• 5 Σεπτεμβρίου, 2015

Η επιστολή Εσερίδη προς Μεϊμαράκη

Η επιστολή Εσερίδη προς Μεϊμαράκη

Δημοσιεύουμε την επιστολή που παρέδωσε ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά τη σημερινή του επίσκεψη -Σάββατο 5-9-2015- στον Αλμυρό.

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα πρωτίστως να σας ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία στο δύσκολο αυτό αγώνα τον οποίο έχετε ξεκινήσει.

Η χώρα μας βιώνει μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία όμως συνδυάζεται και με κρίση ηθών και αξιών. Ο Έλληνας καλείται να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας του, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα. Είμαι βέβαιος όμως ότι θα λάβει τη σωστή απόφαση, ώστε να βγει ο τόπος μας από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Ως Δήμαρχος Αλμυρού εκφράζω την ειλικρινή και αμέριστη συμπαράστασή μου προς το πρόσωπό σας. Πιστεύω πως διαθέτετε όλες εκείνες τις ικανότητες, οι οποίες θα σας δώσουν την εναρκτήρια δύναμη για να μπορέσετε να βγείτε μπροστά και να οδηγήσετε τη χώρα μας σ’ ένα νέο μέλλον πιο ελπιδοφόρο.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να θέσω επί τάπητος τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Αλμυρού, ο οποίος αποτελεί τον 4ο μεγαλύτερο Δήμο σε όλη την Ελλάδα με 146 χιλιόμετρα διάμετρο. Περιλαμβάνει 124 χιλιόμετρα θαλάσσιου μετώπου και 1400 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας. Εκτείνεται από τη Γλύφα μέχρι τη Χιλιαδού.

Η μείωση χρηματοδότησης από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους έχει δημιουργήσει μια αρκετά δύσκολη κατάσταση όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Έργα τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ βρίσκονται στον αέρα με τον κίνδυνο απένταξης σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν εντός συγκεκριμένων προθεσμιών.

Επιπλέον ο Δήμος διαθέτει έναν παμπάλαιο στόλο απορριμματοφόρων, του οποίου η επισκευή και συντήρηση στα συνεργεία κοστίζει 250.000€ το χρόνο. Σε καθημερινή βάση η υπηρεσία καθαριότητας με το υπάρχον προσωπικό, το οποίο δυστυχώς είναι ελιππές , δίνει αγώνα δρόμου για να διατηρεί τις Δημοτικές αλλά και Τοπικές Κοινότητες καθαρές.

Η περιοχή μας είναι κατά κύριο λόγο αγροτικοκτηνοτροφική και για το λόγο αυτό βασικό μέλημά μας αποτελεί η αγροτική οδοποιία, η οποία θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση των κατοίκων στην εργασία τους . Τα υπάρχοντα  μηχανήματα που διαθέτει ο στόλος του Δήμου λόγω της παλαιότητάς τους αλλά και της μη επάρκειάς τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη συντήρηση καθώς και στην επισκευή της αγροτικής οδοποιίας.

Οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού ορισμένου χρόνου όλων των ειδικοτήτων δίνουν απλώς μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα και δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπισή του. Ένα πρόβλημα το οποίο διαιωνίζεται ως αποτέλεσμα της κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας.

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που προέκυψε με την έλευση του «capital control» είναι η απόφαση της βιομηχανίας SOVEL να θέσει σε διαθεσιμότητα 350 εργαζομένους. Η τιμή της ενέργειας η οποία είναι πανάκριβη κάνει τη βιομηχανία αυτή μη ανταγωνίσιμη στην παγκόσμια αγορά και οδηγεί τους αρμοδίους σε μια τέτοια απόφαση. Η βιομηχανία αυτή όπως επίσης και η αλευροβιομηχανία «ΛΟΥΛΗ» προσφέρουν εργασία σε πολλές οικογένειες της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στο βιομηχανικό κλάδο, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Τελειώνοντας την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να αναφερθώ και στο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι νέοι της επαρχίας μας και όχι μόνο και αποτελεί το σοβαρότερο απ’ όλα. Νέοι οι οποίοι βουλιάζουν όλο και περισσότερο στο τέλμα της ανεργίας και δεν έχουν πια όνειρα για το μέλλον. Για τα παιδιά αυτά, για τα οποία εμείς φέρουμε ευθύνη για την κατάστασή τους, πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούμε και να μην τα διώχνουμε στο εξωτερικό. Για τα παιδιά αυτά πρέπει να δώσουμε νέα ώθηση στον ιδιωτικό καθώς και δημόσιο τομέα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Καλή επιτυχία να έχετε και να γνωρίζετε πως θα είμαστε συμπαραστάτες σας στο δύσκολο αυτό αγώνα

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης

 


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…