• 22 Σεπτεμβρίου, 2015

Μετρήσεις στις κεραίες τηλεφωνίας μετά από πρωτοβουλία του Δήμου – έκδοση 19-9-2015

Μετρήσεις στις κεραίες τηλεφωνίας μετά από πρωτοβουλία του Δήμου – έκδοση 19-9-2015

Μετά από καταγγελίες και συλλογή υπογραφών δημοτών, σχετικά με τις κεραίες που είναι τοποθετημένες στο κέντρο του Αλμυρού, η Δημοτική Αρχή, προχώρησε σε επικοινωνία με την Ελληνική Επιτροπή Ενέργειας, με σκοπό να μετρηθούν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Όπως μας εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Άρης Καραγιώργος, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) είναι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για τον έλεγχο, τη ρύθμιση και την εποπτεία του τομέα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιολογικής, πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας. Είναι τεχνολογικός φορέας, έχει χαρακτήρα Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και απολαμβάνει πλήρους διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας. Υπάγεται στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και εποπτεύεται από αυτόν. Αποστολή της είναι η προστασία του πληθυσμού, των εργαζομένων και του περιβάλλοντος από τις ιοντίζουσες και τις τεχνητά παραγόμενες μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες (περισσότερα και όλες οι μετρήσεις –και της περιοχής μας- όλων των ετών στην ιστοσελίδα http://eeae.gr/).

Την περασμένη Πέμπτη, κλιμάκιο της Ε.Ε.Α.Ε. μαζί με τον Αντιδήμαρχο, επισκέφθηκαν χώρους και σπίτια γύρω από τις κεραίες και πραγματοποίησαν μετρήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον Παιδικό Σταθμό Αλμυρού, που είναι και το κοντινότερο σχολείο στις κεραίες. Σε όλες τις μετρήσεις έχουμε τις ελάχιστες ενδείξεις, πολύ πιο κάτω από τα επιτρεπτά όρια που δίνει η Ελληνική νομοθεσία, η οποία αξίζει να αναφέρουμε είναι και αυστηρότερη της Ευρωπαϊκής. Αναλυτικά τα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν αρχικά στον Δήμο και έπειτα στα ΜΜΕ, το επόμενο διάστημα.

«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», δηλώνει ο Άρης Καραγιώργος και συνεχίζει, «προτιθέμεθα να τοποθετήσουμε σε συνεργασία με την ΕΕΑΕ δέκτη – μετρητή 24ωρης παρακολούθησης, τις μετρήσεις του οποίου μπορούν να παρακολουθούν και οι πολίτες από την επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής.»

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …