• 13 Σεπτεμβρίου, 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζουμε Σελίδα, τελειώνουμε με το παλιό!!! – έκδοση 12-9-2015

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζουμε Σελίδα, τελειώνουμε με το παλιό!!! – έκδοση 12-9-2015

Δελτίο Τύπου

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, πάλεψε από την αρχή της ύπαρξης του για το συμφέρον της κοινωνίας στο σύνολο της. Θέλησε να κυβερνήσει και δεν δείλιασε μπροστά στις ευθήνες που προκύπτουν από την πενταετία της λιτότητας που επέβαλαν τα μνημόνια. Ως αριστερό κόμμα επίσης διαφοροποιήθηκε από τη γνώριμη στάση των υπολοίπων που αυτοαποκαλούνται αριστερά κόμματα, όπου μπροστά στις ευθύνες στέκονται απέναντι. Δεν περιορίστηκε μόνο στις εγχώριες συγκρούσεις με το παλιό κατεστημένο αλλά διαμόρφωσε μια ευρωπαϊκή πολιτική κουλτούρα, ένα ευρωπαϊκά προσανατολισμένο κόμμα που συγκρούστηκε με τα τεράστια συμφέροντα και τους μηχανισμούς της νεοφιλολεύθερης φιλοσοφίας στην Ευρώπη. Από τα παραπάνω, και όχι μόνο, εγείρουνται πολλά ερωτήματα μεταξύ του παλιού-φθαρμένου σε σχέση με το νέο-προοδευτικό.

Ένα όμως είναι το βασικό ερώτημα σ’ αυτές τις εκλογές: με τη διαπλοκή και τη διαφθορά ή με την Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας;;;

Απέναντι από τη διαπλοκή, τη δαφθορά, το κράτος του κομματισμού και της ταξικής αδικίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιτάξει την ισότιμη διαχείριση του επενδυτικού πακέτου Γιούνκερ, την ανασυγκρότηση του κράτους και των δομών του, τις τομές στη Δικαιοσύνη, την παιδεία και το πολιτικό σύστημα, την παραγωγική ανασυγκρότηση με στόχο την κάλυψη πρώτα απ’ όλα των δικών της αναγκών ως χώρα, με κοινωνικές πολιτικές για τους οικονομικά ασθενέστερους και τους περιθωριοποιημένους, και τέλος να συμπράξει ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» με το λαό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε λοιπόν τη συναίβει τους επτά (7) μήνες διακυβέρνησης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε για την ανατροπή της λιτότητας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό όπου ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων στην Ε.Ε επέβαλε ένα δύσκολο συμβιβασμό, μια δύσκολη και επίπονη συμφωνία. Παρόλες τις δυσκολίες, η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ανατράπηκε εκ των «έσω», από την «αριστερά»!!!

Όμως και στη συμφωνία αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε αρκετά, που κανείς στο παρελθόν από τα παλιά κόμματα εξουσίας δεν τόμλησε να φέρει προς συζήτηση, όπως: να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία με ένα επενδυτικό πακέτο 35 δις ευρώ, η συμφωνία να διέπετε από το ευρωπαϊκό δίκαιο και όχι από το απαχθές αγγλικό, μερικές από τις ιδιωτικοποιήσεις που θα γίνουν να υπάρχει συμμετοχή σε μεγάλο ποσοστο του δημοσίου ενώ αρκετές μετατέθηκαν για το μέλλον όπου η ελληνική οικονομία θα κατέχει καλύτερη διαπραγματευτική θέση, άνοιξε η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με κυρίαρχο θέμα την έλλειψη δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων, και τέλος κατάφερε να έχει ρητή δέσμευση για διαπραγμάτευση με στόχο την απομείωση του χρέους.

Μπροστά λοιπόν στη μοναδική πρόκληση για το μέλλον της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική επιλογή για τη διακυβέρνηση του αύριο!!!

Ξεμπερδεύουμε λοιπόν με το παλιό, κερδίζουμε το ΑΥΡΙΟ!!!

ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΥΡΟΥ


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…