Αλμυρό. Και εκδηλώσεις και ημερίδες… Όποιος διαφωνεί να τον στέλνετε σ’ εμένα, ή να επισκέπτεται το e-almyros.gr στην κατηγορία Εκδηλώσεις και να ξεστραβώνεται.

 

Η Ζωή μου όλη…

Η ζωή μου όλη… είν’ ένα τσιγάρο.. .λέει το τραγούδι… Εμείς στη Ζωίτσα, τη φλύαρη, την επιθετο-στοιβιάρα, θα αφιερώσουμε το τραγούδι με λίγο αλλαγμένο στίχο.

Η ζωή μου όλη είναι να μαλώνω
στη Βουλή θα μείνω και σας το δηλώνω
κι όταν έρθει ο Βούτσης, κέρασμα στον Πάνο,
όταν έρθει η ώρα θα τόνε τρακάρω.

 

Και μπορεί την τελευταία φορά τα πράγματα να ήταν …ρόδινα, όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρέδωσε στη Ζωή με μια ανθοδέσμη, τώρα όλα αλλάζουν και θα είναι, μάλλον, ως εξής:

 

κων1 κων

 

Φρρρ… Φρρ…

Τώρα τελευταία σφυρίζουν τα αυτιά μου… Ή κάτι έχω… ή η δημοτική αστυνομία έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τη δουλειά της. Ο Δήμαρχος είναι αποφασισμένος. Το κέντρο θα καθαρίσει από παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Επίσης, είναι αποφασισμένος ότι δεν θα σβήσει καμία κλήση… κανενός. Τώρα, όσοι δεν έχετε καταλάβει και θέλετε να αναμετρηθείτε με το πείσμα του Δημάρχου… Βοήθειά σας!

 

IMG_3169


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 20…
Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…